marcee#34622
Az a "szisz" amire gondolsz, az SIS. Ha nem haragszol meg, azt kell mondanom, hogy ezek már elavult nézetek, nagyon sok minden változott az utóbbi években chipset gyártók terén. (úgy nagyjából k7/athlon xp óta). Márkás gyártó ali/sis/via/nv/ati chipset-es lapjai _sok_szempontból_ nem rosszabbak az intelesnél! Vannak persze néha problémás darabok, de az intelnél is előfordul néha. Egyrészt ezek kikerülhetőek, ha az ember tájékozott, másrészt leginkább azért fontos a jó márka, hogy a megfelelő terméktámogatás elhárítsa a problémákat. (pl: napokban installáltam cimbora kt333-as asus lapjába meglévő 512MB hynix chipes memóriája mellé 1GB samsung chip-eset (ilyet kaptunk), ami elsőre persze nem is ment, fel votunk rá készülve, de a bios frissítés óta hibátlanul hasít a gép)
Van már intel edition nV set is. (igaz annak is van már ismert nyűgje :)) Félreértés ne essék, intel alá én sem vennék, csakis intel chipset-es lapot (mint pl most is ilyen van), de az utóbbi években kb 4-5x annyi AMD-s gépet raktam össze, döntően nv/via chipsettel, és komolyan mondom nem volt velük több (szignifikánsan több) gondom!