"Aki másnak felbontás...!"
-
Persze, macsekkörmözve mondtam a seggbe rúgást, mert ez kell annak aki haladni akar. Ha meg engem rúgnak seggbe egy kicsit, akkor azt megköszi, mert olykor az animtól már legalább 20-30x elment a kedvem, főleg a biped és környékénél.
Gratulálok az építészmérnökihez. Nem hemmi dolgog lehet. Ott metanultatok hihetetlen sok dolgot. Szerintem meg a szentírást el kell felejteni. Ha van egy manus akinek van egy 200 milliós háza, akkor ő legyint egyet és a számára megfelelőt akarja, ha már ilyen jól megy neki. Na és ha éppen 150 cm-es emberekről van szó több generáción át, akkor neked "kutya kötelességed" hozzájuk tervezni a dolgokat, mert különben felkopna az állad, de az enyém is.
Az a lényeg, hogy te is meg én is egy csónakban evezünk, de mivel egyikünk elől van, nem ugyan azt a képet látjuk, és ez így helyes.
A legvadultabb mai bútornál is ciki lenne, ha egy szék éppen gyereméretű lenne. Te is tudod, hogy minden földrésznek megvan a maga embertípus magassága. Tehát amint ecseteltem, van egy átlagos méret, mondjuk az európai, de az már érvénytelen a borneoi manusokhoz képest akik éppen 130cm-esek, tehát a szék lábából vegának, vagy éppen eleve olyanra gyártják. Nyilván te mivel itt tervezel dolgokat, akkor miért ne vennéd az európai szabványt, hát nem?
Van ugyebár állítható forgószék. Amikor valaki megveszi, akkor beállítja a szemgolyó magasságát a monitor felső éléhez, legalábbis ezt mondják, ekkor kényelmes. Ha manuskám vesz ugye egy 15-ös vagy egy 21-es monotort, akkor rögtön más lesz a magasság, tehát állítja a székét. Amikor falik, kajol, tömi a hasát, akkor a 180-190cm-es manusok kissé görnyedve falnak, az alcsonyabbak meg nyújtozkodnak, mint egy gyerek. Vagyis ha elmennének egy vizsgálatra, akkor rögtön elmondanák, hogy neki mi volna a jó. De mivel kevés a nagyon sovány és kevés a nagyon elhízott, bocs, csak összehasonlítás miatt, ezért nem gyártanak csak elenyésző helyen nekik ruhát. A kis ruha nem gond, mert gyereméret, a nagynál van némi gond, tehát legyártják. Nyilván azért nincs állítható szék, mert az átlagosat megveszik és csakis azt használják. De te is tudod, hogy ez nem helyes, hiszen ha manuskám leül a székra és az alacsonynak vágja a szék széle a lábát, mivel ő alacsony termetű, ezért a szék lábából le kellene vágni, persze az asztalból is. Ez még nem is gond, csak a maga embereknél van gond, hiszen meg kell emelni a széket és az asztalt. Gondolom már láttál a szék lába alá olyan talbetétet, amibe bele helyezve a szék lábát megemeli azt 2-5 cm-rel is, hiszen ennyi elegndő a magas méretűeknek is. Ez semmi más, mint egy 3x3, 4x4-es belső méretű hüvely, ami alulról ráüthető a szék lábára. Hogy mik vannak.
Biztosan jártál már olyan boltban, amire azt mondta az ember, hogy nem is tudott a boltról. Olyan kisebb "találmányok" ujítások vannak, amiket az ember szinte fillérekből kap, de eszébe se jutna, hogy magam is megoldhatná.
Régebben volt az Ezermester újság, amiben irtózatosan sok ujítás volt szinte mindenre. Olykor amikor olvastam rájöttem, hogy szinte semmi anyag nem szükséges hozz.
Ha esetleg valaki találkozott egy olyan cikkel talán 1973 körül jelent meg, amiben volt egy olyan rész, hogy Emlékező negatív. Vagyis egy fekete-fehér filmre fényképezett kép az akkori eljárások alapján színesre kelthető volt. Na ezt add össze. Sajnos nem találtam meg az újságjaim között. De ez pl. nem semmi ujítás.