vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • ChristianID
    Üdv!
    Az alábbi problémával küzdök:
    Gépújítás (P5KC, E6750, 2x2 GB Kingmax 800, 8800GT, vinyo), a többi komponens (PATA DVD, PATA-s vinyók, stb) maradt a (nem olyan) régi...
    Gép összerak, (már nagyon sokadik...), Bios-ban bootolás dvd-ről beállítva... és semmi... nem ismer fel fel a szűz Sata vinchesteren kívül semmilyen más eszközt... kb. 4 óra szenvedés után (Biosban létező minden opció állítva, három különböző PATA vinchester, csatlakoztatása, Master, slave, cable select kipróbáás, ATA kábelcsere.... SEMMI...
    Próbáltam a satás vinyót lehúzva, csak a dvd és egy régebbi (250-es) vinyo... ua.
    Alaplapot kicseréltettem garanciában, elkönyvelve, hogy vmi hibás darabot fogtam ki... Gyorsan gépet újrarak... és... Ugyanaz! Egyszerűen nem értem... ezek az alaplapok már nem kezelik le bootolás alatt az Atás cuccokat??? Most asszem veszek egy Satás dvd-t, hogy legalább kipróbáljam, működnek-e egyáltalán a cuccok...
    nem is azzal van a gond, hogy vegyek egy násik (sata) dvd-t... DE Miért nem ismer fel semmilyen Pata eszközt??? Nem igaz, hogy egy alig 1 éves (Pioneer) dvd-t ezért dobjak ki... ráadásul van vagy 5 Pata vinyóm,mind tele fontos cuccokkal... azokat is vágjam ki? vagy az op.rendszer felrakása után már menni fog?
    Ráadásul az is érdekes, hogy a bios-ban csak sata eszközöket (sata1...sata4) detectál, nincs is lehetőség mást esetlegesen manuálisan beállítani...
    Már próbáltam a satás vinyót mindegyik portban, hátha az nem tetszik neki... de ua.
    Nem hiszem, hogy a külsős (JMicron) Sata- Ata vezérlő lenne rossz..(mivel ugye az alaplapi chipset már nem kezel le Pata eszközt... mert egymás után két alaplapban ezt el nem tudom képzelni
    De ha vki találkozott már ilyennel, pls Segítsen...
    Chris