3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
(cubic,angular,speherical,mirrored ball)Oh yeah!
erre nincs script...ez egy olyan feauture amit nemigen lehet lescriptelni szerintem.
Majd csak rajonnek Spluttereknel is.
No de sebaj.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Ja, tudtam, hogy a cubic mappolással sokkal jobban meg lehet õrizni a részletességet, sõt, talán azzal lehet a legjobban, mert egyenletes, de az a baj, hogy nem a Brazilnak kellene tudnia, hanem a MAX-nak, mint mappolási procedúra, a max environmentnek meg csak gömböt, vagy cilindert ismert, vagy van az a "shrink wrap", amit nem igen szoktam használni, mert nem igen értem a mûködését.... 😊
Szerezni kellene valami scriptet, vagy kis plugint cubic mappolásra, vagy ha más nem, akkor manuálisan kell a kockát megcsinálni... azt viszont akkor a skylight nem tudja használni... Arrrgh... Na, mind1...
Képet az itt megadott mailcímedre küldtem. Remélem az jó... 😄
per aspera ad astra
Meg egy aprosag, bar a kepbol nem derult ki, (nemtom a brazil ismeri a cubic mappingot?) de cubicba ezerrel jobb minosegu marad a HDRI, foleg a talaj oldala csak hogy tudd ha kene egyszer.
én most csak szenvedek a TT-mel,pedig már csak a sok-sok tartoék hiányzik...
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Aldaryn: az autok nem lehetnenek inkabb egy olyan T3-as Falloutos "vault" fobejarata elott? 😊)
SaWo: ha minden igaz, holnap kuldom a kepet, csak az nem vilagos, hogy a 100-150 pixelt hogyan ertetted (vagy felreolvastam es 100*150?)
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Nem is gondoltam volna, hogy ezt majd még a parkolónál újra elõ fogom venni... roncs rula!
A HDRI képdemonstrációs képbe azért került (kép a képben... hehe) hogy legyen valami változatos felület, amin a HDRI tükrözõdhet kedvére...
per aspera ad astra
fle go: jó a kocsi , az ajtónál van egy kis hiba amit már mondtak
The World is Yours

per aspera ad astra
Nagyon jó munka! Csak így továb!
U.I.: Még egy apróság: A szögletes felületek éleinél a lekerekítés lehetne egy leheletnyit élesebb...
per aspera ad astra
Amúgy a kocsika nagyon szép. Talán az ajtónál jobban oszd el a poligonokat, mert így nagyon nagy lesz a törés benne még a meshsmooth után is.
http://www.redrival.com/flegos/hondaviews.jpg
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Úgy tessék szemlélni, hogy ez életem legelsõ találkozása ezzel a programmal. Remélem, hogy ennél rossazbbat nem fogok már csinálni, csak jobbat. 😄
Az autó továbbra sem az én modellem, csak egy tesztbábu a tükrözõdéseknek. Kicsit idillikus a kép, ezen kívül kapott egy kis Lens Effectet, hogy jobban kiemelkedjen a nagy fényskála. 😊)
per aspera ad astra
Elore is koszi!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Fle Go, hat en feher vagy drapp sepia szinu skylightra, de a legjobb a fekete feher HDRI, nagyon szep feny arnyekokat lehet vele generalni.
Csak kapd elo a legpofasabb hdri-det es tuningold meg hdrshopban a image/effects sepia toneban.
Mindez ha GI-s szurke kepet akarsz.
No ide is beirom, szerintem a legszebb, legelesebb, legjobb,legstb GI-t a renderqueen nyomatja. Ha valaki valamilyen fekete feher csodara vagyik, vagy gyonyoru caustocsra csak export a camera meg a modell 3dsbe,convert> rrt fapadozd be a fenyforras helyzetet, es utana renderelj renderqueenel. remelem egyszer megcsinaljak maxplugnak is 😊
csekk disz:http://free.x3.hu/losalamos/rqueen2.png
kibaszott gyors es szep a gi. nem is tudom milyen beallitasokkal kene mas programokkal ilyen csinalni. (faloff mappal lehet >shadow/light de az csalas 😊
No es persze mennyit kene ra varni. 1-1,5 perc alatt lehuzza a csako....
ftp: ftp.x3.hu
login: sawo
pass: sawo
RealkS: Ha leírnád konkrétan, mit akarsz boolean-nal megcsinálni, lehet könyeben tudnánk megoldást a problémádra.
per aspera ad astra
Multkor volt nálam egy FX kártya, pár napig élvezhettem, és a MAX megjelenítés fényéveket gyorsult, a egy pár játék meg játszhatatlanná gyorsult.... 😄D Szóval én ezt tapasztaltam...
per aspera ad astra
Amúgy tegnap este készült a kép, 8órán keresztül, 10000x5000px felbontásban, maximális részletességgel, minden téren. 😄D
per aspera ad astra
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
SoftFX: hat en ezt nem ertem! Ilyet meg nem pipaltam, hogy (papiron) joval erosebb konfigon ugyanugy fusson vmi... En vmi kompatibilitasi problemara gyanakszom.
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
nekjem is király
ugyanúgy 2500+ 512 meg GF4 és sima
ja régen 1300 p3asom volt,utána érezhetõan javult a 2500 cpu után
nekjem is király
ugyanúgy 2500+ 512 meg GF4 és sima
ja régen 1300 p3asom volt,utána érezhetõan javult a 2500 cpu után
lehetvalami driver nincs felrakva
amd hez a via 4in1 driver fontos hogy normálisan mûködjön az agp slot
Sawo: vagy én vagy Frenkie elküldi még ma a képet
The World is Yours
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
De röhely, hogy a bátyámnál akár OpenGL-ben, akár DirektX-ben lassabb volt a tárgy forgatása, mint nálam szoftveresben ???
Sajna így rákényszerülünk a szoftveresre, mert az gyorsabb???!!!???
Nem hiszem el.
Nálad/nálatok pl mennyit segít rá, ha szoftveresbõl OpenGL/DirekX-be rakod???
Kellene egy patch???
SoftFX
SoftFX
Bátyám gépével (2500+MHz XP, 256MB, ATI Radeon 9600Pro, míg Nekem: 1000MHz Duron, 128MB, nVidia Riva TNT 16MB (de szoftveresen használom)) kiprobálva a 3dsmax-ot a Viewportokban, akár drótvázas az ugyanolyan modell ( 200000 háromszög/pont esetén) akár smooth+face+minden, ugyan olyan lassú volt a megjelenítés /akár szoftveres, OpenGL, DirektX.../ mint nálam...itt még a proci sem mutatkozott meg. A renderelésnél persze fele volt a kiszámítási idõ...
Ebbõl arra következtetek, hogy NEM HASZNÁLJA A VIDEOKÁRTYÁT a viewportokban. 😞((((((( SEHOGY.
Illetve igenis+nemis: hiszen direktx-ben nem csak lassabb a szoftveresnél, de hibázik is...
Nem bírná az ATI-t? De a Rivám is pont ugyanolyan képet jelenít meg a Viewportokban...
Tehát az a 40-50000Ft különbség HOL VAN???
Amúgy nem hardvergond, mert bármivel probáltam megizzasztani, nem hibázott, úgy.
Nálatok mi a helyzet...egy pl.: 200000 háromszög/pont esetén...
Nem hiszem el, hogy SEMMIT nem segít rá.
Segítség!!!
SoftFX