Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Thx a kritikát, elgondolkodtató. Pár tény, ami egyszerűen úgy van.: mivel a jelenetet centiméterekhez igazítva készítem (még Nenad bátyó jó tanácsára, meg prktikus is) ezért könnyen lemérhető, hogy a székem ülőfelülete 40x45cm, mélyebb, mint szélesebb, az ülőfelület 45,5cm magasságban található, eredetileg 45-ön volt, de a talp alá került pár nemeztalp hogy még véletlen se karistoljon össze semmit.
    Az asztal felülete 74cm magasan van ehhez jön megintcsak +0,5cm nemezelés alul. Az asztallap 90x200 -as, mivel alapjában véve nem 6, hanem inkább 8 személyesre gondoltam, de ugye mindenki szereti a jó nagy teret. Az ablak 85cm-re van a szoba padlójától, azoban ez az egész étkezőfelület egy utólab beépített fa galérián nyugszik ami majd 40cm magas, ezért most sokkal közelebb van a padlóhoz, és maga a plafon is majd belóg a képbe. (nem sokkal az ablak felett kezdődik a plafon is.)
    Az étkezőszekrény tényleg böszme súlyú, hiszem a fő vázát egy 5centi vastag rétegelt lemez adja. De ez direkt lett ilyen. a többi részhez nyersfenyőt és 1 illetve a keretezéshez 1,5 cm vastag rétegelt lemezt használtam. A fiókgombok pácolt nyírből vannak. :o)
    Az asztallap 4cm vastag, és tömörfa, nem rétegelt, ezért van körülötte az a 1,5cm vastag díszítőcsík, ami jóval túlnyúlik lfefelé, és többek közt az asztal ajlán lévő acél kapcsokat is elrejti, ami a lábakhoz rögzíti az asztallapot. Ez a szegőcsík az asztallap alsó felületéhez 8 ehlyen van rögzítve L alakú acéllemezekkel, és csavarokkal.
    A kamera 160cm magasságra lett beállítva, a látószög majd 70°. Lehetne ehhez mérten torzulás az egyenesekben is, de engem csak zavart, és ugye erre azért mégiscsak jó a virtuális világ.
    Nah, ezek a tények, amiket most hirtelen le is mértem a scene-ben. A parkettaszegő csík tényleg brutál magas lett, majd 8 centi, ezt sürgősen javítom, mert ez télleg furán mutat.
    Az ablak a falban olyan jó 30 centi mélyen ül bent, ehhez jön még az előtte lévő 40 centi mély fiókosor, úgy gondoltam, hogy egy két párna oda, és egész kellemes beülős kuckó keletkezik.
    Az ablak amúgy nicsnen még kész, teljes egészében placeholder jellegű. Majd vasárnap dolgozom rajta.
    A polyszám azért ennyi, mert lényegesen több részlet van a képen, mint amenny ebből a szögből és távolságból látszik. Pl. eleve az, hogy minden él, minden egyes felület (a falat és ablakot leszámítva, mert az még WIP) lekerekített élekkel rendelkezik, továbbá a rétegelt lemezek széleit sem egyenesre, hanem kis domborulatra csiszolták. Úgy szeretném megépíteni ezt a belteret, hogy később bárhova nyugodtan dobhasssak egy kamerát, és renderelhessek anélkül, hogy bármit módosítgatni kellene.
    A kompozíciót ileltően igazad van, de ha ennél távolabb viszem a kamerát, hogy az ablak teteje, és főleg a napfény is látszódjon teljesen, akkor már nagyon torzul az egész. A kamera így is a szemközti falnál van, és nagyobb látószöggel már elég szürreális a kép. Lehet maximum nem vágom ilyen szélesre a képet, és akkor belefér.
    Nah, száz szónak is egy a vége, nem vagyok se belsőépítész, se asztalos, még csak designer sem, szóval bőven adott a nagy hibaszázalék, ha referencia nélkül kezdek ilyenbe. A magasságokat/méreteket is úgy tartottam, hogy megnéztem mekkora méretekkel rendelkeznek standard IKEA tárgyak. :o)

Mindenjót.