vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
Ugyanez a gondom egy 300-as Samsung vincsivel. De nekem egyszerüen nem sikerül beállítani :( Mondom, hogy mi a helyzet. Adott tehát egy üres 300-as vincsi plusz egy 80-as. (ezzel vagyok fenn most, még szerencse, hogy nem töröltem le az XP-t róla). Szépen be lett rakva a 300-as masternek, 80-as slave-re. Bios egyből felismerte, szupi modnom... Xp telepitőt elinditom, erre 131-nek látja... Na mondom király. Bootoltam erről a vincsiről, partition magicet felraktam, látja rendesen. Megformáztam vele, reboot, xp telepitő, ugyanaz... 131 giga. Megint vissza ebbe a a működő windowsba itt már sajátgépben meg total commanderben is megjelent rendesen ahogy kell. Na akkor valamit ügyködtem, és létrejött egy 20 gigás partició, amire felraktam a wint, de a többi particióból 110 gigát látott. Jöttem vissza ebbe a windowsba itt unallocated volt a maradék. Egyesítettem a 110-et a maradékkel (természetesen a 20-hoz nem nyúltam). Reboot és egy szép kis kék képernyővel kifagyott. Újra vissza ebbe a winbe, megint töröltem midnen partíciót, hogy egyben legyen. Bebootoltam Partition Magiccel. És akármit is csináltam, akárhogy is állítottam be neki rendesen, xp telepitő még midnig 131 gigát lát. Ilyenkor mit csináljak? Mert modnom amúgy a windows látná, meg elvileg a biosz is, csakhát ha a telepítésnél rossz akkor...
Abit BD7-II-es alaplapom van, azt még nem írtam.