Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Tudtok valami infót arról, hogy az új vrayben a memóriakezelést mire célszerű állítani (statikus-dinamikus)? Ha kis (max 800×600) felbontásban renderelek, akkor általában nincs gond a sebességgel. Gyorsnak is találom, lényegesen gyorsabbnak, mint a korábbiakat. A dolgok ott kezdenek bonyolódni, ha elkezdek mondjuk 2000×1000 ben renderelni. Iszonyúan belassul, de aránytalan mértékben.

Régebben úgy saccoltam meg a végleges kép renderidejét, hogy minden paramétert végleges értékre állítottam, a felbontást levettem mindkét irányban negyedére (az ugye 1/16-od). Leszámoltattam a képet, és a renderidőt megszoroztam 16-al. Így kijött, hogy jelen esetben (kis kép=5 perc), 5×16=80perc lesz a renderidő kb. Ezt az analógiát az 1.09x-es vraynél kivállóan lehetett használni, mert az esetek 90%-ban még kedvezőbbre is jött ki a renderidő. Az új vray render a kalkulált 80 perc helyett 3,5 óráig tartott.

Még azt sem lehet mondtani, hogy brutál jelenet lenne, mert 130k polyból áll a scene, 1 gb ram van a gépemben.

Ha tudnátok segíteni, hogy a raycaster parameters alatti értékekkel hogyan tudok optimalizálni?

Ja, és egy érdekes megfigylés, hogy ha a memóriát statikusra állítottam, akkor szinte teljesen behalt, ha dinamikusra, akkor eldöcögött.