Hát, ez elég kemény méretű szopatás... Volt nemrégiben valami építészeti pályázat, Budapest látképébe kellett valami frankó kultúrális csomópontot kitalálni vagy mi. Egészan addig tetszett a dolog, amíg meg nem hallottam a díjazási módszert. Indulhatott ugye mindenki, de "nyerni", nyerni csak hivatásos építészek nyerhettek. Hihetetlen. Még az építész hallgatók sem! Szóval, ha volt teszem azt egy negyed, ötötdéves hallgató, diploma nélkül, és beküldött egy lélegzetelállító projektet, az utolsó csavartól pontosan kidolgozva, akkor örülhetett, kapott pártízezer kemény forintot a munkájáért, meg valami nagy falra kikerült volna az ötlete, miközben lehet, hogy az ő géniuszát messziről meg sem közelítő hivatásos építész által benyújtott pályázattal épp bezsebeli a többmilliós fődíjat és emsokára Budapesten az ő épülete díszeleg majd.
Nevetséges, de nagyon... A sem nem hallgató sem nem építész pályázók egyáltaláni semmibevevése meg ugye megintcsak érdekes.
Az állam szerint jelenleg tehát: Ha nincs róla papírom, akkor nem vagyok felhatalmazva, hogy legyenek jó ötleteim, ennél fogva, ötlettelen és sivár vagyok.