63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
GixEr #29865 Talan mert matematikai fuggvenybol van... talan.. :) -
Érdekes adat:)És mindig 64el osztható:P -
Észrevettétek, hogy a default teapot pont 1024 face? ^_^ -
Lusták a kis pixelmunkások és fél óránként szünetet tartanak a fele pedig részeg, a többi csak másnapos, így sokáig tart a vakolás... -
Itt olvasgatom a topicot és már töbször is mondtátok hogy sokáig tart a rendelés. De abba mi tart ilyen sokáig?:P -
A VRay shader beálltásaiban. Konkrátan fog color alatt. -
ezt pontosan hol találom mert a fény beállitásnál csak olyat találtam, hogy affect surface és light affect shadow color, de nem változott semmi.A vray-nél sem találtam ilyet. -
Affect shadows be?
(opacityt meg hagyjad) -
mit ronthatok el a beállitásnál ha egy átlátszo testnek nem nem megy át a fény vagyis olyan árnyéka lesz mint egy sima tárgynak.Opacyt 30 ra vettem és a refraction/reflection is be van álitva. -
véréj diszplészmenttel.Ez lehetett az egyik oka a hosszú renderidőnek, a másik meg a material. Furcsa, de ma vhogy nem akar renderelni a gépem glossyval, és reflectionnel ellátott felületeket. :-) -
Nem rossz:)
Opacity-vel készült? -
Ez nagyon jo teccik!
-
Ökörködtem picit, de asszem ez már így marad, mert a hosszú renderidő miatt nem tudok kísérletezni az anyaggal. :-)
Földgömb -
Ronin666 #29852 Még egy kis ökörködés után:
-
vesd össze a tükröződési tulajdonságokat... :D kép -
Hm... Végigmentem az egyetem elött és végignéztem a drágább kocsikon a könnyűfémfelniket... 10-ből 6-nak műanyag hatása volt és fényképeken nekem műanyagnak hat ez a fajta felni. De nemtom... átnézem mégegyszer és fémesítem kicsit. -
Hehe, a küszöb még mindig ugyan olyan :)
Ezért jobb ha forgatható médiumként prezentálják a modellt, mert akkor látható, hogy itt-ott hibás, de más kameraállásban pedig úgy jó... szal képként elég brrr :(
Persze még mindig nem azt mondom, hogy így jó a küszöböm, csak, hogy a fotókon az eredeti is fura néhol... bezzeg élőben... :D -
4D #29848 Bazi jó a kép.
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mikor lesz nekünk is mááá végre otthon egy
gépünk, amin ez 3 perc!!!!!!!!!!
-
Megynitod mxcl-el a vray rendert. -
Nah, a második képen még valami kontrasztféle is van már. :) A felnik anyaga nakem még mindig fröccsöntött műanyag. -
nekem nagyon bejön. jobban tetszik mint amit ezelött linkeltél aminek a kösüszöbét kifogásoltam ez most tetszik lehet másabb a akmeraállás vagy a fények de nekem bejött -
Újabb hónapok maradtak ki...
Sajnos így már kevesebb kedvvel folytatom, igazából már csak össze akarom csapni és másba kezdeni, mert unom. Így a belsejét már nem fogom kidolgozni annyira se, mint terveztem. Nem lett volna szabad elhúznom. Mindegy, legközelebb okosabban.
Eléggé tesztképek még (12 percesek), de persze a kritikáért mindent.
Porsche 911 (996) Carrera 4S - WIP 1
Porsche 911 (996) Carrera 4S - WIP 2
Porsche 911 (996) Carrera 4S - WIP 3 -
Ronin666 #29843 akkor vray alatt hogy csinálsz ilyen effektet? Engem csak az érdekel :) -
Glare az maxwell. -
Volt egy idegesitő visszatérő gondom,max inditás után 5-10 perccel elfelejtette a vray hogy én őt megvásároltam,ezért vagy max restartot kellett alkalmaznom vagy kifagyott hogy ne keljen ujrainditanom.:)Szoval ugy néz ki 90% hogy a psd manager plugin miatt volt...
Ha off akkor ebben az esetben én kérek elnézést:) -
Ronin666 #29840 Értem.
És a becsillanások? Azokat hogy? Anno valami glare effektről beszéltél, de ezt én külön nem találom. Gondolom valahol be kéne kapcsolni. -
LC & QMC. LC-nek 1500 subdivet kapott. (ami szvsz kevés volt, de elfelejtettem feltolni, a pas kb 10 percig tartott) A QMC beállítások meg megegyeztek az 1000px széles renderével. (valójában minden beállítás megegyezett)
Maxwellt el lehet felejteni. A kis 1000px-es kép ennyi idő után (kb 48órát ment) is bűnzajos volt múltkor, úgyhogy hagytam. Pedig, figyeltem mindenre, amire elvileg fgyelni kell. És ugye csak sima physicalsun volt a scene-ben.
Ronin: Mivel tesztjeim szerint Paul bácsi HDR-jeinek majdnem tökéletesen ugyan olyan színe és fénykörnyezete van, mint a VRay sky + sun rendszernek (ez egy jó pont ugyebár a VRay skynak, a HDR-kkel kb. tökéletesen megegyzező intenzitást, és +-1 hue variációt mutat mind napfényes, mind árnyékos részeken, fasza nagyon) de ez utóbbit fele annyi mintával is zajmentesre samplereli, így maradtam annál. -
Sziasztok!
Lenne egy lama kerdesem, szegyenlem magam, de jo lenne, ha valaki tudna valaszolni!
Szoval az a helyzet, hogy mikor barmilyen objektumot probalok kesziteni (teglatest, gomb stb.) mindent automatikusan kozepre teszi es nem lehet onnan elmozgatni. A Forgatas es a Scale mukodik, de a Move nem.
Nemtudom hogy tortent ez, mert eddig ment jol, biztos vleetlenul megnyomtam egy billentyukombinaciot, amit nem kellett volna. Szoval tudja valaki, hogy mit kene visszakapcsoljak, hogy ismet tudjam mozgatni az objektumaimat?
Koszi elore is.
Ujedith -
nenad #29837 na varjal ez most akkor mivel keszult?
ppt es qmc?
-
nenad #29836 probald ki maxwellel is, kivancsi vagyok az eredmenyre,
bar az ellene szol annak amit mondtam hogy vraynel a pixel/samplet adod meg mig
maxwellnek a Sample Levelt, (vagy idod) oszt addid zuzza mig oda nem er.
Sztem valahol logikus hogy ez nagyobb kepen tovabb tart. -
Ronin666 #29835 Aldaryn szerintem ez baromi jól néz ki ;)
A HDRIt valahová fel tudnád rakni? Azokat a becsillanásokat a gyertyatartón, meg a tányérokon még mindig nem tudom hogy a fenébe csináltad. :( -
nenad #29834 hali
ppt nem igy mukodik... pixel/sample..
cso.. -
Ha valakit érdekel az elcseszett idő eredménye: send2u link. nem kép, letöltés -
Ronin666 #29832 Nekem feltűnt már.
A konferenciatermes képem 8 óra alatt renderelődött 800*600-ban. 3000*2xxx- felbontásban már ez az idő 2 hétre!!! ugrott. A fényszámítás beállításait persze csökkentettem, hogy a minőség kb. arányosan maradjon. -
Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de nagy kép renderelésénél Vray hajlamos NAGYON elszállni a renderidővel, vagy én nem tudom, mi a gond.
A következő tesztet végeztem el, mivel megint volt egy hete a rendergépemnek üresjáratban.:
A elenlegi puccos enteriőr 1000x562px mértben nemkevesebb mint 8 óra alatt készült el a maga viszonylag zajmentes mivoltában, tettem egy próbát 3000x1686-ban is, a hét eleén elindítva a render. A kép felülete az 1000px-es rendernek 9x-ese (3^2 ugyebár) jogosan lenne elvárható, hogy maxumum 9x annyi ideig (kb 56óra) renderelődjön, sőőőt, talán keesebb ideig is, hiszen a 3x akkora képen jócskán akad olyan felület, ami nagyon homogén.
Ennek ellenére hazaérkezvén 55órás renderelés után a két 1/3-ada készült el, a maradékra pedig még 100(!) órát jósolt a renderelő.
Minden bizonnya, ha 1000px-es csíkokban renderelem, akkor jócskán bennmaradok abban az előre számolt 56 órában.
Eddig is tapasztaltam ilyet, de most ez elégggé meglepett.
Még mielőtt bárki szörnyülködne, hogy hülye vagyok 100 órát renderelni, annak mondom, hogy a rendergép erre a hétre kiasználatlanul átt volna a távollétemben, tehát jószerint csak a heti áramfogyasztásba került. :) -
Én is adjak egyet? Lionnal még a menetstabilizálás működési elvét is kidolgoztuk anno egy-egy unalmasabb analízis előadáson. :D -
Félig használt gagyi ötletem felajánlom 10kannáért:) -
nenad #29828 ide vele ;) -
az a baj hogy nekem is van egy komplett ötletem a fejmebnen minden kitételnek megfelel. nagyon jó formaterv és működési elv minden ami kell komplett dokumentáció. csak nincs időm lemodellezni :(
Pedig jó lenne -
Ronin666 #29826 így van. Sima Vray Disp.
Fontos, hogy Vray Disp., mert a sima maxos szerintem fele ilyen szépen nem működik.