Én nemrég vettem egy acer TM 4272-t. Ez egy nagyon jó kis masina...
Arról a gépről amit belinkeltél: A Go6100 bizony osztott memóriás, olyannyira, hogy szerintem nincs is sajátja. Egyébként notiban nem fogsz találni olyan mobil VGAt ami ne lenne osztott memós, a fontos inkább az, hogy minél több legyen rá integrálva, de attól sem szabad sokat várni, ha nem ~350k körül nézelődsz, ugyanis az alatt nagyon nagy valószínűséggel DDR2 memes 64bites interfészes vga-t kapsz...
Nemtudom mennyire sietsz :), illetve mennyi pénzed van, de ha ráérsz érdemes megvárni a Santa Rosa Platform indulását (valamikor májusban) és utána nyár közepén venni olyan notit. Santa Rosa-ról rövid leírás
Viszont ha nem vársz szerintem akkor is érdemesebb intel háza táján nézelődni, a Core2esek jobbak mint a turion X2, a ddr2 ramról nem is beszélve...
Nemtudom mennyire vagy jártas egyébként, de érdemes megfontolni ezt a glaretype kijelzőt is, ugyanis ezek eléggé tükröződnek. Egy szobában használva tök jó, mert szebbek a színei, de ha erősebb fényt kap direktbe a kijelző (főleg ha természetes) akkor átminősül tükörré....