3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan erre azt mondják, hogy nem lesz a renderelt fû élethû, nos, geometriaként is lehet ám Shag-ben renderelni, és pl. Vray (mivel a shag geometria instancolt...) baromi gyorsan megbirkózik vele... 😊
per aspera ad astra
birom ha valami nem ugy mukodik ahogy le van irva!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Úgy sikerült megoldanom, hogy a belsõ henger 30 szegmensû lett (5*6=30 😊 - a csavarok és a "küllõk" száma), a külsõ két henger pedig 24, hogy egyenlõen kapcsolódjanak a "küllõk" hozzá.
Milyen hibákat javítsak ki rajta?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Nyugalom a hosszú élet ritka!
Vegre sikerult fuvet csinalnom...de nem tetszik, hogyan leget ettol jobbat csinalni, kell hozza plug-in? Meg szeretnek animaciot csinalni a fuvel, hogy fujdogal a szel.
Talaltam is egyet de ott nem a fu mozog hanem a talaj hullamzik es ettol olyan mintha a szel fujna, van valakinek esetleg otlete?
Koszi!

Nyugalom a hosszú élet ritka!
Egyszer elkaplak es megmutatod nekem hogy csinalod ezeket a precizios illeszteseket a kocsi eleminel!
nekem ez meg nem megy, allati jol nez ki a gep!!
Gratula!

per aspera ad astra
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
5. gen civic coupe tényleg nagyon jól néz ki, és jól is megy!
Elõre is köszi
Klon
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Nem tudtam, hogy Honda fan vagy, de ennek NAGYON örülök!
Elég lenne csak a külseje is, de akkor le kellene sötétíteni az ablakokat...(de Te ezt úgyis jobban tudod)
Igen jól tudod.
Na szóval errõl lenne szó:
van még képem, de most csak ez volt fenn a tárhelyen.
Ja, blueprintem (remélem így hívják) is van hozzá.
Ha megcsinálnád, nagyon nagyon megköszönném!!!!
a chevy impala amibe belekzdtem befuccsolt,mert 1részt kurvanehéz kocsi(akkor -1958- még nem volt olyan könnyû dolguk a karosszériatervezõknek 😊másrészt pedig nem volr blueorintem,és csinálni meg nem tudtam,ugyhoz ez meg a másik...
de majd a közeljövõben...
Lion!neked ehez volt blueprinted?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Hihetetlen, hogy milyen f.sza képeket csináltok, elsõsorban a kocsik tetszenek. Csak nézem a képeket, és azt veszem észre, hogy teljesen kiszáradt a szemem... 😊
Ezért veszem a bátorságot és megkérdezném: Nem lenne kedve valamelyikõtöknek az én kocsimat is lemodellezni ??
Tudom, hogy ez nagy kérés, és sok idõ meg minden, de nagyon örülnék neki.
Amúgy egy 6. generációs 3ajtós Honda Civicrõl lenne szó.
Na mit válaszoltok ?
Remélem bevállalja valaki.
üdv: Klon
Szép munka!!! Szép befejezést várunk (nagy teher van emiatt a váladon, este aludni se tudsz, de miattunk dolgozol rajta míg tökéletes, kész modell nem lesz) 😄DDDDD
Szóval tetszik 😊))
Youth
Amugy a kovetkezo keppen szoktam: (brazilt hasznalok) CSG groundplanet bekapcsolom, feher szinnel, environment szinten feher. Utana sky light on, halvanykekkel, 0.55-os multival, + egy disc area (a szep arnyekok miatt, ami itt nincs, mer igy gyorsabb 😊 0.65-os multival.
Ennyi. Ha nem hagytam ki semmit.
Nagyon nyomod te!
per aspera ad astra

Ha már egyszer egy virtuális világot hozunk létre, akkor annak miért kell (tudom, egyszerûbb, és ettõl vélt a szükségszerûség...) "másolnia" a valódi világot olyannyira, hogy a trükköket is mímeli? 😄
elvégtére ez már töbszörösen virtuális lenne... 😊
Tényleg érdekes probléma. Csak gondoltam, ilyen dolgokról ritkán esik szó errefele, hát feldobom...
per aspera ad astra
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Pár pillanta alatt össze lehet rakni egy olyan shadert, ami negyon hasonlít a "hologrammokra" (a filmes, 3D-s kivetített dolgok...) Kell hozzá 1-2 falloff, meg egy kis noise, meg egy gradiant ramp a vízszintes csíkozásért pl...
De én igazából azt szeretném megvalósítani, hogy pl. mint a StarWarsban, (ahol szerintem a legjobban nézett eddig ki ez az effekt, fõleg a Birodalom vissazvág-ban, mikor Vader hologrammjától kapta az utasításokat egy AT-AT szeméylzete... 😊) ) a hologramm rángatódzon össze vissza... legyen zajos (na ezt még meg tudom csinálni) és egy kicsit elmosódott...
Az nézõpont függõ elmosódottságra nagyon jó megoldás lehetne, ha körbevenném egy hengerrel, amin glossy refraction van, csak az uygebár minden mást is refraktál... Ezt pl. hogyan lehetne megoldani?
Tudom, hogy kompozitálással, meg utómunkával ez gyerekjáték, de ha azt akarom, "hogy tényleg ott legyen"... elvégtére érdekes dolog számítógépes környezetben kompozitálgatni össze-vissza... (tudom, tudom, hogy szokás...) De mind1.
Köszi az ötleteket idáig is. Ja, és még valami, a félreértések elkerülése végett, nem dolgozok semmi ilyen projecten, csupán teljesen elméleti a dolog. 😊)
per aspera ad astra
A legegyszerûbbnek egy áttetszõ material tûnik, némi finom selfillum-mal. Ehhez még hozzá csapni egy kis glow effektet és már egész kellemes hologramnak kinézõ valamit nyerünk.
Arra érdemes még oda figyelni, hogy a kivetített kép ne kapjon külön megvilágítást a jelenet többi fényétõl és árnyékvetésre se hiszem, hogy szüksége lenne.
Legalább is én valami ilyesmivel próbálkoznék.
Téyleg, nem tudja valaki, hogyan lehet hologrammot készíteni CG szinten? Valamit, ami olyan, mint egy hologramm, vagy valami kivetített dolog?
Gondolom shaderekkel meg lehet oldani, de hátha tudtok valami igen frappáns metódust.
per aspera ad astra
//ha valaki nem tudná: "Jam the radar..." 😄 ezesetben billenytûtetet...
per aspera ad astra
per aspera ad astra