Nah, eltöltöttem megint jópár órát az álmok között és ez jött ki győztesnek eddig: fujitsu_amilo_xi_1526
Ilyen árkategóriában találtam Asus-t ill. 2GHz-es Toshiba-t is ami tetszett, de az egyéb paramétereknél elvéreznek.
Amiért emellett "döntöttem", mert 300eFt alatt 1,8GHz-es C2D, 1GBram, 240GB hdd, 7600GT 256MB és rendes, numerikus blokkos bill. ... és mindemellett a kijelzője 17"-os 1440*900px és van DVI kimenet is. Ami ezért lenne poén, mert van egy Samsung 19"-os 1440*900px-es TFT monitorom, így dvi-on át szebb képet rakhatok ki + a programok ugyanugy férnének el, akár a saját, akár a külső kijelzővel használnám és leszámítva a 2" különbséget, néha a 2 monitoros rendszer se lenne rossz, ua felbontás mellett.
Ha úgy számolom, h 180eFt lenne a sima pc és ezzel a géppel közel olyan teljesítményt érhetnék el... és ha durván számolok akkor 100eFt-ért veszek +1 kijelzőt + mobilitást, kompaktságot ... akkor már mindjárt nem tűnik olyan hülyeségnek a laptoposdi :D de azért még keresek, várok, remélek, stb. tovább és tovább :o)