63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    egyebkent ezen a 750mhz cerkan tok jol elfut rhino.
    es sztem nagyreszt azt fogom hasznalni
  • nenad
    Ott is szivatjak a nepet az adoval... :-)
  • Zsolo007
    Tökéletesen tisztában vagyok vele mit jelent a Hypermemory. De ne kezdjünk el ezen vitatkozni. Itt van előttem a gép, és tudom, hogy van 128 mega saját memóriája. És ezen felül eszik még 128at a rendszermemből.
  • Boba
    Csekkold az Ati tech dokumentumjait, hogy mit jelent a hypermemory... a sajat memoria kezeles szamomra egy _kicsit_ mast jelent...

Ennyibol az en gepemben van tobb mint 10 giga ram... hiszen vinyonkent bevan tolva 4 giga swap plusz a sajat memoriam. Pedig ugye megse, igaz?:)

A notiba pakolt VGA-k alapbol sokkal lasabbak... nem csak a memo, hanem amit mondott Zsolo, a memoria interface miatt es alapbol nagyon downlockolva vannak... van par ilyen asztali gep is. Pl az Apple iMac-okban levo X1600 is sokkal lasabb mint egy "normalis" X1600... sokkal lasabb orajelen jar, hogy kisebb hot termeljen, es tudjon menni passzivban. Notiknal detto ez a helyzet.
  • Zsolo007
    Olcsóbb gépeken úgy oldják meg, hogy rosszabb memót raknak rá. Nem GDDR3-at vagy 2-t, hanem mondjuk DDRt (X1300, vagy 7300 esetében), vagy DDR2-t (mint ennél az X1600asnál)
  • Zsolo007
    Amit Zsolo ajanlott gep, az sem sajat memos...

Pedig az. van rajta 128mb.
  • Boba
    Par dologban en is hozzaszolnek, vicc, hogy most pont a notimrol irok pedig havonta ketszer ha bekapcsolom...

1- az 5400as vinyo igenis lefogja a rendszert. Mar a Maya betoltodese is irrealisan lassu rajta, az egesz win sokkal lasabb.
    2: 300k alatt igen kicsi az eselye, hogy sajat memoriasat vegyen az ember. A Turbocache az egy vacak marketing fogas... semmi mas, mint, hogy lefoglal maganak XX mega rammot a rendszer memoriabol. Sajat memorias vga-t csak eleg draga notikban lehet kapni. (Kizart, hogy 200bol ez meglegyen...) Amit Zsolo ajanlott gep, az sem sajat memos...

Meg regi asztali gepem vetettem ossze a notin sebessegevel. 1.3 ghz-s PentiumM vs 2ghz-n jaratott barton. 768 mega ram vs 1.5giga... az asztali gep kb 10%al volt gyorsabb, ami a tobb memo, a gyorsabb vinyo miatt is betudhato... szoval kb 5%al volt gyorsabb a 2ghz-n jaro barton mint az 1.3 ghz-s PentiumM.

Egy HP NC4000-em van. (Ezt 3d-re amugy senkinek nem ajanlom... 7000es Radeon van bele integralva es valami bun lassu 3d-ben.:D nomeg a kijelzoje is csak 12"... de cserebe masfel kilo es 5 orat elvisz aksirol ha kint painterezek vele szabadban egy wacommal.)
  • Zsolo007
    Egy jót? :) Mint lentebb említettem nemrég vettem egy Acer Travelmate 4272-t. Az asztali gépem eladtam, csak ez van. Ez elég kellemes masina, és a DDR2 és 64bites interfész ellenére is nagyon erős a VGAja! Poén, hogy erősebb mint az X800GTm volt :).

Nade lényegre: Eléggé leesett az ára...lassan megy kifelé. Én nem itt és nem ezt vettem, ennek 1 szépséghibája van: valamilyen érthetetlen oknál fogva 2915ös wlan kártyája van. (ami az előző platform a pentium Meseknél van)

De ha ráér a dolog, akkor csak azt tudom mondani, mint Nenadnak, várj nyárig-ősz elejéig, és vegyél santa rose-os notit. Addigra lehet már DX10es VGAkkal fogják adni. Szóval sokkal erősebb gépet vehetsz...

Az hogy drágább mint asztali? Mindíg is így lesz ez... De ez kisebb, halkabb, és mobilabb :)). (és nem olyan lassú az az 5400-as vinyó hidd el ;) )

Az osztott memót ne keverd. Ez mindegyiknél van, ki lehet kapcsolni... A lényeg az hogy legyen 128 vagy amiu még jobb 256mb ram rajta (bár a 256 csak akkor éri meg, ha normális gddr3 meg legalább 128 bites interfész...)
  • oryon
    Hm, újabban sokat foglalkoztat a gondolat, hogy laptopot vegyek fő gépnek, de tartok tőle, hogy sokkal drágább lenne a megálmodott sima PC konfig. áránál és mivel nekem főleg 3D-s "munkákhoz" kell, így a teljesítmény sokat számít. A lassú vinyót el tudnám viselni, de ha tényleg osztott memóriás majd minden normálisabb mobil vgakarival rendelkező noti, akkor sajna marad álom :(

Esetleg ha valaki tudna ajánlani egy-egy jót -> ne fogja vissza magát! :) Thx.
  • zenoka
    Off:
    Artistpubon kintvan egy link ahol online lehet animaciot csinalni:))
    Csinaltam en is egyett:D ebedszunetbe yeeee
  • marcee
    Ez bizony nagyon ütős ár ezért a gépért. Nekem csak a két memóriamodul ellen lenne kifogásom, mert így csak cserélve tudod bővíteni.
    Ha a 17"-hoz nem ragaszkodnál, akkor tudnék ajánlani hasonló konfigokat ennyiért, vagy kicsit olcsóbban.
    Nem járnál jobban, ha Dániában vennéd?
  • fle go
    nenad: prohardver.hu-n nezz szet szerintem erdemes.
  • nenad
    ja, ez a csillogo kepernyo nekem sem tetszik, dehat ez van.
    ma mar majdnem mind1iket ezzel adjak.

elegge jartas vagyok a temaban, csak vadaszom, hatha van valakinek jobb ajanlata kapcsolata egyeb.

egyebkent nem hiszem hogy annyit fogok 3dzni rajta ezert is az utolso prioritas a vga nem osztott
    de ha kell videot konvertalni vagy sok mas dolgon dolgozom egyszerre, akkor is jol jon a dualcore. A core2Duo az tenyleg jobb, de azok is dragak, egy ilyen konfigban.

EGyebkent gondolkoztam meg a Pentium Mes konfigon is, az is egy bika kis proci, 2mb cahcel.
  • Zsolo007
    Notiknál nem így megy a dolog. Notiban 3 dolgot cserélhetsz: proci, mem, wincsi. (meg egy két apróságot meg lehet, de ezek az igazán fontosak)

Procit csak iszonyat drágán kapsz, memót valóban olcsóbban lehet szerezni, mondjuk PH!ról :), és ez a wincsire is igaz.
  • Zsolo007
    Én nemrég vettem egy acer TM 4272-t. Ez egy nagyon jó kis masina...

Arról a gépről amit belinkeltél: A Go6100 bizony osztott memóriás, olyannyira, hogy szerintem nincs is sajátja. Egyébként notiban nem fogsz találni olyan mobil VGAt ami ne lenne osztott memós, a fontos inkább az, hogy minél több legyen rá integrálva, de attól sem szabad sokat várni, ha nem ~350k körül nézelődsz, ugyanis az alatt nagyon nagy valószínűséggel DDR2 memes 64bites interfészes vga-t kapsz...

Nemtudom mennyire sietsz :), illetve mennyi pénzed van, de ha ráérsz érdemes megvárni a Santa Rosa Platform indulását (valamikor májusban) és utána nyár közepén venni olyan notit. Santa Rosa-ról rövid leírás

Viszont ha nem vársz szerintem akkor is érdemesebb intel háza táján nézelődni, a Core2esek jobbak mint a turion X2, a ddr2 ramról nem is beszélve...

Nemtudom mennyire vagy jártas egyébként, de érdemes megfontolni ezt a glaretype kijelzőt is, ugyanis ezek eléggé tükröződnek. Egy szobában használva tök jó, mert szebbek a színei, de ha erősebb fényt kap direktbe a kijelző (főleg ha természetes) akkor átminősül tükörré....
  • ThomasGins
    Szvsz, ha van számtech boltos ismerősöd,és veszel egy alapgépet, plusz bele ugyanezeket alkatrésznek lehet olcsóbban kijösz.És ha ÁFA nélkül akkor meg főleg.
    De ez csak szvsz.:)
  • ThomasGins
    Numerikus bill nagy kincs rajta:)
  • nenad
    hali emberz
    veszek egy laptopot.
    nem tud esetleg valami jobbat mint ez hasonlo arban? :-)
    a maximumot szeretnem kapni a penzert. tehat 210k afaval.

http://www.pcx.hu/?action=termek&tid=993110&k=32457#
    prioritas:

17"
    1GB
    DUAL CORE
    DualLayerDVD iras.
    Nem shared mem VGA.

nemtom az uj acer lapopok mennyire megbizhatoak?
  • Effendi
    thx
  • lac coo
    Vray Edges Tex .
  • Boba
    Ilyen keso este ilyeneken ne gondolkozz... de tenyleg...
  • Effendi
    Nekem egy kérdésem lenne:
    Csak kiváncsiságból kérdem, hogy a V-ray alatt valakinek sikerült-e drótvázas rendert készíteni, vagy csak default scannel megy a dolog?

Ha tud valaki rá megoldást, akkor leírhatná ide.

Még azon gondolkoztam, hogy esetleg a V-ray alatt szintén van olyan material shader, ami kiváltja a standard blinn wire-t.
  • oryon
    Nekem épp az egyedi színvilág és a vér furcsa tulajdonságai tetszettek, de valóban kár volt pár jelenetért, pl.: mikor megláttam az "olifántokat" + a "gollamot"... ott már csak mosolyogtam, gyenge koppintás. Jobb lett volna ha nem mutánsok, hanem sokkal valósabb állatok ill. emberek ellen harcolnak és akkor hihetőbb lett volna valóban... dehát erre van "igény" ma :(
    Pedig az elején a harc tényleg érdekes és jó volt, mikor még ember-ember ellen harcolt, kár volt agyoncsapni hülye lényekkel. Azért a repeszgránát sem volt semmi :P
  • repvez
    Hogy egy kicsit én is lenditsek a topicon offolok egy kicsit.
    Megnéztem a 300 c filmet.Hááát nem ez lesz a kedvenc filmem az biztos.
    Látványos és akciodus volt,de ami nagyon zavart,hogy sárga fekete és piros szinen szinte nem volt benne más és hogy sztem egyáltalán nem kellettek volna bele azok a 3 méteres mutáns emberek és az oriás elefánt meg orszarvu.Ha olyan lett volna a megvalositás mint a gladiator vagy a troja akkor történelmileg is hitelesebb és maradandobb lett volna.
    ON
  • fle go
    Elegge be van halva a topic az mar teny.
  • Boba
    Csak nagyon lesulyedt a topic es uppoltuk!:D
  • zenoka
    nem Te locsolod a trafot/kornyeket indian tamadas elott a trafot feleltlenul?:))))
  • fle go
    Jahh, erdekesseg csak ezert mert nem gondoltam volna valaki arra vetemedik, hogy a PC-t igy hutse
  • Aldaryn
    Nagy hőledású elektromos komponenseket ezer éve olajjal hűtik.

Persze, nem étolajjal....

A kis falunk melletti trafóállomást rendszeresen meglátogatják az indiánok, hogy lecsapolják az olajat.

Ennek köszönhetően időnként szétég a Koppánmonostori nagyfesz trafó, és sötétség borul a vidékre.

Persze, pár indián időnként odakozmál. Ez van. :)

Olajhűts fun. Csak biztosíts megfelelő hőleadó felületet. Mert ha egy lanparti után 8 gllon 200 fokos olajban ül a géped, az enm feltétlen lesz jó.
  • fle go
    OFF:
    Ezen a hutesen dobtam egy hatast
    http://www.tomshardware.com/2006/01/09/strip_out_the_fans/page2.html
  • fle go
    Boba, Malakai alvaszavarban szenvedtetek az ejjel?
  • Aldaryn
    ...
  • Boba
    "Kacsa csöcse röcsöcsö" mondta egy igen művelt barátom mostan...
    (Szegény Al... főz, most, fórumot takarít és Vrayt piszkit... izé... prokszit...)
  • Malakai
    Én? Soha. Alnak csinálok munkát itt. :P
  • Boba
    Aszittem CoDozol.
  • Malakai
    Tudtam, én is.
  • Boba
    Najo... igen.
  • Boba
    Nem, mert?
  • Malakai
    Alszol Boba?
  • Malakai
    Igen, ha egy tárgy zárt, akkor tömörnek kell venni, ha nyitott az már rendererfüggő, általában nem javallott.
    Elméletileg, ha se reflection, se specular nincs, akkor mattnak kell lennie az anyagnak, legalábbis phong, blinn és hasonló shaderekkel.