"Aki másnak felbontás...!"
-
hát éppen ez az, de vannak akik a tanulás mellett a szabadidejük egy részét animmal töltik, tanulgatják, jobb, mint a kocsma.
Tökéletesen megértelek, csakhogy, ha már valaki itt szerepelteti a saját kész képeit, akkor tán csinált valamit és megmutatta magának, hogy ő is megtudja csinálni. Tehát máris csinált valamit. Vagyis ha a sok scene-t, amit elkészített egy nagyba fektetné, amin fokozatosan meg tud csinálni valamit, akkor nem ugyanonnan kezdené, hogy ja ez megvan, hű ez is, és a végén 30-40-et alkot évente. Készítsen el a manus egy kitalált helyszínt, majd abba készítse el ezt, majd azt és amikor ezeket készíti, azt a netre irányítja, hogy más rögtön láthassa, hogy éppen egy "anim mühely"-ben éppen animot készítenek és jelenleg, mondjuk egy épület belső moziterme. Hidd el akik csak most kezdik, vagy moziülést nem készítettek, azok falni fogják a képeket, mármint az előttük valaki által készített modellt.
Az ember általában 12 óránál (mai világban) nem dolgozik, ha többet dolgozik, akkor elgondolása szerint megszedi magát, majd létrehoz egy céget, vagy valami jövőt eszelt ki magának. Ne legyen animozás, azt csinál amit szeretne, vagy kicsit szeret. tehát a fennmaradó ideje az alváson kívül eléggé sok, amiből csak a felét töltse az anim tanilásával, s máris halad öles léptekkel előre.
Amikor az ember "nyeregeben" érzi magát megnyílik a világ, s máris más a felfogása. Ha pedig nincs munkája (nem rólad van szó, mert te bármelyik pillanatban talász munkát ezzel a tudással, reklám helye), akkor csinálja az animot. Miközben referencimunkákat csinál, az idő alatt megtanulja, ha pedig egy cégbe botlik, akkor már lesz is munkája.
A mit csinálok én vagy a másik, azt nem árt tudni másoknak egy ilyen nyílt tutornézés kapcsán. Ha valakit érdekel az tuti néz, s haverról haverra szál, hogy lám létezik egy ilyen web-hely, ahol manusaim megcsodálhatják és akkár meg is tanulhatják az animozás csínját-bínját.
Ha nem haragszol, néhány mondatod bátorkodom nem elmondani mit sejtet a háttérben. De az tuti, akárki is legyél, mint a többi manus, segítessz másokon és ezt köszi mindeninek. Náhány dologban, ha nem segítettek volna, ma nem tartanék ott, ahol tartok. 3 éve egy golyóból szemet toltam be és szájat húztam, oszt család és a környezetm tapsolva összegezte, hogy milyen tök jó. Ma már feldobnak a képeitek, oszt nyilván én is próbálok olyan "profi" lenni, mint ti. Csak mondom. De jó. Milyen nagy szavak ezek. Hát nem?