Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• szaki
    bátorkodom megemlíteni, hogy biztosan igazad van
    magam úgy kezdtem, hogy nem volt semmim, de annyi volt, hogy az akkoriban Műszaki Könyvtárba bejelentkezzek egy kis számítógép használatára, majd miután ott kezdtem el programozni, persze előző könyvbújásokat követően, ingyen készítettem első programomat, az akkori idők kívánalmainak megfelelően
    Ezután következett a kölcsönzés még a C64 idejében a gép és a floppy meghajtó, majd irány Bécs és vettem egy floppymeghajtót, előtte a c64-et és így a nagy semmiből apránként létrejött az első olyan prg, amit az akkori Novotrade rögtön meg is nézett és mivel megtetszett neki meg is kért, hogy javítsak ki egy kis hibát és már mehet is a .... (szerénységi gondokkal küzdök, bocs), majd kis idő múlva megint jelentkeztem egy másikkal, aztán elhajtott, hogy miként képzelem ezt, mások fél évente készítenek egyet én meg sűrűbben adok le egyet, úgyhogy nekik köszönhetően folytattam tovább a programok készítését, persze ezen felbuzdulva. Aztán elmentem valahova, hogy mutassam már meg mit is ajánlok és miután a továbbiakban ezekből termelődött minden ami kellett hozzá, folytathattam akár gépi kódban is a programok létrehozását.
    Az tény, hogy kitartás kellett, mint mindenhez, ha valaki előrébb akart jutni.
    Vagyis csak arra akartam kilyukadni, ha valakit érdekel, de nincs ez vagy az, akkor mégis van lehetősége, hogy animmal foglalkozzon. Elég elmenni egy céghez programozóként, vagy bármi, majd a főnöke, ha csak egy kicsit is felmutat és azt elismerik, akkor megengedik, hogy a nagyteljesítményű gépen kavarásszon egy kicsit a 30 napos 3dsmax-ával. Kis idő múlva megveheti álmai gépét és már nyomhatja is az animot. De addig semmi értelme befektetni olyan dolgokba, amik ki tudja jó lesz-e neki.
    Annak idején csak hobbyból kezdtem mindehhez, aztán akkor vettem észre amikor eltelt néhány év év hivatássá vált.
    Az, hogy a neten irgalmatlanul sok tutor található az valóban csoda. Régebben bbs-en cserélődtek az akkoriban kezdetleges programok, ma meg itt a net. Füttyent egyet a manus és már ott is van.
    Persze vannak azok az emberkék, akik valóban összespórolják és először miért ne játszanának, aztán ráéreznek, hogy mi lenne, ha készítenénk ezt vagy azt, szóval minden érdekli, míg végül bele veti valami olyanba magát, ami érdekli.
    Ebben a rovatban is pont ilyen emberek vannak, akik érdeklődve készítenek valamit, de olykor nem tudják miként kell megoldani.
    Épp ezért próbáltam a magyar max leírás környékét megcélozni. Ha bárki betéved ide, ne csak azt lássa, hogy "hát ezt meg, hogy csinálták", hanem azt is, hogy megakarom én is csinálni.
    uff, uffá most már te is, mondta a sejpítő indánfőnök és fejest ugrott a levesbe