Ronin666#32392
OFF: Amúgy egy érdekes dolog. Nemrég rendeltem CDket Amazonról. Több dolgot is tanultam, hogy hogyan lehet spórolni. Az egyik dolog, ha amerikán belül az egyik államból egy másikba rendelsz valamit, mert akkor nincs adó!!! Én elsőre alig hittem el. Egyik ismerősöm tájékoztatott a dologban, ugyanis az ő nővéréhez rendeltük a cuccot, ő behozta nekem. Az Amazonon ráadásul ha nem kérsz gyors szállítást, akkor a kiszállítás amerikán belül ingyenes. Rendeltem 22db zeneCDt és 50eFt körül kijöttem. Itthon ez bőven 100eFt felett lett volna sajnos.
Ha esetleg nics ismerős, aki behozza, arra is van pár trükk. Ha asszem 100 euró alatt vásárolsz amerikából és durván 10 alatti darabszám esetén nem minősül kereskedelmi mennyiségnek és ha Amazonon bejelülöd, hogy írják rá a dobozra, hogy Gift, akkor még vámot sem kell fizetned.
Amúgy szerintem Amerikából sem olyan vészes a szállítási költség. Még nem tudom honnan fogom rendelni, de lehet keresek valakit, aki ezzel fogalalkozik, hogy külföldről behozza olcsóbban és tőle veszem meg (audió/videó terén is találtam ilyen embert és már vagyonokat spóroltam), vagy másik hogy veszek egyet használtan és kész. Meglássuk. Azért köszi a segítségeket. :)