vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
No ismét itt vagyok :(
Egy pár hozzászólással lejjebb volt egy ilyen gondom ami azt hittem megoldódott, de sajnos nem. Idézem magam:
"Tapasztalt már valaki hasonlót? Van 3 Winyó a gépemben, 1 30GB-os Maxtor, 1 40GB-os Maxtor és 1 160-as Samsuntg. Az utóbbi időben elég sokat küzködtem fagyásokkal, elsősorban játékok alatt és most figyeltem fel arra a dologra, hogy csak azok a játékok fagynak ki amik a 160-as Samsungra vannak telepítve. Akkor kezdett gyanússá válni a dolog amikor tapasztaltam, hogy több játék is kifagy (pl. FarCry néha már a UBISOFT-os intrónál), a minden hardware utolsó porcikáját is megmozgató (az ID serint) DOOM 3 pedig tobb óra játék után nem fagy, pedig azt írták, hogy érzékeny lesz a modolásokra és a húzásokra is. Nekem modolva is és húzva is vannak dolgaim és mégis megy. Igen ez nem 160-as Samsungra lett telepítve. Egyébként a Winyó tapasztalataim szerint működik normálisan ezt a dolgot leszámítva.
Mi okozhatja ezt?"
Ezeken a dolgokon kívül tapasztaltam még egy furcsaságot, voltt itt 2 havernak a winyója is és amikor beraktam a 160-as helyére kattogni kezdtek. Az elsőnél azt hittem haldoklófélben van de a gazdája at mondta, hogy otthon nem csinálja, de most, hogy ma is et csinálta egymásik vinyó is, kezdek gyanakodni, csak egyelőre még azt nem tudom,hogy mire. Nem tápellátási probléma, mert nem állt le, nem fagyott ki a rendszer, csak kattogva működött. Érdekes amikor az én 160-asom van benne nem kattog, csak játék közben fagy:( Ja és eszembejutott még valami. nem egyszer egy csomót kell szórakozni, hogy fel ismerjen egy-egy winyót, értem ez alatt, hogy ide oda kell jumperolni, meg kikísérletezni, hogy melyik kábel melyik végére tegyem, hogy működésre bírjam.
Na most ismételten megkérdezném, hogy van e tippje valakinek?
Fontolgatok egy BIOS update-t, ámbár egyik sem ólyan új hardware, hogy ne ismerné.
Lehet hogy számít: az alaplapom egy ABIT NF7 v2.0