bencsab#16411
Ez egy ipari épület. Area shadow a nap, helyenként van displace, fresnel glossy tükröződések a fémes felületeken.
Amúgy a color mappingnál a HSV enxponenciálisat használom. Néztem korábban az intensity exponentialt, de az nekem nem reagált a dark-light multiplierek értékeire (mindig ugyanazt a világosságot /sötétséget/ eredményezte).
Azt, hogy a felbontás növelésével csökkenteni kell az irmap felbontását, azt én is olvastam, de nem teljesen értem, hogy miért. Ha teszem azt alabólt 800×600-ban -3,0 mintavételezést használok, akkor azt azt jelenti, hogy az utolsó pass-ban a szükséges helyeken egy pixelhez egy minta fog tartozni.
Namármost, ha növelem a felbontást (tehát több részlet fog látszódni->ekkor is szeretném a pixelenként 1 mintát-részletesebb kép, részletesebb irmap) és csökkentem az irmap mintavételezését, akkor két pixelhez fog egy minta tartozni.
Ha ezt még tovább növelem (elméletben), akkor az azt eredményezi, hogy a felbontásomat növeltem, az irmap, viszont még mindig ugyanolyan részletességű, mint az elején: tehát elmosódik.
Szóval ezért nem értem, mi benne a logika.
Amúgy ez a lightcache istenkirály. Mármint preview-ra. Iszonyú sok időt lehet vele nyerni. Persze végleges renderre (nagy felbontásnál) szintén belassult. Már ott tartottam a paraméterezésben, hogy a subdiv 2000 volt a scale az 1 cm (world) prefilter 100 filter 100, és még mindig nem volt tökéletes. Persze ebben lehet, hogy én voltam béna.