vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Alien
    Sziasztok, már megint gondom lenne a 300-as vinyómmal csak most más jellegű. ( előző hsz itt #1206, hozzátenném, hogy azt nem írtam le, hogy végül is hogy oldottam meg, úgy sikerült, hogy a telepitésnél megadtam neki 15 gigát, és arra felment a windows és a maradék alapban nem látszott, de sp2-t miután felraktam a vezérlőpult---számítógép-kezelés--és ott a lemezkezelő résznél sikerült aktíválnom a amradék részt amit addig nem látott az xp)) Szóval úgy adódott, hogy újra kellett telepitenem a windows-t, mert már nem igazán volt jó pár dolog, (sőt be se bootolt szombat délelőtt), 300-as vinyó két részre volt particionálva, egy 15 gigás részen volt a windows, a maradékon az adatok plusz egy 80-as vinyó rackben. Na most gondolván, hogy egyszerü dolgom lesz, mert nem kell kiírnom semmit hisz a 300as nagyobbik particióján minden megvan, neki is kezdhetek a telepitésnek. Na most tévedtem ugyanis a win telepitő ismét azt csinálta amit az első alkalomkor, hogy 131 gigát látott belőle. Nem kicsit lepődtem meg, hisz arra számitottam, hogy ott lesz a 15 giga + a maradék illetve a 80-as vinyó ugyebár. Na most tévedtem és 131 giga volt ismét kiírva, plusz a 80-as vinyó volt még lehetőségnek. mivel a 300-ason rengeteg számomra fontos adat volt így nem nyúltam hozzá, 80-ashoz szinén nem. Gép kikapcs, 80-as vinyó ki, régi 8,4-es be a rackbe, windows fel rá. Bebootol, látom, hogy a 300-ast 127-nek látja (vagyis ugye annyinak mint a win telepitő) és teljesen ÜRESNEK. Mondom semmi gond, sp2 után biztos automatikusan látni fog rajta mindent. Nos tévedtem, full üres. Elmentem a számitógépkezelő részhez ismét és most fenn az van, hogy a kapaticásra azt írja, hogy 127 giga, alul ahol ilyen kis ábrával jelzi, ott rendesen kiírja amennyi. Na most gondolom, hogy ha fentről törölném a particiót és alul ismét aktívvá tennám akkor rendesen 300asnak ismerné fel onnantól ezzel nincs is gond, DE akkor gondolom az adataim ugyanúgy nem látszanának. Találtam egy progit Stellar Phoenix a neve, amivel gyönyörűen visszatudom hozni az adatokat mert az látja mint az adatokat mind a két particiót a vinyón és így bár bazi lassan, de kitudom írni a dolgaim dvd-re. Na de a kérdésem a következő: hiába van egy 300as vinyóm minden egyes újretelepitésnél ez lesz, hogy nem fogom látni az adataimat és vagy a progi segítségével visszahozom a dolgokat vagy annyi midnig az egésznek? Azért ez vicces :S Remélem csak én rontok el valamit, mert ez így nagyon nem jó. Most arra gondoltam, hogy a 80asra fogom tenni a wint ha sikerült megmentenem aza datokat, na de majd legközelebb is ha újratelepitésre kerül a sor akkor a 300ast nem fogja felismerni és az adataimnak lőttek??? Remélem érthetően írtam le a dolgokat, csak az egész hétvégém arra ment el, hogy először is kitaláljam hogyan hozhatnám vissza az adatokat plusz azzal ment el, hogy szépen kimentettem először vinyóra majd dvd-re a dolgokat és kicsit már elegem van és még midngi nem végeztem. Szóval van rá vmi megoldás, hogy ez legközelebb ne forduljon elő? Particion magic-el egybként még anno próbálkoztam amikor megvettük a vinyót de nem jött össze, szóval más ötleteket várok :) Köszönöm szépen előre is mindenkinek :)