3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de a kedvedert pillanat, de szeretnem ha nem felejtenenk el ezt fotorealisztikus temat sem, szoval hol van a keped?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Vagy mi van akkor ha beraksz egyett???Fotoreál képet rakjál be és rajta az information stampal hogy ennyi meg annyi idö volt...
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Na akkor rakd be ezt vrayban aztán lássunk egy objektiv értékelést a kettöröl!!!
csakhogy nehogy az legyen a vege hogy huu, ezt biztosan loptad!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Aldaryn nenad koszi a tippeket, most mar komolyan utana nezek mi a fenet benazok, egyebkent a sceneben van hdri is meg brazil light is.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
per aspera ad astra
Ez tényleg a totális maximum, amire képes vagyok. Ennél jobbat már aligha tudnék összehozni a témában:
A scene:
Brazil teszt scene
A kép:
A renderidõ az én gépemen 00:02:35
(...)
Szintén csak pár beállítást megváltoztatva.
A lényeg: nem azt akartam bizonyítani, hogy Vray-nél, vagy fR-nél gyorsabb, hanem azt, hogy a te általad beállítottaknál létezik lényegében gyorsabb Brazilos render.
A képen jól látható, hogy maradtak benne hibák, de szerintem kevesebb.
per aspera ad astra
csak kíváncsiságból én is lerendereltem,nekem annyi idõ volt
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Youth
Másik az hogy rakjál be egy 20 perces rendert ami fotorealisztikus és mond azt hogy lehet utánad csinálni,ne pedig az legyen hogy levegöbe dobálozva(!) reál képet soha fel nem mutatva itt sztárolod magad hogy te mekkora mayer vagy,meg te mennyire ott vagy a szeren.
"Mutasd! :)"
Erröl van szo bazze mutasd, csak még loszart sem mutattál...
Az összes eredményjavulás, amit ki tudtam csikarni, csupán potom 40mp volt. Ami ugyebár 4 perces renderidõnél nem sok.
Ha érdekel, itt a scene.
A te általad készített scene renderideje nélam: (csk max fut, meg Iexplorer...) 00:05:12
Az én általam beállított scene renderideje nálam: 00:04:11
Ez siralmas eredmény. Bevallom, többre számítottam, de ez a hose objektum nagyon csúnyán elbánik a Brazillal...
A legtöbb, amit el tudtam érni egy csupán egy-két beállítással, az az, hogy a hibák nem jönnek elõ. De a renderidõ akkor sem hajlandó nálam 4 perc alá menni...
Talán akik értenek is hozzá, nagyobb teljesítménynövekedést is képesek produkálni... de ezt uygebár nem tudom semmi bizonyítékkal alátámasztani...
A scene: Scene
per aspera ad astra
és te csinálod a Z4est?(az a neve?)
"Neked ez nem fert a fejedbe, ezert elkezdtel megint egetvero barom lenni."
"bazzeg ezt mindenki tud tamaszd ala vagy csak egy flame ez is."
"Ams bazel, most nezem mi van a logodon! HEEE azert ezt mar nem kene! Bar ha mas nem jol jon a peldamhoz, legalabb K.Andras is meg tudja merni a sajatjat! :)))"
Szerintem én nem irtam ilyet neked és nem is megyek le veled ilyen mélységekbe...
Amit beraktál példának az 5930-ban az lesz az a vray etalon?Ébredj most már tényleg fel...
Szerintem fogalma sincs az egeszrol. De szep is lenne ha meg lennek cafolva. Orommel kernek bocsanatot. Az a test pedig egy olyan kommon dolog, mi van akkor ha egy motorblokkot kell renderelni? Orakat varsz es arra hivatkozol hogy ez a common brazil reneder beallitas (productionra). AHA...
Youth
"inkább azt, hogy megfelelõ beállításokkal gyorsabban is le lehet vele renderelni - mint neked tette -, sõt, jobb minõségben. "
Lassan már semmit nem merek írni, még a legmeggondoltabb formában sem, mert félek, hogy azt hiszed, neked akarok, (vagy bárki másnak) ugrani a saját iagazamat bizonygatva...
Pedig pontosan azt mondtam, hogy ettõl akarok tartózkodni. Az elhamarkodott kijelentésektõl, attól, hogy lehetõleg többet ne égessem magam elõttetek, akik többet tudtok a "szakmában".
Ezért igyekszem a jövõben a mondandómat diszkréten, és nem kapkodva, elordibálva mondani...
per aspera ad astra
bazzeg ezt mindenki tud tamaszd ala vagy csak egy flame ez is.
Ja, ez az URL... :)
per aspera ad astra
Hat igen egy dolog igaz, te aztan jol megtanultad mi a szubjektiv/objektiv/relativ abbol a szempontbol hogy hogyan told el az idiota szovegeidet egyikbol a masikba. Mibol is indult el az egesz? Egyszeru osszehasonlitasbol(nem szubjektiv velemenybol)(ja ezt matematikaval is be lehet bizonyitani (pixel ertekek kulonbsege)vagy az is "Szubjektiv" tudomany? HAHA)
Neked ez nem fert a fejedbe, ezert elkezdtel megint egetvero barom lenni. Hogy en milyen ember vagyok?
Nyugodt szivvel kijelnthetem messze-messze jobb mint te.
(jajj, ugye ez nem szubjektiv?!)
Alapvetoen azert mert soha nem kamuzom veled ellentetben
//Gabo ezen már túlemelkedett... sokszor megdöbbentõen normálisan képes megnyilatkozni...//
Nenad: Az általad készített összehasonlításban - ugyan nem kérdõjelezem meg az értékeket - de lehetne a Brazil oldalára tolni jobban a mérleget. Az általad berakott scene-ben a fõ "problémát" a furcsa tagolt képzõdmény jelenti sampling szempontjából. Brazilnál jellegzetes hiba, vagy inkább típusjellemzõ, hogy alacsony image undersamplingnél komoly hibákat követ el pixel láthatóság szinten. Ezen a contrast emelésével némileg lehet segíteni, azonban ez csak kis tûréshatáron belül mûködõképes (tapasztalataim szerint...). Ilyen problémával rendszerint, nap mint nap találkozok. A Brazil általánosan elfogadott image sampling értéke production rendernél 1,2 vagy 1,3 azaz minden pixelre min 2x2 sample-t használnak a Brazilosok. Ennél gyérebb a pixelenkénti 1 sample, de tesztelésre, vagy animációhoz elfogadott.
A gyorsítást elsõsorban a GI undersample használatával érik el, ami az éles és keskeny sasrkokon okoz (konkávoknál...) hibákat, de ezek nem annyira jellemzõen, mint a szimplán vékony diszkrét vonalak egy scene-en belül.
Persze mindezek mellett nem állítom, hogy gyorsabban végezne vele megfelelõ beállításokkal, mint a Vray, fõleg mostani Vray-es tapasztalataim után, inkább azt, hogy megfelelõ beállításokkal gyorsabban is le lehet vele renderelni - mint neked tette -, sõt, jobb minõségben.
per aspera ad astra
Ember nem arrol volt szo hogy ez fotorealisztikus!!!Arrol hogy te még életben nem mutattál itt képet,olyat ami fotorealisztikus,söt talán olyan képet sem amit magadtol csináltál volna és nem abbol a célbol hogy megmutasd a másiknak hogy te mennyivel jobb vagy nála,te mindig sokkal hamarabb és szebben megcsinálod amit a másik kitalált vagy megcsinált...
Ébresztö én tényeket irtam, ezután leirod pofátlanul hogy ha igazam is van akkor sem élesen a témában...Azért mert valaki felvilágosit téged arrol hogy nem lehet ezt ugy kimérni mint egy kilo hagymát, ezért elkezdesz mégjobban ocsárolni???Milyen ember vagy te?
ha kelllene esetleg.
Lampa van benne vagy csak hdri?
nekem a default beallitasokkal ezt csinalja.
Semmit nem allitottam csak bekapcsoltam.

Figyu András!!!! ICQ-n soha nem vagy mostanság vagy csak nem találkozunk :( gyere már fel valamikor és akkor megbeszéljük az Expot meg mindent :D várlak...
Flego: Te hol dolgozol amúgy? milyen munkahelyen? múltkor mondtad hogy van valami design fõnököd vagy grafikus má nem emlékszem...
Youth
kiprobalom azt is

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Nagyon szep hogy levetted kozel 1.00ra csak eppen igy a cuastics sem mukodik, inkabb tedd vissza 1.6 korulire es bar torzot ami belul van, de legalabb latszik a causticsod
Tudna valaki segíteni, volna egy problémám? Most tanulgatom a progit és az egyik tutorial-nál -modelling an apple- valami nem stimmel. Elkészítem a sphere-t a front viewport-ban, ahogy írja a tutorial, rá az alma textúra, majd taper és itt jön az elsõ probléma, mert azt írja, hogy a taper axis-nál a primary-t y-ra, az effectet xz-re kell állítani, csakhogy így nem az alma csúcsa lesz a csúcsa. Ezekután a további lépések egészen addig, amíg a soft selection-t aktiválom és módosítani kéne a fallof értéket. Nos én módosíthatom akárhogyan semmilyen hatása nincs. Szóval ez lenne a probléma. Ha valaki tud, legyen oly szíves és segítsen. Köszi!
Nenad: ok
HAHA csak VICC VOLT :)
kell a scene?
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
A kulonbseg az hogy te mindig is ilyen voltal, ha volt okod ra ha nem...Egyszer mar elhagytam egy forumot miattad mert meguntam a hulyesegeidet. Ezt nem kell mondani senkinek sem.
Na ez mar veszekedes :))
Persze mindenki mashogy latja, es mindenkinek mas a futyi merete, azt viszont mindenki tudja hogy eleg e az adott feladat maradektalan teljesitesehes vagy nem.(hadd ne reszletezzem honnan...). De hidd el kisbaratom itt megint elbaszatad mert meg ha igazad van(csak megint nem elesen a temaban), mivel osszehasonlitasrol van szo es nem megitelesrol ,es bar mindenki mashogy latja a szineket, es az is igaz, hogy mindenki maskepp tesz kulonbseget is koztuk, azonban egy tureshatron belul mindenki ugyanugy latja a szinek kozti kulonbseget.(ezt olvasd el megegyszer)(a sajat rendszerere lebontva) Pl tegyuk fel te szinvak vagy,(:) akkor is latni fogod a ket kep kotott a kulonbseget,(vagy nem) a sajat szinvaksagod rendszeren belul. (tomuskulonbseg vagy akarmiben)
Ja de ha meg messzebb akarunk menni akkor beszelhetnenk arrol hogy egy majom, meg egy ember hogyan tesz kulonbseget a kepek kozott... De azert ennyire nem allunk egymastol tavol gondolom.(?)
Na igy FAIR, csak meg mindig nem mutattal semmi kezzelfoghatot, csak filozofalsz, nem lesz ez igy jo.
Ilyenkor mindig kesztetest erezzek hogy ujabb peldaval tamasszam ala amit mondtam...