-
Most, hogy hazaértem az egyetemről - bár májusban én is 28 leszek - végigolvastam a hétfőtől-csütörtökig beírt "napirend előtti beszólásokat", és mint már korábban is jeleztem, nincs olyan, hogy vkit meg ne lehetne ölni.
Aki korábban jutott nethez, korábban lanozott, korábban kezdte, így többet játszott, fejlődött, hisz egyesek 99 - vagy tán már korábbi időpont - óta használják játékra (is) az Internetet, játsznak a Rainbow vmelyik részével. Ezek nyilván tapasztaltabbak, ügyesebbek. Mások később kezdték. De lelámázni, ledegradálni a másikat, illetve kijelenteni, hogy abbahagyom, mert itt sok a láma és a camp, az SZERINTEM kicsit erős. Egy bombás mapet bevédeni, illetve egy hostage pályát megoldani nem igazán lehet, hogy vki ne campeljen. Ez nem az OpFlash, amiben egy hatalmas szigetet be lehet járni, és ott vsz kisebb a valószínűsége, hogy valaki campel. Ezek apró pályák, főként singlire írták őket, nem 16 kommandósra. Jópár pálya van, ahol bárki lehet ász, de ha a red bevédi min 3 emberrel a 8-ból a "svájci falus map" utolsó túszát az egyik faházban, és a "menőmanóvérprofik" greenként indulnak, nem redként, kevés sikerélményt jósolok nekik. Ha az a map ismétlődne többször, az kb. olyan frusztráló lenne, mint az alagutas hostage rescue ...
Szóval mindenki jó bizonyos pályákon, de bármikor simán túl lehet járni a másik eszén. Felesleges az észosztás.
Elrohanás külön utakon a kezdetekkor? Ez azért is lehet, mert nem mindenkinek tetszik, ha az egész banda ua úton indul el. John Rambot nem lövik le, csak a vele ua úton menő többieket. Az illető hullajelöltek megunhatják. Ráadásul ált. úgy néz ki a game, hogy ha kevesebb van az egyik csapatban és jóval több a másikban, akkor vki mindig átmegy. Így ne várjatok csodát, hogy egy taktika valaha is kiforrhat, mert mindenki sűrűn válthat teamet. Láttam olyat is, hogy vki greenben kezd, frageket gyűjt, öl és nyer, kiismeri a green merre megy, mit hogyan csinál, majd átmegy a redbe és felhasználja a tapasztalatokat, ezzel együtt további killjei vannak. Olykor néha 25 feletti.Aztán jön ászkodni, hogy mekkora hatalmas spíler ...
Szóval, SZERINTEM minden játszma csak attól lehet jó, hogy kik a partnerek a csapatban és mennyire képesek nem csak saját dicsőségre menni, hanem csapatként együtt dolgozni. Az, hogy vkikben esetleg Rambo szintű képességek lapulnak - mint vki írta, hogy az ismerős ha első mindenkit ledarál majd pisztollyal akkora ász - az egy dolog, de SZERINTEM inkább az ilyen felfogás öli meg néha a játékot, nem is annyira a camp, különösen, hogy ez pont egy védekező stílusú játék, affajta CATTANAGIO, csak itt főleg nem olasz stílusban nyomjuk.
Szóval érdemes lenne leállni, hogy én mekkora ász vagyok, a többi + mekkora lame, hiszen:
MINDENKIT LE LEHET LŐNI, tehát az ászság is múlandó ... SZERINTEM.