63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #36722 ez tenyleg jo gep! -
Midas #36721 Mindig lasabbak, mindenkinek szive joga mit vesz. De itt kint osszes isminek laptopja van mivel ugye ha utaznak haza stb tudjak cipelni magukkal es sztem asztali gep sokkal kraftosabb. Nekem is van egy toshibam 2k-s centrino procival 512 memoria 128 as gf videokarival es ha mar 3 progi fut akkor minden baja van. Pl wownal kb 5 perc utan kekhalall ujra indul :))) -
még az egered is motoros mi ? mert csúsztatni is nehéz :c))) -
Nah, eltöltöttem megint jópár órát az álmok között és ez jött ki győztesnek eddig:
fujitsu_amilo_xi_1526
Ilyen árkategóriában találtam Asus-t ill. 2GHz-es Toshiba-t is ami tetszett, de az egyéb paramétereknél elvéreznek.
Amiért emellett "döntöttem", mert 300eFt alatt 1,8GHz-es C2D, 1GBram, 240GB hdd, 7600GT 256MB és rendes, numerikus blokkos bill. ... és mindemellett a kijelzője 17"-os 1440*900px és van DVI kimenet is. Ami ezért lenne poén, mert van egy Samsung 19"-os 1440*900px-es TFT monitorom, így dvi-on át szebb képet rakhatok ki + a programok ugyanugy férnének el, akár a saját, akár a külső kijelzővel használnám és leszámítva a 2" különbséget, néha a 2 monitoros rendszer se lenne rossz, ua felbontás mellett.
Ha úgy számolom, h 180eFt lenne a sima pc és ezzel a géppel közel olyan teljesítményt érhetnék el... és ha durván számolok akkor 100eFt-ért veszek +1 kijelzőt + mobilitást, kompaktságot ... akkor már mindjárt nem tűnik olyan hülyeségnek a laptoposdi :D de azért még keresek, várok, remélek, stb. tovább és tovább :o)
Off vége mostmár remélem -
egy nagyobb porszemet nem tudok erőlködés nélkül felemelni. -
nenad #36717 sztem is kira a laptop, akinek nem tetszik mashol huzza le oket! :-)
-
Bocsi amiert megint irok, leteszteltem a sebesseget maya7ben, csak az van fent rajta... 23ezer haromszoget (egy focilabda primitivet subidivideoltam 5szor) 15fps-el forgat shaded nezetben, ha wire is van akkor 8. Az asztali gep 40 es 120fps kozotti ertekeket irt ki shaded es wire nezetben egyarant, olyan 60-90es atlaggal. Azert egy dualcore-os amd + 7800gt-hez kepest eleg jol tartotta magat.
Ok, sorry a soksok monologot, befejeztem... csak en is olyan vagyok mint Oryon. Nagyon szeretem a laptopokat! (Persze mindig elvetem az uj noti otletet, mer nagyon draga es arahoz kepest irrealisan lassu es nem bovitheto rendesen.) -
Al, csekkold a HP NC4000et. Ha ezt is neheznek talalod, akkor surgosen konditeremre vagy itelve!
(Kb masfel kilo... nincs 2 kenyer sulya taskaval egyutt)
12es 1024*768as lcd(A nagyon sotet arnyalatokon kivul meglepoen szinhelyes... MVA panel van benne szemre 25miliseces), 1.3as pentium M es alapbol 256 mega van benne, en meg belehajitottam 512t. Mar emlitettem, hogy a szuk keresztmetszet az az integralt radeon 7000. Bar modellezesre fene tudja, lehet jo.
(A noti nem mostani... a korat nemtudom, nezegettem de se a HP matrica se a windows matrica nem arulkodik arrol, mikori. Egyeduli ta'mpontom a windows mappa keszitesi ideje: 2004 aprilis, szoval mar minimum 3 eves a gep) -
Az biztos , hogy nem igen értek ezekhez a beállításokhoz, de eddig ez a filter adta a legjobb eredményt .Volt ami jobban kisímitotta ugyan, de az meg elég lágy lett , úgy meg nem tetszik .
Próbálkozok tovább .... -
Midas #36713 Kb ezer baj van veluk. Meg amit irtam tegnap tasom gepe kb 5 kilo nesze neked mobilitas
-
Próbálj ki másik filtert. -
Hát, nem nagyon ....
Vagy megmaradnak a recék a csúcsfényeknél, vagy homályos"bluros" lesz az egész :((((( -
nekem azért vannak fenntartásaim a laptopokkal szemben mert ha elromlik valami iszonyat drága a javítás és a hw upgrade is körülményes
ha az asztalinál elromlik a billentyű kidobod és veszel 2k-ért egy másikat stb. -
Nem tudom, én egyszerűen képtelen vagyok megkedvelni a laptopokat. nagy, nehéz, körülményes. És fáj a vállam, ha fél napon keresztül cipelem magammal.
Nemrég két napig nálam volt egy UMPC konstrukció, na, az már inkább valami olyasmi volt, amit el tudnék képzelni, mint utitárs két asztali PC között. Modellezni egész kényelmesen lehetett rajta MAX-ban, összeségében véve hozta egy 3 évvel ezelőtti asztali gépem teljesítményét, ami azért elég hátborzongató. :D Ráadásul könnyű is volt. -
nenad #36708 hehe, LOL,
most nezem mi a felirat! :-)
egyebkent poen eppen ma neztem ra az oldalukra.
-
Jaja, úgy akartam, hogy a videókártya DDR3 128bit, a rendszermemória persze DDR2.
A mobilitás... nemhiszem, hogy sokszor magammal vinném, de néha tök jó lenne, de akár itthon is ki lehetne használni bőven. Viszont mint láttad, azért van különbség cpu, memória, hdd, vga terén... és persze árban is... szal nemtom, így nehezen döntenék noti mellett, de még várok, hátha :)
Thx. -
Sziasztok! "TheSans" betűtípus nincs meg vkinek? -
zenoka #36705 aze ezzel tisztabban vagyok csak elso korben en elszoktam felejteni s gondoltam hatha valakinek ugyanolyan lukas a memoriaja mint az enyime:D -
bencsab #36704 Szerintem erre találták ki a Show Safe Frame kapcsolót. Így látod, hogy mit fog renderelni. -
zenoka #36703 ket-harom hete vettem en is wide monitort semmit nem kellet alitani kulon maxba
javaslat viszont allistd at az alap render bealitasodat a maxstart fileban hogy 1.6 vagy 1.5 legyen a keparany mert kifejezetten megviccelt egyszer ketszer hogy 4:3as aranyba renderelt kozbe meg a monitoron lathato kep szelesebb.:)) -
köszi.Még nem volt idöm feltelepiteni gondoltam megkérdezem elötte valakit nehogy meglepi érjen. -
repvez: ha a kepernyo felbontasoknal beallitod a monitor nativ felbontasat, akkor semmi sem fog torzulni. -
Maxhoz Stage1, Mayahoz es Cinemahoz pedig Stage2 van. -
egy kis technikai jellegü kérdés.Beszereztem egy uj monitortEgy samsung 205BW-t és azután érdeklödnék hogy a max-ban kell e valamilyen extra beállitást használni a wide felbontás miatt?Nem nyujtja -e el a képet vagy ilyesmi -
Geccoka #36698 Elvileg Stage 2 nem lesz maxhoz, csak Stage 1-R2. Valami olyasmit magyaraztak cebas forumon, hogy azert nem stage 2-nek hivjak, mert az elvileg onallo programkent van kezelve, nem pluginkent (Cinemahoz, Mayahoz). A maxosok meg nem akartak, hogy onallo progi legyen, mert csak gaz van az atvitellel, egyszerubb ha teljesen integralva van. Valami ilyesmi :D -
4D #36697 Én bírom a bannert, főleg a feliratait.
Kívülálló ismerős a múltkor a 2 vel ezelótti feliratokra csak azt reagálta:
Na itt tutti mindenki őrült.
O yess. -
zenoka #36696 hehe banner:DDDD
cask nem a neha d21 maradvanyai:D -
bencsab #36695 Szerintem az Area filternek 1,0-ás méret elég kevés.
Rakd legalább 1,2-re, de lehet, hogy még feljebb.
Vagy próbáld meg másik filterrel is. -
Rees #36694 Hát a Qmc sampler tényleg fucsa, de szerintem nem az a gond. Nekem is volt egy hasonló poblémám és 2 hét után arra jutottam, hogy rossz a vray ami fent van. Felraktam egy másik ugyan olyan vrayt és minden problémám megoldódott. -
Jutottal valamire? -
nenad #36692 fr stage-1 R2 kijott maxra, most akkor a stage 2 megjelent mar maxra? -
Igen.
--- vége --- -
Alszol Mal? -
Midas #36689 Nem tom en biztos nem dolgoznek laptopon. Tasom most vett egy Toshiba Qosmio-t jojo de laptop. Nemreg tudtam beruhazni egy core duora en is de meg mindig azzal kezdek hogy lealitok minden haterbe futo alkalmazast :)) -
Hatt en nem tom de nekem eleg furcsa a QMC sampler min max rate beallitasod...
www.3dendora.com-on nezelodj beallitasokkal kapcsolatban remelem ez segit. -
Ismét egy valag időt töltöttem renderbeállításokkal, de csak nem bírok az AA-val ....Itt egy kép bármit próbálgatok, állítgatok nem nagyon akar jobb lenni , mit javasoltok ? Így ránézésre a tükröződések, csúcsfények recések:
-
Sziasztok nem tud valaki ingyenes kamion esetleg vonat modelt? Kellene egy projekthoz. Elore is koszi -
nenad #36685 na megrendeltem nem csocsolok tovabb, ha nagyon szar akkor majd veszek masikat! :D -
Hát procival kevésbé van gond, azok vannak olyan erősek, mint asztali társaik, főleg ha megjön a santa rosa :).
A kérdést szerintem az dönti el igazán, hogy mennyire van szükség a mobilitásra. Ha nagyon szükséges, akkor be fogod érni kevesebbel :). De az tuti, hogy proci terén kell a legkevesebbet feladni.
A DDR3 memória elírás, ugye? Nemhiszem hogy túl sok van belőle jelenleg a piacon :) -
Off:
Értem, thx :)
Egy Core 2 Duo 2.13GHz, 2GB DDR3, 7600GT 256MB-os, WD 320GB SataII, stb. komplett új "sima PC" most (kijelző nélkül, de azt most vettem nemrég) 200-210eFt-omba lenne... és azért ilyen drága mert pár alkatrész drágább, hogy halkabb legyen (vga: passzív hűtésű, WD: tesztek alapján lassabb picit, de szintén az egyik leghalkabb kategória, 1db 18-27dB Zalman cpuventi + 1db, állítólag halk, chieftech tápventi lenne benne ami mozog és "zajt" csinál).
Ehhez mérten néztem laptopokat, de még 300eFt körül se tudom ezt a leendő teljesítményt szvsz visszakapni :( Ha meg belenyugszom, hogy ez+az picivel lassabb, gyengébb, stb... mert végülis renderrel lehet még pár percet várni, stb. akkoris kell még 50-100eFt, és akkor jobb esetben 1.8GHz-es C2D, 1GBRam és NVIDIA GeForce Go 7300 (128MB), 100GB-os hdd,stb. és persze plusz kijelző is lenne benne.
Ilyen feltételekkel nehéz laptop mellett döndeni, bármennyire szeretnék, mert mindkettő halk lenne szvsz, annyira tuti amennyire nekem kell... de egyik gyorsabb, a másik mobilabb (de drágább).
Persze biztos vannak kivételek, jobb ajánlatok a fentinél, mert sajna se új laptopot, se új sima PC-t nem állt módomban kipróbálni, így csak arra hivatkozhatok, amit olvastam... és eddig ennyi infót sikerült begyűjteni. Szívesen fogadnám, ha valaki mutatna egy olcsóbb és jobb modellt, és egyből rohanok megvenni :)
On