• a.carkey
    "remélem 5 éven belül elterjed a hidro meghajtás és elbuknak az olajcégek (szurkolok a japóknak, nekik lesz bátorságuk lemondani az olajról)"

Amíg van olaj van a bolygónkon, erre ne is számíts. :)

George meg szerintem jó csákó. Hozzánk szinte csak az amerikai demokrata szarságok jutnak el, meg a háborúellenes "tömegtüntetések" híradásai. E szerint ítél mindenki. Én egy itteni haverom unokatesójával (aki 25 éve USA állampolgár, ráadásul volt amerikai katona is), valamint a volt barátnőmmel tartom a kapcsolatot (aki kint dolgozik). Teljesen mások az ottani vélemények, mint ami hozzánk eljutnak. Az amerikaiak 78-80 % -a támogatja a háborút. Nem kis arány ...
    A (kelet-)európaiak többsége a demokrata "kötődésű" lapokat forgatja. Ez csak egyfajta - FUJJ BUSH! - szemléletet ad. Az egyirányú politikai érdeklődés - pont ezért - sosem vezet jóhoz. Szerintem tájékozódni kell minkét oldalról és csak azután véleményt formálni. Elolvasom az itthoni lapokat, de figyelek a külföldi híradásokra is. Ezért nem teljesen egyértelmű ez a háború. Az olaj miatt! Nem csak. Egyszer végre el kell indulni azon az úton, hogy ne csak a nyugati világ élvezze a társadalmi jólétet, hanem a világ többi része is. Mi lenne, ha nálunk még mindig diktatúra lenne? Te örülnél most - bár voltak 1990-ben olyanok akik ragaszkodtak a hatalomhoz és a párthoz -, ha ennek 1989-ben nem lett volna nálunk is vége? Nálunk is Észak-Koreához és Kubához hasonló állapotok lennének? Mert én nem! (Pont írta vki, hogy délen videojátékokkal játszanak, északon meg az életükért küzdenek a gyermekek ...
    Irakban is harcolnak az amik ellen, mert ezt hallják mindenhonnan, meg ugye a hadseregnek engedelmeskednie kell, de egy irak-iráni háború, + egy vesztes 2. öböl háború után mennyi lehet a valós harci kedv?
    A híradások csak a demokrata pártiak ellendrukkerkedéseit nyomatják: mennyire el van akadva az offenzíva, mennyire nem jönnek be a célok stb.. Ez így elég szomorú! Főleg, hogy valójában Bagdad alatt járnak. Lassan, de biztosan megdöntik a diktatúrát. Ha megdöntik és az USA-nak jó lesz, akkor mit mond majd a demokrata párti sajtó? Eddig is csak az volt a probléma, hogy nem ők találták ki. Szept. 11 után és GWB viselkedése után, nyilvánvalóvá vált számukra, hogy sokáig republikánus többség lesz. Az USA elleni támadás után elég lincshangulat volt az ottani lelkekben. GWB kihasználta, népszerű lett és ennyi. Most fájhat a demokraták feje, ki legyen a jelöltjük Bush ellen. veszít majd, mint bárki, aki a 80-as években Reagant kihívta.
    Irak 1991-ben még a világ 5. legerősebb hadserege volt. A híradások elfelejtik közölni, hogy eddig ledobtak több mint 9000 precíziós bombát, amik - ha csak 10 fő/bombás veszteséggel számolunk - 90000 katonát/milicistát/terroristát/Szaddamhoz hű emberkét biztos megöltek. Ehhez jönnek a harctéri gyilokok, a műholdvezérelt csaták veszteségei, egyéb bombák és rakéták, páncélosok, + a kommandósok gyilokjai, akik már a háború kitörése előtt is "dolgoztak" Irakban, + a hadifoglyok. Irak vesztesége így meghaladhatja a 250000 főt, vagy akár annál is többet. Demokrata ellendrukker híradások pedig lazán NA-t írnak veszteségekre ... Pont azért, hogy az irakiak se tudják, mennyi embert öltek meg az amik és a britek, meg az offenzíva elakadásán és a "növekvő" amerikai és brit veszteségeken csámcsoghassanak, ami ugye rossz GWB-nek.
    Mennyi is az USA elismert hallottlétszáma? 50 körül. Ehhez vegyünk még kb. 100 fő egyéb veszteséget, amit nem ismertek el és a hadifoglyokat - a kövér nigger nőt és a szemüveges "szuperkatonát" -, akik vsz a műszaki alakulatok katonái voltak és a konvojukon egyszerűen sikeresen rajtaütöttek ... Kapunk 155 főt. 250000 vs 150?! Szinte semmi. Megnéznem Kim Dzsong Ilt, hogy mi lenne a "biztos" rezsimjével, ha egyszer megbombáznák Phenjant ...

Háborúellenes tüntetésen az egyik transzparens:

"Bush nem az Én elnököm, én nem szavaztam rá! Irak nem az én háborúm!"

Mi ez, ha nem demokraták által vezérelt hecckampány GWB ellen? (Más kérdés, hogy a helyükben Én is csak ezt tudnám csak tenni, ha már politikailag szept. 11. után tönkrevertek ... Ua megy, mint itthon ...)

Francia-német ellentét, meg a gazdaság miatt félre lett téve, mint az USA-Kína, Orosz-USA, Japán-USA stb ... De ez így helyes!

Afrikában ez nem megvalósítható, csak ha egy kormány nagyon nagy befolyást szerez. Ott is van azért "cuccos". nem olaj, de sok minden más nyersanyag. Egyedül Dél-Afrika tudta kihasználni a civilizáció előnyeit, de ott is a hóna alá nyúltak a nyugatiak. befektettek, és kivitték a gyémántot, érceket. Afrikában ne lenne "semmi"? Örülnék, ha a "semmi"-nek akár csak a fele Magyarország hegyeinek a gyomrában illetve a földjében lenne ....

Tömegpusztító fegyverek csak olyanoknak legynek - ha egyáltalán legyenek -, akik épeszűek és tudják kezelni őket, van rá pénzük. Csodálom, hogy a ruszkiknál ebből még nem volt baj ...

Észak-Korea csak fenyegetésre használja őket ... Na ilyeneknek ne legyen! Se Pakisztánnak, se Indiának. Se Izraelnek. Ezek mind vmilyen szinten zsarolják a világot gazdasági előnyök miatt. Ezeknek atom? "Lóphasz" a seggükbe!

Na most tényleg végleg leálltam. Most már csak tényleg a Raven Shield jöjjön ...

Tudott valaki a korábban leközölt thermalképhez hasonló thermalképet kicsiholni a játékból?

Az nem a SC-ből volt. Egy Rainbowos siteról szedtem le, szóval vsz létezik ...