Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    A film méretet beállíthatod, csak most perpill nem tudom, hogy milyen mértékegysége van annak a paraméretnek perpill. Ha minden system unitban lenne, akkor nem lenne gond, mert akkor ugye filmnek pl én megadom, hogy 3,5 unit, és happy vagyok. Attól még, hogy ez a vraynek azt jelenti majd, hogy a filmem 3,5méteres nem esek páikba, mert a jelenetben ehhez mérten van 500 unit széles szoba (ami nekem 5 méter, mert centiben dolgozom) és ez a vrayemnek 500m-es asztal lesz a 3,5 méteres filmemhez, tehát az arányok megmaradnak, és ez a fontos.

Ha viszont egyik helyen fix mértékegységgel, másik helyen system unitokkal dolgozikegy csúszka, vagy spinner, akkor van gáz, jó példa erre pl. a fotometrikus fényforrás, aminek ugye megmondom, hogy X cd a fényerő, ami candela mértékegységhez kötött kifejezés, tehát, amikor a fotometrikus fényforrásom a renderernek átküldi, hogy Ő system unitokban milyen erős akkor figyelembe veszi, hogy a scene scale-em miben van, és ha nálam 1system unit = 1cm, akkor ennek megfelelően dobja majd ki magából azt, hogy ő bizony Y erősségű system unitban mérve (mert ugye egy renderelő nem tud mit kezdeni azzal, hogy egy lámpa 1500cd, azzal viszont igen, hogy 887,65 unit) Viszont, a vray innen továbbra méterekben számol, és a 887,65 unitnyi fényforrásom bakfitty lesz, hogy megvilágítsa a vray számára majd egy kilóméteres szobámat, tehát skaláris szakadás jött létre. Bla, bla, blabla, bla...