3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mar megcsinltam :) csak nem akartam bedobni a kepet.
de a kedvedert pillanat, de szeretnem ha nem felejtenenk el ezt fotorealisztikus temat sem, szoval hol van a keped?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

K.András
Kit érdekel hogy te komolyan gondolod???
Vagy mi van akkor ha beraksz egyett???Fotoreál képet rakjál be és rajta az information stampal hogy ennyi meg annyi idö volt...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
"kevesebb a hiba ott de osszesegeben a kep sokkal zajosabb.."
Na akkor rakd be ezt vrayban aztán lássunk egy objektiv értékelést a kettöröl!!!

K.Andras en KOMOLYAN gondolom, sot amit mutatok egy olyan moodellebol keszult amit mar lattal hogy csinalok...
csakhogy nehogy az legyen a vege hogy huu, ezt biztosan loptad!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

es az antialiasing is sumakol :))

K.András
Ezt birom,ha te beteszel én is beteszek szöveg nagyon gagyi,az meg a pofátlanság netovábbja hogy felveszed az asztalrol a "kártyát" hogy te majd ujraosztod...

kevesebb a hiba ott de osszesegeben a kep sokkal zajosabb..

fle go
Youth: egy kis arculat es design cegnel vagyok Pesten, mostansag fokeppen csomagolasokat sinalunk kulombozo termekekre, de mivel nem tul sok a munka igy hasznossa teszem a fennmaradt idot...modellezni tanulok.
Aldaryn nenad koszi a tippeket, most mar komolyan utana nezek mi a fenet benazok, egyebkent a sceneben van hdri is meg brazil light is.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Hopp, ezt meg a jpg tömörítés megoli... Úgyhogy: renderelje le mindenki magának, a valóságabn nem ilyen csúnya... :DDDDD

per aspera ad astra

rendben van K.andras itt a DEAL, ha beteszel 1. darab fotoralisztikus kepet (amit te csinaltal) en is beteszek 1db fotorealisztikus kepet. No? Lassuk!

Aldaryn
Mégsem adtam fel, teljesen... :)

Ez tényleg a totális maximum, amire képes vagyok. Ennél jobbat már aligha tudnék összehozni a témában:

A scene:
Brazil teszt scene

A kép:

A renderidõ az én gépemen 00:02:35

(...)

Szintén csak pár beállítást megváltoztatva.

A lényeg: nem azt akartam bizonyítani, hogy Vray-nél, vagy fR-nél gyorsabb, hanem azt, hogy a te általad beállítottaknál létezik lényegében gyorsabb Brazilos render.
A képen jól látható, hogy maradtak benne hibák, de szerintem kevesebb.

per aspera ad astra

Kapasbol le lehet szoritani 3:30ra azzal hogy az acceleratort atalitod HIGH PERFORMANCE ra..ez 1 perc tiszta nyereseg ami nalad nicsen meg, plusz a beallitasaid(ami kicsit zajosabb mondjuk) es ott van 2:15n(kozben netezek gepelek) ami kevesebb mint 50%a az eredetinek. Csak kivancsi voltam. Este en is dolgoztam rajta egy kicsit. Azert ez sem rossz, de az elso lepes egyszeru sceneknel a HP... Van eleg memoria hozza Osszessegeben vegul is megcsinaltad :) Szoval csak nagy volt a pofam, es ossze vissza zaklattam mindenkit! BOCSI! :)

FRenkie
00:02:38
csak kíváncsiságból én is lerendereltem,nekem annyi idõ volt

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

K.András
Szerintem nagyon gyenge ember vagy,nem mersz berakni képet amit te csináltál mert fingod nincsen az egészröl csak nyomogatod a render gombot!Elöveszel egy auto modelt amit más csinált és lerendereled,berakod ezt a forumba hogy látjátok milyen hyper super render ez a vray,kb ezt csinálod, na ha igy nézzük akkor a te szemetedet lehet nézni mindenhol ,meg ahogy behánysz minden topicba!!!

youth
Most maya-t próbálgatom (polymodelleezés stb...) és összehasónlítgatom a maxszal... a z4-es pihen amíg fagy a max most meg nem akarok formázni, mert már az is ráférne a gépre...

Youth

K.András
Vedd már észre hogy itt egyedül a te saját készitésü képeid nem voltak kirakva soha,milyen szakértelemröl beszélsz amikor ekkora szavakkal dobálozol kisgyerek???Te mindig csak abba nyultál bele amit valaki más csinált, nem raktál ki képet hogy ezen vagy azon dolgozol...
Másik az hogy rakjál be egy 20 perces rendert ami fotorealisztikus és mond azt hogy lehet utánad csinálni,ne pedig az legyen hogy levegöbe dobálozva(!) reál képet soha fel nem mutatva itt sztárolod magad hogy te mekkora mayer vagy,meg te mennyire ott vagy a szeren.
"Mutasd! :)"
Erröl van szo bazze mutasd, csak még loszart sem mutattál...

K. ha en belinkelnem azt a sok szemetet es mocskot amit eddig eldobaltal mar az SGn akkor az maga is kitenne egy terjedelmesebb forumot...

Aldaryn
Feladom.

Az összes eredményjavulás, amit ki tudtam csikarni, csupán potom 40mp volt. Ami ugyebár 4 perces renderidõnél nem sok.
Ha érdekel, itt a scene.
A te általad készített scene renderideje nélam: (csk max fut, meg Iexplorer...) 00:05:12
Az én általam beállított scene renderideje nálam: 00:04:11

Ez siralmas eredmény. Bevallom, többre számítottam, de ez a hose objektum nagyon csúnyán elbánik a Brazillal...
A legtöbb, amit el tudtam érni egy csupán egy-két beállítással, az az, hogy a hibák nem jönnek elõ. De a renderidõ akkor sem hajlandó nálam 4 perc alá menni...

Talán akik értenek is hozzá, nagyobb teljesítménynövekedést is képesek produkálni... de ezt uygebár nem tudom semmi bizonyítékkal alátámasztani...

A scene: Scene

per aspera ad astra

FRenkie
igaz.Most éppen gondolkodom a következõ projektemen:)
és te csinálod a Z4est?(az a neve?)

K.András
"Szerintem te elmebeteg vagy. "
"Neked ez nem fert a fejedbe, ezert elkezdtel megint egetvero barom lenni."
"bazzeg ezt mindenki tud tamaszd ala vagy csak egy flame ez is."
"Ams bazel, most nezem mi van a logodon! HEEE azert ezt mar nem kene! Bar ha mas nem jol jon a peldamhoz, legalabb K.Andras is meg tudja merni a sajatjat! :)))"
Szerintem én nem irtam ilyet neked és nem is megyek le veled ilyen mélységekbe...
Amit beraktál példának az 5930-ban az lesz az a vray etalon?Ébredj most már tényleg fel...

Allat, az van hogy itt mindenki olyan konnyeden flamel, mostmar en is fenemod kivancsi vagyok mint van e szakertelem is mogotte.Vagy csak ugy dobalozik a gyermek. Mindenki (aki erintve van) peldaulozik ezzel azzal, Ki a fenet erdekel? Mutasd! :)
Szerintem fogalma sincs az egeszrol. De szep is lenne ha meg lennek cafolva. Orommel kernek bocsanatot. Az a test pedig egy olyan kommon dolog, mi van akkor ha egy motorblokkot kell renderelni? Orakat varsz es arra hivatkozol hogy ez a common brazil reneder beallitas (productionra). AHA...

youth
Szerintem jobb ha mi nem szólunk, bele... :D Amúgy dolgozol mostanság valamin Frenkie???

Youth

FRenkie
milyez a cirkusz emberek? :))

ezt szeretnem en latni, kizartnak tartom, ott a scene, Hajts!

NEM! vegigolvastam te ertetted felre, azt szeretnem ha megmutatnad hogy a JELENLEGI BRAZIL RENDERNEL gyorsabban megcsinalod a feladtot es szebben, EZT IRTAD>
"inkább azt, hogy megfelelõ beállításokkal gyorsabban is le lehet vele renderelni - mint neked tette -, sõt, jobb minõségben. "

Aldaryn
Miért nem olvasod végig azt, amit írok, mielõtt kiakadsz?
Lassan már semmit nem merek írni, még a legmeggondoltabb formában sem, mert félek, hogy azt hiszed, neked akarok, (vagy bárki másnak) ugrani a saját iagazamat bizonygatva...
Pedig pontosan azt mondtam, hogy ettõl akarok tartózkodni. Az elhamarkodott kijelentésektõl, attól, hogy lehetõleg többet ne égessem magam elõttetek, akik többet tudtok a "szakmában".
Ezért igyekszem a jövõben a mondandómat diszkréten, és nem kapkodva, elordibálva mondani...

per aspera ad astra

ennyire egyszeru csinald meg hogy szebb es gyorsabb legyen. Olyan nagy dolog ez? ott a scene, ha gyors a render akkor meg vegkepp. Az eredmenyeket meg le is ellenorizheted, hiszem ott van minden,(ja es meg valami vraynel nem volt hasznalva semmi tweak (qmc))

Alardyn pelda! Pelda, tamaszd ala, ne a levegobe beszej!
bazzeg ezt mindenki tud tamaszd ala vagy csak egy flame ez is.

Aldaryn
Flego, mindent, amit el tudok mondani caustics témában nagyjából benne van ebben... Kicsit lámer dolog, hogy ezidáig csupán ez vann fenn a neten, de még mindig keresek normális szervert, meg domaincímet...
Ja, ez az URL... :)

per aspera ad astra

Szerintem te elmebeteg vagy. Mondjuk ezt mar egy eve is gyanitottam. Te voltal az aki mindig nekiment mindenkinek a sajat igaza miatt.
Hat igen egy dolog igaz, te aztan jol megtanultad mi a szubjektiv/objektiv/relativ abbol a szempontbol hogy hogyan told el az idiota szovegeidet egyikbol a masikba. Mibol is indult el az egesz? Egyszeru osszehasonlitasbol(nem szubjektiv velemenybol)(ja ezt matematikaval is be lehet bizonyitani (pixel ertekek kulonbsege)vagy az is "Szubjektiv" tudomany? HAHA)
Neked ez nem fert a fejedbe, ezert elkezdtel megint egetvero barom lenni. Hogy en milyen ember vagyok?
Nyugodt szivvel kijelnthetem messze-messze jobb mint te.
(jajj, ugye ez nem szubjektiv?!)
Alapvetoen azert mert soha nem kamuzom veled ellentetben

Aldaryn
Nagyon jellemzõ erre a fórumra, hogy az emberek szépen egyméás mellett elbeszélve, és egymás érveit kicsit kifordítva, lényegében ugyan azt mondják, közben azt gondolva, hogy teljesen az ellenkezõjét állították. Nevek nincsnek. Akik ebben a fórumban jobban konyítanak a témához, tapasztaltabbak (nem tehetségesebbek!) minden ezt csinálják! Magamat is beleértve. Sokszor beleestem ebbe a csapdába, és én mindent meg fogok tenni, hogy többet ez velem lehetõleg ne essen meg!
//Gabo ezen már túlemelkedett... sokszor megdöbbentõen normálisan képes megnyilatkozni...//

Nenad: Az általad készített összehasonlításban - ugyan nem kérdõjelezem meg az értékeket - de lehetne a Brazil oldalára tolni jobban a mérleget. Az általad berakott scene-ben a fõ "problémát" a furcsa tagolt képzõdmény jelenti sampling szempontjából. Brazilnál jellegzetes hiba, vagy inkább típusjellemzõ, hogy alacsony image undersamplingnél komoly hibákat követ el pixel láthatóság szinten. Ezen a contrast emelésével némileg lehet segíteni, azonban ez csak kis tûréshatáron belül mûködõképes (tapasztalataim szerint...). Ilyen problémával rendszerint, nap mint nap találkozok. A Brazil általánosan elfogadott image sampling értéke production rendernél 1,2 vagy 1,3 azaz minden pixelre min 2x2 sample-t használnak a Brazilosok. Ennél gyérebb a pixelenkénti 1 sample, de tesztelésre, vagy animációhoz elfogadott.
A gyorsítást elsõsorban a GI undersample használatával érik el, ami az éles és keskeny sasrkokon okoz (konkávoknál...) hibákat, de ezek nem annyira jellemzõen, mint a szimplán vékony diszkrét vonalak egy scene-en belül.
Persze mindezek mellett nem állítom, hogy gyorsabban végezne vele megfelelõ beállításokkal, mint a Vray, fõleg mostani Vray-es tapasztalataim után, inkább azt, hogy megfelelõ beállításokkal gyorsabban is le lehet vele renderelni - mint neked tette -, sõt, jobb minõségben.

per aspera ad astra

K.András
"a phtotrealisztukustol kb olyan tavol a keped mint a gyerekrajz. Ha mutatsz valamit, akkor en is megteszem aztat! :)"
Ember nem arrol volt szo hogy ez fotorealisztikus!!!Arrol hogy te még életben nem mutattál itt képet,olyat ami fotorealisztikus,söt talán olyan képet sem amit magadtol csináltál volna és nem abbol a célbol hogy megmutasd a másiknak hogy te mennyivel jobb vagy nála,te mindig sokkal hamarabb és szebben megcsinálod amit a másik kitalált vagy megcsinált...
Ébresztö én tényeket irtam, ezután leirod pofátlanul hogy ha igazam is van akkor sem élesen a témában...Azért mert valaki felvilágosit téged arrol hogy nem lehet ezt ugy kimérni mint egy kilo hagymát, ezért elkezdesz mégjobban ocsárolni???Milyen ember vagy te?

http://free.x3.hu/losalamos/brzcaustics.zip
ha kelllene esetleg.

FRenkie
fle go!a photons in estimate-nek nem kell olyan magas érték!

FleGo megegy Nagyon Fontos Tanacs, minden scenere vonatkozoan. Mindig REAL WORLD SCALE-t hasznalj,(igy jobban hangzik) Tehat mindig a valosagos vilag meretaranyait hasznald, mert ezek a rendererek ahhoz vannak belove. Fokepp photon mappingnal/causticsnal fontos ez. Jobban latod mit is takarnak a szamok...

valamit nagyon elrontasz most ez milyen scene?
Lampa van benne vagy csak hdri?
nekem a default beallitasokkal ezt csinalja.
Semmit nem allitottam csak bekapcsoltam.

youth
Nem vagyok itt és mik történnek :)))

Figyu András!!!! ICQ-n soha nem vagy mostanság vagy csak nem találkozunk :( gyere már fel valamikor és akkor megbeszéljük az Expot meg mindent :D várlak...

Flego: Te hol dolgozol amúgy? milyen munkahelyen? múltkor mondtad hogy van valami design fõnököd vagy grafikus má nem emlékszem...

Youth

fle go
ez lett rosszabb de ez meg nem aszerint van amit javasoltal nenad
kiprobalom azt is

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
ez megrosszabb lett, asszem...

na jo, felgo elarulom, a IOR ertekkel van gond.
Nagyon szep hogy levetted kozel 1.00ra csak eppen igy a cuastics sem mukodik, inkabb tedd vissza 1.6 korulire es bar torzot ami belul van, de legalabb latszik a causticsod

Hello!
Tudna valaki segíteni, volna egy problémám? Most tanulgatom a progit és az egyik tutorial-nál -modelling an apple- valami nem stimmel. Elkészítem a sphere-t a front viewport-ban, ahogy írja a tutorial, rá az alma textúra, majd taper és itt jön az elsõ probléma, mert azt írja, hogy a taper axis-nál a primary-t y-ra, az effectet xz-re kell állítani, csakhogy így nem az alma csúcsa lesz a csúcsa. Ezekután a további lépések egészen addig, amíg a soft selection-t aktiválom és módosítani kéne a fallof értéket. Nos én módosíthatom akárhogyan semmilyen hatása nincs. Szóval ez lenne a probléma. Ha valaki tud, legyen oly szíves és segítsen. Köszi!
fle go
KOszi meg egy kicsit gyotrom magam vele, hatha magamtol is rajovok, aztan ha mar nagyon felidegesit akkor johet a scene.
Nenad: ok

Ams bazel, most nezem mi van a logodon! HEEE azert ezt mar nem kene! Bar ha mas nem jol jon a peldamhoz, legalabb K.Andras is meg tudja merni a sajatjat! :)))

mondjuk nem tudom hogy a gomben egy masik gomb causticsa tudja e a renderer. megnezem

FLEGO> csereld le a renderert :))
HAHA csak VICC VOLT :)

Ams

kell a scene?

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Nem gitarozik valaki itt? Kene egypar szep Klasszikus darab (akusztikusra)

a phtotrealisztukustol kb olyan tavol a keped mint a gyerekrajz. Ha mutatsz valamit, akkor en is megteszem aztat! :)

jah azt en nem banom ha te elmesz, mindig is szeretted szitani a tuzet.

jo sokaig gondolkodtal rajta :))
A kulonbseg az hogy te mindig is ilyen voltal, ha volt okod ra ha nem...Egyszer mar elhagytam egy forumot miattad mert meguntam a hulyesegeidet. Ezt nem kell mondani senkinek sem.
Na ez mar veszekedes :))

Persze mindenki mashogy latja, es mindenkinek mas a futyi merete, azt viszont mindenki tudja hogy eleg e az adott feladat maradektalan teljesitesehes vagy nem.(hadd ne reszletezzem honnan...). De hidd el kisbaratom itt megint elbaszatad mert meg ha igazad van(csak megint nem elesen a temaban), mivel osszehasonlitasrol van szo es nem megitelesrol ,es bar mindenki mashogy latja a szineket, es az is igaz, hogy mindenki maskepp tesz kulonbseget is koztuk, azonban egy tureshatron belul mindenki ugyanugy latja a szinek kozti kulonbseget.(ezt olvasd el megegyszer)(a sajat rendszerere lebontva) Pl tegyuk fel te szinvak vagy,(:) akkor is latni fogod a ket kep kotott a kulonbseget,(vagy nem) a sajat szinvaksagod rendszeren belul. (tomuskulonbseg vagy akarmiben)

Ja de ha meg messzebb akarunk menni akkor beszelhetnenk arrol hogy egy majom, meg egy ember hogyan tesz kulonbseget a kepek kozott... De azert ennyire nem allunk egymastol tavol gondolom.(?)

Na igy FAIR, csak meg mindig nem mutattal semmi kezzelfoghatot, csak filozofalsz, nem lesz ez igy jo.
Ilyenkor mindig kesztetest erezzek hogy ujabb peldaval tamasszam ala amit mondtam...