63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• peetee76
    Igazad van Frenkie, de mivel ez az első ilyen nagyobb autó modellezésem ezért előfordulhatnak hibák,mindenesetre megpróbálom pontosítani a modellt,már amennyire tőlem telik...
  • Aldaryn
    Gyönyörű fraktálok
  • Fisch
    nem vitatkoznék szerintem, mert az egyrészt off lenne, másrészt felesleges
  • FRenkie
    Így elsőre a kilincseknél vélek gyanús topológiát, mondjuk a jpg tömörítés is elég erőteljes.
  • peetee76
    Készülőben: Peugeot 406. Véleményeket várok...bár még nem sok van készen belőle... Talán jövő hétre be tudom fejezni.
  • Aldaryn
    Szerintem idehaza ez szinte már már megszokott jlenség. Minden haveri, rokoni, és ismeretségi alapon megy. Magasabb szinten pedig minden jól megfontolt, körülbástyázott üzleti érdekek alapján, "érinthetetlenek". :)
  • nenad
    ez erdekes, majd utananezunk ennek.
  • fle go
    sajnos nekem is hasonlok a tapasztalataim:(
  • putyi
    ebben a csopperben csak az a gáz, hogy ugyanúgy néz ki, mint másik 30000000 társa, csak rá van fújva a boxx logó. szerintem ezzel az erővel egy babetta is lehet egyedi.
  • putyi
    és ez csak a jéghegy csúcsa...
    nem hiszem,hogy megnyugtat,ha azt mondom, hogy a diloma sem jelent, semmeit, mert mo.-n elég érdekesen értelmezik a nyilvános titkos pályázat fogalmát. gyakorlatilag van egy 5-10 irodábólálló brancs, akik egymás között "megnyeretik" a pályázatokat. ma én vagyok az elnök és te nyersz,holnap fordítva.leegyszerűsítve így néz ki. aztán néha becsúszik egy olyan pályázat, ahol ezt nem engedikműködni,mert a közjegyző néni, vagy valaki a sarkára áll.
    s a legszebb az egészben,hogy utána megy a sírás- rívás, hogy a magyar építészet meg a világszínvonal köszönőviszonyban sincs.
  • ThomasGins
    Ennél bézikebbekre gondoltam:)
    De köszi!
  • GixEr
    Tutorial ?
  • ThomasGins
    Nem tud valaki Rhino basic tutorialt?:)
  • Aldaryn
    Azét akad köztük frankó. :) 10/1... kb. :) Sok csicsa... Gépház ügyben is hasonló a helyzet... :D
  • ThomasGins
    Nekem ezek a motorok tul csicsásak,meg tul amerikaiasak,de 10ből egy tetszik azért:)
  • Aldaryn
    Hmm.. volt már oylan Orange-os chopper, ami jobban tetszett. Ez olyan snassz :D
  • Aldaryn
    Hát, ez elég kemény méretű szopatás... Volt nemrégiben valami építészeti pályázat, Budapest látképébe kellett valami frankó kultúrális csomópontot kitalálni vagy mi. Egészan addig tetszett a dolog, amíg meg nem hallottam a díjazási módszert. Indulhatott ugye mindenki, de "nyerni", nyerni csak hivatásos építészek nyerhettek. Hihetetlen. Még az építész hallgatók sem! Szóval, ha volt teszem azt egy negyed, ötötdéves hallgató, diploma nélkül, és beküldött egy lélegzetelállító projektet, az utolsó csavartól pontosan kidolgozva, akkor örülhetett, kapott pártízezer kemény forintot a munkájáért, meg valami nagy falra kikerült volna az ötlete, miközben lehet, hogy az ő géniuszát messziről meg sem közelítő hivatásos építész által benyújtott pályázattal épp bezsebeli a többmilliós fődíjat és emsokára Budapesten az ő épülete díszeleg majd.
    Nevetséges, de nagyon... A sem nem hallgató sem nem építész pályázók egyáltaláni semmibevevése meg ugye megintcsak érdekes.

Az állam szerint jelenleg tehát: Ha nincs róla papírom, akkor nem vagyok felhatalmazva, hogy legyenek jó ötleteim, ennél fogva, ötlettelen és sivár vagyok.
  • Aldaryn
    Arra majd most megtanítanak. :D
  • nenad
    igen a weboldalon ez a all,de olvasd el a pdf-t..
    (elbiralas szempontjai)
  • FRenkie
    Én nem az építészetre gyúrtam, mert ahoz nem értek, hanem designra meg harmóniára törekedtem.
  • Ronin666
    Persze az nem munka, bár én nem szeretek spórolni semmivel. Ha már dolgozok vele, akkor legyen részletes/íves/nagyfelbontású stb.
    Szóval ha úgyis benne van a munkám, akkor nem fogok lespórolni még viszonylag látható dolgokat, még akkor sem ha csak kis mértékben javítana a render minőségén.

Más:
    YCon nagyon halaszt, még mindig nem érhető el a galéria. Pedig óránként néztem, már nagyon érdekelne :)
  • Aldaryn
    Érdekes, én végig arról hallottam, hogy a kivitelezés, a látványterv a lényeg, épp ezért lehetett meglévő építészeti dolgokat is bemutatni, nem?
  • MrGeE #22286
    kicsit OFF:
    de az ilyen dolgoktol mindig kiráz a hideg/ideg
    Adobe.Photoshop.CS2.9.0.Hun
    egyébként hazafi vagyok szeretem a nyelvünket,de az ilyenektől hányok, mondjuk lehet hogy csak a megszokás/bebaszna maxbol is egy honosítás/
  • nenad
    mondjuk az pdf-be beleirtak az elbiralas szempontjait amit , ma este sikerult elolvasnom. Ugyanis ha tudtam volna egeszen mast csinalok.
    Ugy tunik az iras alapjan az epiteszeti szempontok elsodlegesek..
  • Aldaryn
    Hát, passz nekem van 512 vacak szétesőfélben lévő RAM, de nem panaszkodom. Ha akarok, úgyis össze tudok rakni olyan jelenetet, ami még 8GB-ban sem fér el. :P
  • Fisch
  • Merkhant
    Helló! CS-ban kéne egy kis segítség. Nemrég kezdtem el tanulgatni, van is egy faja tutorialom, de valamiért nem tudom méretezni a csontokat. A tutorial nem mond semmit hogy be kéne állítani valamit a csontok méretezéséhez.

Kérdés: Hol szúrtam el vannye? ;D Köszi :D
  • Malakai
    Nenad, másról nem tudok. :)
  • Ronin666
    Az én művemet szerintem fel fogjátok jópáran ismerni. Egy régit újjítottam csak fel (idő,idő,idő...).
  • FRenkie
    Császtok!

Most jöttem haza Baslatonlelléről gólyatáborból! (BME Építészmérnök)
    Elég atom szivatások voltak :)
    Előtte még pont el tudtam küldeni a 3dsign építészeti látványtevrezés pályázatra a munkámat. Még kicsit javítgatok rajta mert szerintem még ne volt kéász amikor elküldtem, hamarosan befejezem és megmutatom, az eredeti verzió meg fent lesz itt:
    3d'sign
    Elvileg ma már elérhető a galéria, de gyakorlatilag nem.
    Jelentkezett még valaki a pályázatra?
  • ThomasGins
    Ha végzett akkor render/show last render.De addig nem hiszem h előjön.
  • Ronin666
    Még egy apróság, ez már max. Nemrég véletlenül lenyomtam render közben azt az ablakot amin ugyi látom hogy mit rajzol éppen. A render még megy, de tök vak vagyok így, újra meg már nem akarom indítani. Szóval van valami billentyű ami hatására visszajön a kép? Nem akartam végignyomogatni, hátha van arra is gomb hogy leállítsa a rendert. :)
  • GixEr
    En gyakorlatilag nem talalkoztam osszeakado eszkozokkel 486/586-os gepek eltunese utan. Ha megis volt az vagy biosbol, vagy a windows-on keresztul orvosolhato volt. A valogatott alkatresz ugyaugy osszeakadhat masik valogatott cuccal. A valogatas abbo all, hogy minden alkatresz minositett cucc es az osszeszereleskor is szakszeruen jartak el, nincs pontforrasztas helyett borsonyi cin az elko-k labain, nem melegszik a mormalis uzemi hofok fole, stabilan mukodik.
  • bencsab
    Ez félreértés. Nem azért találták ki, mert így olcsóbb, hanem azért, mert válogatott alkatrészekből vannak összerakva, és így nincs olyan, hogy a hálókártya összeakad az scsi driverrel, vagy a hangkártya a rammal. És ezt meg kell fizetned.
  • Ronin666
    Az a jó az AMD procikban, hogy beléjük van építve a memória vezérlő és ezért mondjuk a 4 procis lapokon az AMD kb. 4x gyorsabb is így memória sebességben mint inteles társai, ahol mind a négy CPU egyszerre keseríti a north bridge-t ami utánna a memóriákhoz fordul, majd vissza az adat a procihoz. Összességében még talán több is mint 4x lassabb így az intel szervermegoldása.

(ha ez valakit érdekel, de azért leírtam) ;)
  • Malakai
    Itt regisztrálj és van demó.
  • Aquli
    Valakinek nincsen linkje, ahonnan a vray letölthető?
  • Malakai
    Meshtoolsra nem sok szükség van (leginább szükséges dolgok már alapból elérhetőek poly-nál), elég kevés plusszt ad, amúgy azthiszem be lehet lőni heteshez is, bár azthiszem 6-oson láttam utoljára.
    Ha mindenképpen kell vmi vertex totojgatós kiegészítés, akkor polyboost.
  • Ronin666
    1Gb nem volt elég, a 2 meg így nem olyan sok. Necces hogy úgy mondjam. Most is renderrelek és a max renderpaneljén a memória használat 1300-1400Mb körül szaladgál fel-le.
  • Aquli
    Köszi a válaszokat.
    akkor meshtools nem kell? vagy max7-hez nincs is?