3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Siman el lehet vele erni egy parszazdollaros fa plugin hatasat, - ingye'n.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Mi a külömbség a Demo, és a teljes között?
Egyáltalán minek van demo? nem jól olvastam, hogy FREE a progi?
Engem szétvetne az ideg ha elszálna akár egy vinyóm is. Szerencsére utoljára ilyen a P2-es korszakban történt velem. Vagy nagy mázlim van azóta, vagy csak jó vinyót fogtam ki. Már 4 éve ugyanazt a vinyót használom és még jól megy.
(egyébként meg Quantum volt a király
)3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
a viragot a treegen nevu programmal csinaltam, illetve 3d studio maxban lehet hozza leveleket gyumolcsoket gyartani es felhasznalni. Semmi sincs meg...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ha el tudod küldeni, akkor elötte írd ide a méretét, mert akkor a szerint pucolom ki az email fiókom!
kb. fél óránként frissítem ezt az oldalt, és még elég sokáig fönt leszek, úgyhogy bármikor jólenne ha neked is!
Elörre is köszi!
(És akkor még ma lerenderrelném a frissített változatot, bár mostanában nem sokat haladtam vele)
Ezután jöhetnek a Seagate-ek! Nekem Maxtor döglött eddig csak meg. Seagate-ek bírják. Bár, azért elég aszemétség volt, nemrég, hogy a vinyók hivatalosan kötelezõ garanciáját 3-ról 1 évre vették vissza. :/
per aspera ad astra
Igaza lehet. Hat ebbol most valahogy tenyleg nehezen fogok kimaszni ugyanis a weblapokat updatelni kell...(ene)
Nenad: Ez feletébb kellemetlen, nekem annó elszállt mind a "biztonságimentés", mind a rendszervinyóm, szóval, téptem a flat mérgemben, hogy kb. minden munkám odalett. 😊 Ugye nem Maxtor vinyókat használsz? 😊
per aspera ad astra
Hat baz ez balszerencse. Nah most aztan semmihez sem lett kedvem.
Ronin az rettenesetesn sok ido a renderre, A glossynessnel eleg az 5 subdivs, az antialiasing megoldja a tobbit, Kivancsi vagyok mik a beallitasaid, valahova tedd fel a beallitasokat (gi, material glossy, aa) egy kep formajaban. Ennek a kepnek nem szabadna vegso stadiumban 20-25 percnel tovabb renderelodnie.
Azért köszönöm a véleményeket, de valószínüleg nem fogom 'visszahidegíteni' a szoba hangulatát (de több színes vackot sem rakok bele a kedvetekért 😊 ).
Mindjárt próbálkozok még vele. Egyébként nem baj, ha egymás melett van egy omni, és egy Vray light? Mármint a Vray light nem ad fényt? (gondolom a Vray ligtnál ne kapcsoljam be az invisible kapcsolót).
Egyébként nagyon szép lett a saválló kislámpád! 😊
Ja és még egy hülye kérdés:
Mi az a self illuminat?
Azért ilyen csúnya, mert interpolálva lett, jól alulsamplerelve, de nem értem rá várni... 😊
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Ugyan akkor egyezem Aldarynnal egy kicsit tenyleg atment csaladias hangulatuba, valoban jobb lenne ha kisse ridegebb lenne a terem.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Teljesen gagyi lett. Nem olyan mintha a panelbõl áradna a fény.

Tehát a probléma a következõ a baj:
1. kékkel jelöltem azokat a pontokat, ahhol szerintem nagyon gyenge a fény. Szerintem az lenne a raálisabb, ha mondjuk ott egy 100W-os izzó ég, akkor illene annak a panelnek is 'világítani'.
2. Sárgával jelöltem azt a pontot, ahonnan nem szeretném, hogy nagyon tovább terjedjen a fény. Bár raktam az omnikra határt, de úgy vettem észre, hogy annak ellenére elég erõsen bevilágítja a szoba többi részét is (bár ez lehet, hogy a vray következménye). Majd a besötétített képen jobban lehet látni a dolgot.
3. pirossal jelöltem azt a részt, aminek szeretném hogy erõsebb legyen az árnyéka.

Mostmár értem mi volt a baj.
Mindejárt felrakok ide pár képet, és talán tudtok segíteni, hogy hogyan tudnám minnél reálisabbá tenni a lámpát.

per aspera ad astra
Az affect shadowot bekapcsoltam és úgy sem megy. Azt történt ennél a beállításnál, hogy a fény átmegy az xy átlátszóságú felületeken, és ennyi. Csináltam egy másik jelenetet, ahova beraktam egy kockát, alá egy másikat, a kocka színe piros 70% átlátszósággal, az az alattinak meg fehér. A felsõ mögé raktam egy omnit, és a shadowot vray-re állítottam. És mint már mondtam az árnyéka még mindig szürke volt. Nincs még valami beállítás? A render elött esetleg? Vagy nem omnit kéne használni?
Egyébként majd az ívelt falon lévõ panelekhez kellene. Úgy képzeltem el õket, hogy mindegyi kénzárban úszna, de nem világítanák be az egész szobát. Ez eddig azért is nehéz, mert még ha rakok az omnikra egy hatósugarat, akkoris azon egy kicsit még túlvilágítanak, és így az a pár panel a falon túlzottan nagy fényt fog adni (fõlleg hogy minden panelbe 2 omnit terveztem). Ezen dolgozok, dehát nem könnyû a dolog.
Mission Impossible 2010: PRO Class
per aspera ad astra
Amúgy, ha becsekkolod az "affect shadows"-t, akkor az anyag fog colorja átüt az árnyékban is. A GI-ben pedig alapból az történik, hogy a piros felületrõl visszaverõdõ diffúz fény pirosan világítja meg a környezetét. Ezt a jelenséget color bleedingnek nevezik, ha túlzottan erõs, és általában elkerülni kell, mint elõcsalni. Az exponenciális color mapolás a gyenge levelkek deszaturálásával sokat segít benne.
per aspera ad astra
1.Hogyan lehet azt megcsinálni, ha a test egy kicsit átlátszó és színes, akkor az árnzéka is színezett legyen?
2.és ha a fal mondjuk piros, és megvilágítjuk erõs fényel, és melette van egy fehér doboz, akkor a viszaverõdõ fény a fehér dobozt kicsit pirosra színezze?
Az elsõ a fontosabb, mert a tárgyalóterembe éjszakai módot akarok csinálni, és a lámpákat próbálom optimálisra beállítani.
Azt gondolom irdatlan munka lehetett lemodellezni.
(mostmár 7-8 óra a renderidõ)

Király lesz. A boros üveg kicsit beleolvad a zöld növénykébe. A bal oldali fotón kit láthatunk? 😛
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Esetleg azt elárulhatnád, hogy hogyan tudtad olyan frankón megcsinálni a leveleket.
Ami igen annak a képét raktam fel nemrég, de még nem tudtam megcsinálni a polygon kifordulás miatt. Egyébként szerintem ennek nem kéne hibának lennie, hogy másfelé álnak a polyk, de mégis furcsán rendereli le ha Vrayt használok. De ha nem lesz más módszer, akkor egyenként fogom azokat a **** polygonokat megforgatni 😞
Mission Impossible 2010: PRO Class
Az egy terasz, mintha egy felhõkarcólón lenne (persze nem egy álltalános, hiszen azoknak nincs terasz. Majd még javítok a külsõ téren, hogy jobban lehessen látni, hogy mi is van kint.
egy kis apróság: Nem furcsa, hogy egy tárgyaló egybõl az utcára nyílik? ...vagy rosszul látom...
per aspera ad astra

Engem is a levél érdekelne, mert a targyalóterem sarkaba szeretnek egy növényt, csak nem tudom textúrázni.
per aspera ad astra
Egy kis apróság: A levelek szélein látható, amúgy nagyon is jól mutató világosabb csík hogyan került oda? 😊
per aspera ad astra