Barnus#5238
Flua: Ez a visszarántásért az egér optikai része a lúdas. Első generációs optikai egereknek 1000-vagy 1500-as volt az érzékenységük. Másodpercenként ennyiszer "nézték meg" a felületet és ugye az optikai egér a felületváltozást érzékeli, az alapján mozdul el. A túl gyors rántásnál ez az 1000-1500(nem tudom pontosan mennyi volt, de sztem 1500) nem elég, és a nagyon gyors rántás miatt nem tudja követni, hogy merre is mozgattad az egeret, kimaradnak bizonyos részletek neki a felületről, ezért megy másfele az egér.(Olyan mint mikor a tv-ben visszafele forog a kerék ha gyorsan forog:)). Aztán jöttek a második generációs meg még újabb ilyen egerek. Én is balkezes vagyok. Kezdetben egy Microsoft Intellimouse egerem volt (szimmetrikus, optikai, de vezetékes). Ezt cseréltem le egy tök ugyanilyenre, csak 1.1-es verzióra, ami már 3000-szer scanneli másodpercenként a felületet. Ez már nem csinaál olyanokat amiket te leirsz. Szerintem jó egér. Ilyen optikai cuccokban szerintem érdemes Logitech/MS-t venni. Én speciel Logitewchet használnék szívem szerint, de abban nincs olyan szimmetrikus ami nekem megfelelő lenne(csak 3 gombos, de nekem kell az MS-en levő plusz két gomb, játéknál nagyon jól jön a hüvelyk és kisujjnál lévő két gomb, bár RvSben csak egyiket használom). Egyébként ez az MS egér nem is túlzottan drága ha nem dobozosként veszed, Mistralban OEM-ben azthiszem 4ezer+áfa vagy 5+áfa? Vhogy igy van. Rádiós egereket meg nem szeretem, mert bár a vezetékmentesség kényelmes dolog és egy stragtégiai játéknál, vagy a Desktopon való egérmozgatásnál jó dolog, viszont egy FPS-hez nem elég gyors. Sajnos a rádiós egér lassabb mint a vezetékes, van egy pici késése. Igy is állandóan szopunk a lag miatt meg a kevés fps miatt. Miért legyen még az egeremnek is pingje hogy egy-egy tized mp-vel késobb reagáljon a játék arra amit csinálok?