3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

regebben demo verzio volt csak aztan a fejleszto megunta es ingyenesse tette. Amugy maga a program sem rossz, de igazan akkor mutatja meg az erejet ha ugyesekedsz hozza leveleket.
Siman el lehet vele erni egy parszazdollaros fa plugin hatasat, - ingye'n.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Köszi a linket!
Mi a külömbség a Demo, és a teljes között?
Egyáltalán minek van demo? nem jól olvastam, hogy FREE a progi?
Igazság szerint nekem igazán a levele tetszett annak a gaznak. Talán attól lett élthû ahogyan azt betextúráztad!
Kár...
Engem szétvetne az ideg ha elszálna akár egy vinyóm is. Szerencsére utoljára ilyen a P2-es korszakban történt velem. Vagy nagy mázlim van azóta, vagy csak jó vinyót fogtam ki. Már 4 éve ugyanazt a vinyót használom és még jól megy.
(egyébként meg Quantum volt a király )
http://www.treemaker.nl/

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

az elobb irtam hogy nincsen mar vinyom...
a viragot a treegen nevu programmal csinaltam, illetve 3d studio maxban lehet hozza leveleket gyumolcsoket gyartani es felhasznalni. Semmi sincs meg...

Naned nem tudnád elküldeni e-mailben a virágot amit használtál, ha egyáltalán megvan még? Az én virágom elég nyomorék lett a képen 😊. Ki kéne cserélni, de ígz legalább nem kéne vele bohóckodnom, hiszen a tiéd nagyon jóra sikeredett.
Ha el tudod küldeni, akkor elötte írd ide a méretét, mert akkor a szerint pucolom ki az email fiókom!
kb. fél óránként frissítem ezt az oldalt, és még elég sokáig fönt leszek, úgyhogy bármikor jólenne ha neked is!
Elörre is köszi!

(És akkor még ma lerenderrelném a frissített változatot, bár mostanában nem sokat haladtam vele)
Ez a Glossy mit határoz meg? És mi van ha 0-ra, vagy 1-re állítom?
Aldaryn
Részvétem. 😞 Weblapokat nem tudod visszatölteni valahonnan, backup? Pedig már épp mondani akartam, hogy IBM vinyó...
Ezután jöhetnek a Seagate-ek! Nekem Maxtor döglött eddig csak meg. Seagate-ek bírják. Bár, azért elég aszemétség volt, nemrég, hogy a vinyók hivatalosan kötelezõ garanciáját 3-ról 1 évre vették vissza. :/

per aspera ad astra

az elso maxtor volt, aztan jott az IBMdesktar ez meg samsung volt. Hat ocsem egyszruen azt mondta megatkoztak.
Igaza lehet. Hat ebbol most valahogy tenyleg nehezen fogok kimaszni ugyanis a weblapokat updatelni kell...(ene)

Aldaryn
Ez már önmagában rettentõ pazarlás. 😛 A glossyness számításához szükséges sugarak számát nyugodtan húzzad csak le 3-5 re, már ez is rengeteget dob a renderidõn. Nomeg, jó irradiance map és fotonmap beállításokkal lehetne gondolom én, még tweakelni.

Nenad: Ez feletébb kellemetlen, nekem annó elszállt mind a "biztonságimentés", mind a rendszervinyóm, szóval, téptem a flat mérgemben, hogy kb. minden munkám odalett. 😊 Ugye nem Maxtor vinyókat használsz? 😊

per aspera ad astra

Álltalában a Glossy minden anyagnál 30-40 környékére van pakolva. Mindjárt átnézem a beállításokat, de túlságosan nem nyúltam hozzá. Engem inkább az érdekelne, hogy hol lehet azt szabályozni, hogy a fényforrásból hány fénysugár utját számolja ki, és azok is maximum hány tárgyról verõdhetnek vissza.
a gondviseles eppen csak a ket hetes uj vinyomrol feledkezett meg amire ra volt masolva az osszes munkam, weblapok stb. Mintha faszan mindent eltoroltek volna. A tartalek vinyo meg eppen kellett ezert letoroltem rola mindent. 2 honap alatt 3 vinyom halt ki.
Hat baz ez balszerencse. Nah most aztan semmihez sem lett kedvem.

udv, (a gondviseles egy kibaszott jo alaplapot sodort az utamba, gyorsan es olcson 😊 (ga-7nnxp) Ugyhogy maris itt rontom, a levegot 😊

Ronin az rettenesetesn sok ido a renderre, A glossynessnel eleg az 5 subdivs, az antialiasing megoldja a tobbit, Kivancsi vagyok mik a beallitasaid, valahova tedd fel a beallitasokat (gi, material glossy, aa) egy kep formajaban. Ennek a kepnek nem szabadna vegso stadiumban 20-25 percnel tovabb renderelodnie.

Ja a másik a "családias hangulat" nekem tetszik. Lehet hogy az én bajom, de amiket tervezek azok álltalában vidám színeket, és modern eszközöket tartalmaznak. Nem igazán kedvelem a rideg színeket, és régies bútorokat.
Azért köszönöm a véleményeket, de valószínüleg nem fogom 'visszahidegíteni' a szoba hangulatát (de több színes vackot sem rakok bele a kedvetekért 😊 ).
Köszi szépen pont ilyenre gondoltam!!!!
Mindjárt próbálkozok még vele. Egyébként nem baj, ha egymás melett van egy omni, és egy Vray light? Mármint a Vray light nem ad fényt? (gondolom a Vray ligtnál ne kapcsoljam be az invisible kapcsolót).
Egyébként nagyon szép lett a saválló kislámpád! 😊

Ja és még egy hülye kérdés:
Mi az a self illuminat?
Aldaryn
Szóval, ha raksz valamit, ami szép fényes, a glossy üveg mögé, akkor lesz belõle ilyen:

Azért ilyen csúnya, mert interpolálva lett, jól alulsamplerelve, de nem értem rá várni... 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Mivel nincsen "semmi" ami látszódhatna a z üveglapon keresztül, ezért nem "világít", rakj mögé inkább 2 db Vray lightot, Sphere formában, vagy modellezz oda 2 gömböt, magas diffuse outputtal, és lehetõleg legyenek self illuminated-ek.

per aspera ad astra

youth
Nagyon jó de teszr renderekhez miért nem csinálsz csak kis mondjuk 400x400 as képeket?

Youth

fle go
Ronin: nagyon jo lett a targyalo terem, elismeresem.
Ugyan akkor egyezem Aldarynnal egy kicsit tenyleg atment csaladias hangulatuba, valoban jobb lenne ha kisse ridegebb lenne a terem.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

tessék itt van ugyan az bezárt helyen...
Teljesen gagyi lett. Nem olyan mintha a panelbõl áradna a fény.
Tehát a savazott üveg mögött van 2 omni, amiknek az árnyéka vray shadow-ra van rakva, és egy olyan beállítás is be van kapcsolva, hogy area shadow (ettõl lett ilyen mosottak az árnyékok, és nem olyan élesek, és hosszúak.
Tehát a probléma a következõ a baj:
1. kékkel jelöltem azokat a pontokat, ahhol szerintem nagyon gyenge a fény. Szerintem az lenne a raálisabb, ha mondjuk ott egy 100W-os izzó ég, akkor illene annak a panelnek is 'világítani'.
2. Sárgával jelöltem azt a pontot, ahonnan nem szeretném, hogy nagyon tovább terjedjen a fény. Bár raktam az omnikra határt, de úgy vettem észre, hogy annak ellenére elég erõsen bevilágítja a szoba többi részét is (bár ez lehet, hogy a vray következménye). Majd a besötétített képen jobban lehet látni a dolgot.
3. pirossal jelöltem azt a részt, aminek szeretném hogy erõsebb legyen az árnyéka.
Tehát itt az elsõ kép, de még gondba vagyok pár dologgal, és lesz még rosszabb is ha lezárom a tért (mindjárt kész lesz az is).
ááá köszi!
Mostmár értem mi volt a baj.
Mindejárt felrakok ide pár képet, és talán tudtok segíteni, hogy hogyan tudnám minnél reálisabbá tenni a lámpát.
Aldaryn
Egy objektum diffuse fénye nem fogja befolyásolni az átlátszóságának színét. Az átlátszóság színét a transparency színével, vagy méginkább realisztikusan, a fog color beállításával tudod elérni. Ezeknek a felületeknek a diffúz tükrözõdése (diffuse color) általában nagyon közel van a feketéhez.

per aspera ad astra

De én már mindent próbálgattam...
Az affect shadowot bekapcsoltam és úgy sem megy. Azt történt ennél a beállításnál, hogy a fény átmegy az xy átlátszóságú felületeken, és ennyi. Csináltam egy másik jelenetet, ahova beraktam egy kockát, alá egy másikat, a kocka színe piros 70% átlátszósággal, az az alattinak meg fehér. A felsõ mögé raktam egy omnit, és a shadowot vray-re állítottam. És mint már mondtam az árnyéka még mindig szürke volt. Nincs még valami beállítás? A render elött esetleg? Vagy nem omnit kéne használni?

Egyébként majd az ívelt falon lévõ panelekhez kellene. Úgy képzeltem el õket, hogy mindegyi kénzárban úszna, de nem világítanák be az egész szobát. Ez eddig azért is nehéz, mert még ha rakok az omnikra egy hatósugarat, akkoris azon egy kicsit még túlvilágítanak, és így az a pár panel a falon túlzottan nagy fényt fog adni (fõlleg hogy minden panelbe 2 omnit terveztem). Ezen dolgozok, dehát nem könnyû a dolog.
petesilver
Ezt a foltos Gi dolgot oszd meg velem itt lécci, vagy majd ha újra teljes a rendszerem, akkor icq-n, mert érdekel, és nekem sem tetszik, csak nem tudom, mit lehetne javítani.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Szép lett, egy kis környezet sem ártana neki, nomeg pár view ray még ezen felül, hogy ne legyen annyira foltos a GI. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Nekem az elõbbi verzió sokal jobban tetszett. Ez már oylan családias. 😊 Az elõzõ ridegsége nagyon jól ilett a témához.

Amúgy, ha becsekkolod az "affect shadows"-t, akkor az anyag fog colorja átüt az árnyékban is. A GI-ben pedig alapból az történik, hogy a piros felületrõl visszaverõdõ diffúz fény pirosan világítja meg a környezetét. Ezt a jelenséget color bleedingnek nevezik, ha túlzottan erõs, és általában elkerülni kell, mint elõcsalni. Az exponenciális color mapolás a gyenge levelkek deszaturálásával sokat segít benne.

per aspera ad astra

petesilver
Ilyen lett végül amit csináltam a festéseim bemutatására:

Egy gyors kérdés aki ért a vray-hez:
1.Hogyan lehet azt megcsinálni, ha a test egy kicsit átlátszó és színes, akkor az árnzéka is színezett legyen?
2.és ha a fal mondjuk piros, és megvilágítjuk erõs fényel, és melette van egy fehér doboz, akkor a viszaverõdõ fény a fehér dobozt kicsit pirosra színezze?
Az elsõ a fontosabb, mert a tárgyalóterembe éjszakai módot akarok csinálni, és a lámpákat próbálom optimálisra beállítani.
Köszönjük, de a te Z4-eseddel nem érnek fel!
Azt gondolom irdatlan munka lehetett lemodellezni.
youth
Skacok nagyon jó képek!!!

Youth

Na íme itt a legújabb kép:
(mostmár 7-8 óra a renderidõ)
FRenkie
Nenad!
Király lesz. A boros üveg kicsit beleolvad a zöld növénykébe. A bal oldali fotón kit láthatunk? 😛

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Majd mingyárt felrakom a targyalóterem új valtozatát, csak egy kicsit béna lett a virág a sarokban. Majd esetleg el tudnád küldeni azt a virágot amit te raktál a kéglibe, vagy a tönkrement gépen rekedt?
Esetleg azt elárulhatnád, hogy hogyan tudtad olyan frankón megcsinálni a leveleket.
Aldaryn
Oks. Akkor most kicsit hülyének érzem magam. 😊 Eddig nem vettem észre. :/

per aspera ad astra

sziasztok, koszi a hozzaszolasokat, sajnos a gepem ma reggel kilehelte a lelket, a tapegyseg felrobbant es magaval vitte az alaplapot, meg a procit. jovo heten talan veszek uj gepet 😞 most nem nagyon van itt idom valaszolgatni. Aldaryn mindig alairom 😊

Nekem is van egy csomó, de a nagyrlsze nem tetszik!
Ami igen annak a képét raktam fel nemrég, de még nem tudtam megcsinálni a polygon kifordulás miatt. Egyébként szerintem ennek nem kéne hibának lennie, hogy másfelé álnak a polyk, de mégis furcsán rendereli le ha Vrayt használok. De ha nem lesz más módszer, akkor egyenként fogom azokat a **** polygonokat megforgatni 😞
petesilver
Esküszöm, mostmár keresek valami széket neked, annyi van székmodellbõl, mint a szemét!

Még mindig problémában vagyok azzal a másik székkel. Nem tudtok rá még valami megoldást? Legalább azt áruljátok el, hogy hogy lehet a polygonok számát lecsökkenteni, és hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha van egy objektum aminek az egyik fele mondjuk 2* anyi poly-t tartalmaz mint a másik, akkor ki lehessen egyenlíteni. Tehát valahogy egy szintre hozni a két felet legalább azonos méretû polykra. Gondolom ilyen funkciók vannak a maxban.
Az nem az utca 😊
Az egy terasz, mintha egy felhõkarcólón lenne (persze nem egy álltalános, hiszen azoknak nincs terasz. Majd még javítok a külsõ téren, hogy jobban lehessen látni, hogy mi is van kint.
Aldaryn
Nagyon király! Mennyi ideig tartott a render? Tudtál optimalizálni rajta valamit? Egyáltalán, milyen beállításokkal rendereled...

egy kis apróság: Nem furcsa, hogy egy tárgyaló egybõl az utcára nyílik? ...vagy rosszul látom...

per aspera ad astra

Aldaryn
Észre se vettem, ez az elsõ kép, amit íláírtál! Jeee! Hoyhogy csak most? 😊

per aspera ad astra

a levelet?
Engem is a levél érdekelne, mert a targyalóterem sarkaba szeretnek egy növényt, csak nem tudom textúrázni.
Aldaryn
Ezt alapból a Pereferences/Viewports alatt, leglul a driver beállításainál lehet változtatni.

per aspera ad astra

Aldaryn
Még egyszer gatula a képhez. Ehhez írsz akkor egy kis tutort is, melyben picit belemész a megvilágítás beállításainak részleteibe?
Egy kis apróság: A levelek szélein látható, amúgy nagyon is jól mutató világosabb csík hogyan került oda? 😊

per aspera ad astra

Na mi van veletek? Még mindenki szundít?
Na most hogy teleraktam bútorokkal alig nyöszörög szegény. Amire kész lesz szerintem lesz 10 óra renderideje egy képkockának.