Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    MaxScriptet? :) Múltkor belebotlottam egy poroblémába, és nagyon megorroltam rá... :/ Nem tudom, hogy lehet diszkrét, külön objecteket létrehozni, és ezeket külön, külön kezelni, de később bármelyikhez hozzáférni. OOP tudásomat erősen fejleszteni kellene....

Na, megnézegettem az Irradiance map beállításainál az egyes értékeket, és nem sok mindent használ. Amennyiben ténylegesen van geometria, azaz pl. MTD, akkor a normal threshold értékét babrálva szépen előbukkannak a részletek. (Jelen esetben épp kb olyan mértékű MTD, mintha bump map lenne..., messziről alig vehető észre a kül.), azonban bump mappolt felületnél mintha abszolút figyelmen kívül hagyná a bump mapot az irradiance map számolásánál. Fura.
    Kipróbáltam 1-1 es beállításnál is (így ua. mint egy direct, nem? (vagy az 0-0? ...) ) mind1, akkor is uzgyan az a probléma jalentkezett a bumppal. Utólag, a lokális megvilágítás alapján a bump normáltranszformációja jelentkezik, de maga a megvilkágítás nem veszi figyelembe a bump-ot, vagy a fene se tudja. Direct comp szépen lehúzza...
    Valahogy kellene nem irradiance mapba pakolt adaptív mintavételezett GI is. :)) (A la Brazil? :) )

Ahogy kivettem RQ elég gyorsan szórja a sugarakat.