"Aki másnak felbontás...!"
-
Nos, szvsz a MAX jelenlegi UV-je egy nagy rakás trágya, ami az egyszerűséget és könnyű használhatóságot illeti. Kezdődik az egész azzal, hogy nem jegyzi meg, hogy hagytam a szerkesztőablakot... aztán folytatódik ott, hogy a kontrollok hozzá külön handle-el rendelkező ablakban vannak. Pfúúj... ezt ki találta vojon ki... ha maximize-t nyomok a szerkesztőablakra, akkor a controllok eltűnnek. Én szeretnék úgy UV-zni (és szerintem sok helyen) hogy az egyik monitoron a VP a másikon az UV van. Kényelmes, és jól átlátható, de akárhányszor megnyitom az UV szerkesztő ablakot, állítgathatom be megint.
Aztán ugye ott van, hogy a normális alapú mappolásokból támogat egypárat, gömb, cilinder (ami nagyon fontos...) nincs... yeah. Cserébe van sokfajta box, az mondjuk jó dolog. Aztán a selection kezelés... hát az maxban egy szörnyűség alapból, hogyha sok dolog van egymás mögött, akkor káosz, ez UV edittorban hatványozottan előjön. Meg sok apró zavaró dolog. Az egész UV edittort ki kellene dobni a francba, ot van a PFlow PView ablaka, vagy a graph edittorok, azok jók, meg használhatók. Egy ilyen durván gamefejlesztésre kihegyezett feature settel rendelkező progiban hogy engedhetnek meg ilyen gáz UVzást...
Arról ugye nem is beszélve, hogy MAX 8-ig várni kellett egy oylan egyszerű funkcióra, mint az UV tér export bitmapba...