nemrég kezdtem maxozni, és odáig eljutottam, hogy nagyjából tudom használni az edit poly eszköztárat. de az a problémám, hogy ha kijön egy háromszög valahol (és ugye a meshsmooth-nak négyszög kell), akkor azt hogy "négyszögesítem"? Rajzoltam papírra egy csomó lehetőséget, hogy pl. a háromszög belsejébe rakok egy ötszöget és akkor ha összekötögetem a megfelelő vertexeket, akkor kis négyszögek lesznek, de így sem jó, mert pár kóbor háromszög még mindig marad. egészen odáig jutottam, hogy ötszögekbe kezdtem rakni tizensokszögeket, de hát eredménytelenül...
nagyon fontos lenne, ha valaki tudna mutatni egy-két háromszög kiküszöbölési módot!
és még olyan problémám is akadt, hogy voltak tárgyak, amiket edit polyval csináltam ugye és tökéletesen csak négyszögek voltak benne, viszont a renderkor (vray) pl noise-t rátéve még a materialra meg ward anyaggal bizonyos subdiv mennyiségnél (18-20 felett főleg) össze "krixkraxosódott" a ráhúzott material... mitől lehet ez? természetesen tettem rá uvw map-et