bencsab#19028
Okés, de eddig nem volt ez így. Meg azért mégis csak fura, hogy 0-val indítja a noise thresh-t. Na mindegy. Végülis béta.
Amire azt mondtam, hogy töltök fel képet már megoldottam. Csak úgy tárójelben mondom, hogy nem gondoltam volna az extrude-ról, hogy 0-ás kihúzás esetén csinál coplanar felületeket. Kicsit uninteligens. Szóval sík esetén maradok az edit mesh módosítónál a spline-ra.
Na itt a két üveg között annyi a különbség, hogy a jobb oldalinak az anyagát még megfejeltem egy vraymtlwrapper-el is. Amúgy a két üveganyag teljesen azonos. Jól látható, hogy a jobb oldali üvegen nem hatol át a fény, míg a baloldalit gyönyörűen megszínezi.
Ezzel nem titkolt szándékom az lett volna, hogy a vraymtlwrapper anyagnál kikapcsolom a generate-recieve gi-t, mert így sok üvegfelület esetén jelentős gyorsulást el lehet érni az irradiance map számoltatásához. Ezt legrugalmasabban józan paraszti ésszel is átgondolva anyagszinten lehet szabályozni, így viszont nem süt be a nap az épületbe. Szóval marad a vray object properties, de az meg macerás, valamint multi-sub-os anyagú felületeknél nem is lehete külön.