Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• szaki
    ThomasGins: köszi a hair infot, de jó, hogy nem próbáltam ki, hát erre meg megy max7 alatt a hair. Régebben max6-al készítettem képeket, azt hittem, hogy eldobom a hajam, mert annyira feldobja a dolgokat hajjal, persze megviseli a gépet, úgyhogy olykor borogatni is kellett a processzort, amikor egy képsorozatot készített élesben, de az eredemény az nem semmi.
    A scriptek használatáról csak annyit, hogy bátran merem ajánlani, mert scriptben szinte mindent meglehet oldani. Talán 1 éve kezdtem scriptek programozásába, persze eleinte legalább 5x abba akartam hagyni, de végül sikerült. Mivel rengeteg script létezik, ezért volt miből tanulni, de nem volt sajnos csak nagyon kevés, ami a saját felhasználásomhoz jó lett volna és abban is csak 10% lehetett, amire azt mondtam, hogy ez nem semmi. Tehát elkezdtem scriptem saját dolgokat készíteni és az lett az eredménye, hogy script segédprg megírása előtt kb. 1 nap alatt tanítottam be a biped manust egy mozgássorozatra, most meg elég 1 óra hozzá vagy fél is elég és persze a manusnak az ujjpercétől kezdve egészen a beszéd közben imbolygáson át a szemöldökfelhúzáson keresztül mindent beállítottam. A végeredmény csak annyi lett, hogy mivel a script 5-10x gyorsabbá tette a munkámat, ezért (tudom, hogy bilibe lóg a kezem, de jobb, mint a kocsma) szeretnék egy nagyobb filmet elkészíteni 1ó 20p körülit. Ez olyan, mint, amikor átakarod úszni a Dunát, ha az megvolt, akkor jön a Nílus, ahol krokodilok leselkednek rád, de akkor is csinálod. Mivel magam mögött tudhatok szinkronos animokat, amikben a mozgások már alakulnak egyesek szerint és kur**a jó, ne hagyjam abba, mások szerint meg nem jó, ezért csinálom a kocsma helyett ezt. Vagyis téged is meg másokat is arra akarok buzdítani, hogy csináljon nyugodtan animot elejétől a végéig. Szeretnék egy animos web-lapot, csak persze az időigényes, mert ha már elkezdi az ember akkor vagy csinálom vagy nem. Csak az a helyzet, hogy itt szinte mindenkit érdekel az anim, vagyis a mozgás a gegek a poénok, úgyhogy ha már itt van vagy 20-30 emberke, akit érdekel, miért nem fogtok össze? Mindenki csinál valamit amihez ért. Mert többen azt említik, hogy jaj de jó lenne animozni, de amikor a gép előtt a max előtt ül, akkor nem jut eszébe semmi, de amikor távol van, akkor meg nyomná az ipart. Amikor eszébe jut valami rögtön le kell írni, vagy rajzocska és már meg is van oldva. Amikor fél évig csináltam egy 6 perces animot még a scriptjeim előtt, akkor fel voltam dobva, úgyhogy egy másikat kezdtem el, amit az előző (jó néven vette) kritizálásoknak köszönhetően javítgatok és finomítok.
    Úgyhogy neked is azt ajánlom, hogy adj az animozásnak. (bocs, kicsit hosszú volt)