Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Szerintem teljesen profán módon nem 2.2-es (vagy 1.0-ás, a fene se tudja már, melyik kifejezést használja, mert mindenki össze vissza keveri, de még a programok is, lásd pl. photoshop vs. max) gammával került betöltésre az aszfalt map, akkor szoktak így kifakulni a színek, értele szerűen.

Az én tesztjeimben vraysky+vraysun kombóval nagyon színhelyes dolgok jöttek ki a gépezetből, gyakorlatilag pontosan visszaszámolható volt a hue shift, amit a két színezett fényforrás okoz, de egy fehéregyensúly állítással (vraykamerában) ez is tökéletesen orvosolható, vagy utólag postban, ha nagyon nem tetszik a dolog.

Nem régiben pont azt tesztelgettem, hogy ha ilyen környezetben, megfeleleően beálított gammákkal, satöbbi dolgozok, akkor sokkal hamarabb látom viszont azt a színt a monitiron, mint amit belefecskendeztem az elején.

Más.: A Vray Sun+Sky rendszer olannyira helyes színeket rodukál, (ha nem ár közel a horizonthoz... hehe) hogy szinte ugan azok a hue értékek csorogtak ki belőle, mint a Debevec által fotózott, hipernagy dinamikus tartományú égbolt panoráma hdri-kből. (A value is zinte ugy az volt)