bencsab#28453
Én a hálózati rendert rendszeresen használom, és mondhatom, hogy nagyon jó dolog.
-Egyrészt lehetőség van közvetlenül a vray engine-en keresztül hálózatban renderelni. Ekkor a fő gépen újab bucket-ek jelennek meg, amiknek a tartalmát a többi gép számolja. Minél több gép van a hálózatban, annál több bucket-el dolgozik. Szívderítő látvány, mikor egy dual xeon-os, egy p4-es HT és egy amd összedolgozik összesen 7 buckettel. Ez a megoldás azonban akkor jelent hatékonyságot, amikor preview rendereket készít az ember, vagy csak egyetlen képet számoltat. A gépek közöttö folyamatos kommunikációnak a szűk keresztmetszete a hálózat sebessége, és még egy 1000Mbps-es hálózat is lassú a teljese hatékonysághoz. Pl. két egyforma gép esetében is csak kb 40-50%-os sebességnövekedés érhető el.
-A másik megoldás a backburner. Ez képkockánként osztja szét a renderelnivalót a gépek között. A leghatékonyabb megoldás, mivel nincs folyamatos kommunikáció a bucketek között, így 2 egyforma gépnél 100% a sebességnövekedés. Ha több állóképet kell számoltatni, akkor vagy batch-be össze lehet fogni őket, vagy egyenként elküldeni, vagy egy kamerát képkockánként beanimálni (én ezt szeretem). Ekkor a backburner automatán adagolja a feladatot a szabad gépek között. Ráadásul, ha az egyik lefagy, akkor átadja egy másik gépnek az adott frame-t.