marcee#23095
Sziasztok!
Még egyszer megpróbálkoznék egy pár nappal ezelőtti gondom felvetésével:
Caustics effektúst szeretnék a plafonra. Max-al és Vray-el készül a kép, és a caustics lenne az egyetlen értelme, de nem tudom megcsinálni. Nenad caustic generátor ötlete nem tetszik (bocs :) ). Soha korábban nem számoltam még caustics-ot élesben. Vaktában állítgattam a paramétereket a render panelen, a fényforrás beállításainál. Elolvastam a helpet a paraméterek jelentéséről, de az sem segített, lehet, hogy félre értettem. Eddig a külső direct fényforrás volt az egyetlen a jelenteben (meg egy ki enviroment light), ezzel két szélsőséget sikerült elérni: teljesen kiégett a kép, vagy ha megfordítottam a kamerát, a medence mögötti fal sarkaiban futott végig valamiféle "fénykörhalmozódás". Viszont az a nézet teljesen érdektelen, mindenképpen ez a kameraállás kell. Arra gondoltam beraknék a medence fölé egy invisible vray plane light-ot víszintesen és az generelná az effektet, akkor a palfonon a nekem szükséges helyzetben jelenne meg.
Metrikus rendszerbe van állítva a max, valós méretekkel a modell. 3 méter a belmagasság. Tud valaki javasolni konkrét beállításokat? Az sem baj, ha szájbarágós.
Előre is köszönöm.