S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • KranaZoli #33546
    Gondolom Én. :)

- SC 2012 (2009) 1.4.4
    - Absolute Nature (ultra; vagy high)

Az Absolute Structure Pack-ot nehéz képről eldönteni.

Én most feltettem ezt és lecseréltem vele az SC-ben lévő Weather mod-okat: SWO_v3.1_LITE S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled (3.1)

Csak próba képp; ill. azért mert későbbi feltöltés mint a SC 2009.

v3.1
    - all sky textures reedited (recoloration, bluring, bug fixes)
    - all sky textures size increased to 6144x1024
    - added 7 new completely sunrise sequences (1 for each weather preset) - this is my 'opus magnum' to be honest
    - fixed a lot of various bugs reported by users
    - switched shader support to Sky4CE 2.0 / tweaked weather to fit SSAO (was 1.8)
    - made sun flares finally look properly for all presets (used to look baloon-like for clear presets before)
    - completely revampled night and moon appearence

Sajnos a CS Complete 2009 mod-al alapból nem kompatibilis; mivel a Complete mod-nak is van Saját időjárás modulja. Azt írja a mod gyártója, hogy ez esetben úgy kell össze "merge"-ölni. Eddig működik. :)

Nagy különbség nincs, de egyelőre hagyom így. Azt vettem észre, hogy a CS Complete mod-ban az időjárás ugyanúgy definiálva van az egyes pályákra; mint a terep textúra elemek. Pl.: Yantar-ban még nem volt derült ég. Ez Nekem nem nagyon jön be.

De nem is ezért írtam a hsz-t.

Érdemes odafigyelni a SC Complete mod-ban erre a fájlra:

gamedata\shaders\r2\SkyGRAPHICS_options.cfg

Ez benne van plusz mod-ként a S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled 3.1 mod-ban is. Kiemel azon sorokat, melyeket úgy vettem észre utóbbiban "felturbózott" a mod készítő; de gondolom az alap CS Complete mod-ban is simám át lehet írni: (1: CS Complete 2: SWO 3.1)

//Motion Blur

#define MBLUR_SAMPLES int(6) // Quality(Intesity)

//Motion Blur

#define MBLUR_SAMPLES int(20) // Quality(Intesity)

--------------------

//Screen Space Ambient Occlusion

#define SSAO_QUALITY int(2) //2 - low quality; 3 - high

//Screen Space Ambient Occlusion

#define SSAO_QUALITY int(3) //2 - low quality; 3 - high