Egy jót? :) Mint lentebb említettem nemrég vettem egy Acer Travelmate 4272-t. Az asztali gépem eladtam, csak ez van. Ez elég kellemes masina, és a DDR2 és 64bites interfész ellenére is nagyon erős a VGAja! Poén, hogy erősebb mint az X800GTm volt :).
Nade lényegre: Eléggé leesett az ára...lassan megy kifelé. Én nem itt és nem ezt vettem, ennek 1 szépséghibája van: valamilyen érthetetlen oknál fogva 2915ös wlan kártyája van. (ami az előző platform a pentium Meseknél van)
De ha ráér a dolog, akkor csak azt tudom mondani, mint Nenadnak, várj nyárig-ősz elejéig, és vegyél santa rose-os notit. Addigra lehet már DX10es VGAkkal fogják adni. Szóval sokkal erősebb gépet vehetsz...
Az hogy drágább mint asztali? Mindíg is így lesz ez... De ez kisebb, halkabb, és mobilabb :)). (és nem olyan lassú az az 5400-as vinyó hidd el ;) )
Az osztott memót ne keverd. Ez mindegyiknél van, ki lehet kapcsolni... A lényeg az hogy legyen 128 vagy amiu még jobb 256mb ram rajta (bár a 256 csak akkor éri meg, ha normális gddr3 meg legalább 128 bites interfész...)