Entropia Universe

A Project Entropia átdolgozott változata.
  • donpedro
    hmm, lassan már megint csak én írok ide... :)

Szépen haladok felfelé a skillekkel, lassan novice laser sniperré válok (LWT-ben pedig hamarosan meglehet a bűvős ezres álomhatár :)), és végre kezdem érteni a játék működését, csak épp nem tartom be a saját szabályaimat :)

Van egy sejtésem, hogy a loot pool pontosan hogy működik a vadászatnál, legalábbis sok dolog utal arra, amire gyanakszom. Az a sejtésem, hogy nem egy összesített "zsákmányalap" van, hanem minden egyes állatnak megvan a saját alapja. Ergo, ha a vadászok, ellőnek egy nap 500000 ammot Atroxra, akkor az Atrox pool 5000 PED értékben fog zsákmányt adni. (Mert ugyebár a lövések a zsákmányalapba mennek, a Mindark csak a decay-n keres.)

Ezért lehet az, hogy ha valaki egész nap ugyanazt az egy szerencsétlen állatot lövi egész nap, mondjuk 5-6 órán át, akkor egy idő után telítődik az állat alapja, és jön a HOF.

A legjobb vadászok, akiket naponta látsz a HOF-listán, eszerint azért érnek el ennyi HOF-ot, mert naponta 5-6 órát töltenek azzal, hogy ugyanazt az egy állatot űzik, és mivel piszok jók a fegyvereik, skilljeik, ezért ennyi idő alatt legalább kétszer-háromszor annyi állatot ölnek meg, mint amennyire én képes lennék.

Bizonyítékom persze nincs, de azért elég fura, hogy miután naponta többszáz PED értékű ammo-t ellőttem Cornundo-ra, utána sorban jöttek a Cornundo HOF-ok, pedig előtte nem nagyon volt ilyen. Amikor több társammal együtt kőkeményen rámásztunk az Armaxokra, akkor hamarosan jöttek az Armax-os HOF-ok. Ma pedig kb. 20000 ammo-t lőttem el drone-okra, és ott is volt egy überhof, de említhetném a Biffoidokat, amelyekből szintén rengeteget megpusztítottam a héten, és lám, rendre ott van egy Biffoid a HOF-lista elején.

Persze nyilván nem csak rajtam múlik a dolog, de azért hozzáteszem, hogy az utóbbi két hétben nagyon komolyan rámásztam a vadászatra, ma például, ha igaz akkor több mint 35 000 ammot vadásztam el, tehát valószínűleg van némi befolyásom a dologra, pláne, hogy egyszer sem voltam teljesen egyedül, mindig találkoztam más vadászokkal ugyanazon a területen.

Természetesen a dolog súlyozva értendő, értelemszerűen egy Exa vagy Combibo esetén ritkábban van HOF, pedig sokat megölünk belőlük, de meg lehet nézni, hogy ezek rendszerint viszonylag nagyértékű - 200 PED fölötti - HOF-ok. Így egyetlen HOF-al ki lehet üríteni az állatra vonatkozó lootpool-t.

Most már csak az kellene, hogy ha már ebben hiszek, akkor ennek megfelelően is vadásszak, mert ma nem éppen ezt tettem. :) Ellőttem 20 000 ammot droidra, utána váltottam Cornundacaudára és Feffoidra (közben volt egy droid HOF), aztán Caudatergus jött (Cornundacauda HOF). Lehet, hogy ha maradok a robotoknál, akkor most a harmadik HOF-omat ünnepelném.