Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Épp ez az! Hogy nem azért veszem felebb a fényeim erősségét, mert túl sötét a monitorom. Én legalábbis. Teszem azt, van egy belterem, akkor tudom, hogy oda raktam egy sor 60W-os lámpát, meg egy sor 25W-os halogént, mert nekem azt ígérték, hogy normalize intensity mellett adott multiplier ezt fogja eredményezni. Ehhez is tartom magam, midnen méretarányos, és mindvégig exponenciális color mappolást asználva grayscale szinten úgy is alakul minden ahogy azt elvárnám. Ha pedig mégsem, mert sötétnek találom a szobát, akkor nem erősebb lámpákat rakok be, haenm a kamera "zársebességén" (bright ÉS drak multi) változtatok, mint ahogyan tenném azt, ha fotóznám szobát. Elvégtére nem rohanhatok körbe, hgy a fotó kedvért mindenhova százas izzókat tegyek. :O) Ha így sem vagyok emgelégedve a képpel, akkor fogom, és rakok pár derítőfényt a sötétebb részek kiemelésére, elvégtére a valóságban sem mondta senki, hogy nem világíthatom meg kicsit a szobát akár fényes nappal is pár derítőfényel, hogy kicsit iegyensúlyoottabb képet kapjak.