Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de nagy kép renderelésénél Vray hajlamos NAGYON elszállni a renderidővel, vagy én nem tudom, mi a gond.

A következő tesztet végeztem el, mivel megint volt egy hete a rendergépemnek üresjáratban.:

A elenlegi puccos enteriőr 1000x562px mértben nemkevesebb mint 8 óra alatt készült el a maga viszonylag zajmentes mivoltában, tettem egy próbát 3000x1686-ban is, a hét eleén elindítva a render. A kép felülete az 1000px-es rendernek 9x-ese (3^2 ugyebár) jogosan lenne elvárható, hogy maxumum 9x annyi ideig (kb 56óra) renderelődjön, sőőőt, talán keesebb ideig is, hiszen a 3x akkora képen jócskán akad olyan felület, ami nagyon homogén.
    Ennek ellenére hazaérkezvén 55órás renderelés után a két 1/3-ada készült el, a maradékra pedig még 100(!) órát jósolt a renderelő.
    Minden bizonnya, ha 1000px-es csíkokban renderelem, akkor jócskán bennmaradok abban az előre számolt 56 órában.
    Eddig is tapasztaltam ilyet, de most ez elégggé meglepett.

Még mielőtt bárki szörnyülködne, hogy hülye vagyok 100 órát renderelni, annak mondom, hogy a rendergép erre a hétre kiasználatlanul átt volna a távollétemben, tehát jószerint csak a heti áramfogyasztásba került. :)