Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• szaki
    ne problémázz a max-al kapcsolatos állandó problémákon
    ha egy apróságot megszívlelsz, akkor a következő megoldást választod, ha akarod
    amikor elkezdessz egy munkát, nyiss könyvtárakat és az azzal kapcsolatosan felmerülő bármit mindíg oda mentsd, ezt szerintem mindenki így csinálja
    De a max nagyon vicces fazon. Olykor szórakozik, mert unatkozik, szóval a save as-t szinte percenként használd, ehhez itt a bal/felső sarokban lév ikonak néhány fontos ikonnal bővültek, ez esetben a Save+ al, ami ugye azt jelenti, hogy név_001.max után 002 és így tovább lesz. Olykor nálam elfogy a 999, persze ritkán és kezdem elölről. Ha úgy véled, hogy valami nem jó egy művelet során és nem látod át még undo-val se, akkor vedd elő az előzőt, a jelelegi lementése után és néz meg a müveletnél mit ronthattál el, pl. vertex-száma (7 - billentyű).
    Állandóan ments. Mivel egy név.max állományt a winace kb. 15%-ra tömörít össze ezért nem sok helyet foglal el. Kb. fél évente, amikor újraírható adathordozón már összegyűlik egy vagonnal (tömörített), akkor azokat végleg arhíválom, de 2 pld-ban, mert ha megkarcolódik vagy bármi és olyan messzire rakod el a 2 cd vagy dvd-t, hogy ne legyen gond, mert ott a másik. Igaz, hogy ez + munka, de hidd el megéri. Egyszerű példa csak arra, hogy egész nap nyomtam az animot, alakítgatom meg ilyesmi és amikor mentés után kiléptem és vissza akartam tölteni hibát jelzett, hogy ezt nem tudja betölteni. Nem tudni mi okozhatta, de előtte még ezzel az állománnyal dogloztam. Tervezés közben olykor megfogok egy vonalat és elhúzom, aztán kiaklad a max, a 6-osnál is rossz volt meg itt is. Most soha nem használok vonlahúzás, csak ritkán, de nem mindig jön elő, talán minden 2-3. vonalhúzásnál. Még a max3 idejében ezen mérgelődtem, de már oda jutottam, hogy a "max könyvem" (saját felhasználású), amit doc-ban írok és képekkel mellékelem, a megoldást is odaírom és a folyamatot, hogy ne legyen megoldatlan
    Szóval mérgelődsz, de ne add fel, hanem keres a megoldását és minden sikerülni fog. Néhány éve, amikor még sokan a beépített boolean-el bírkóztak, de az olyan rossz volt, hogy egy bonyolultnál nem látszódtak egyes részek, meg össze-vissza kötötte a vonalak, kitaláltam a megoldását és már túlteszem magam.
    Legalább 20-30 alkalommal akartam abba hagyni amaxozást, mire végre manusokat készítettem és amikor "megszólalt" a szájuk és tettek-vettek, akkor azt mondtam, hogy talán mégis folytatom.
    bocs, na má (hogy buzdítsalak egy kicsit meg másokat is)