Star.Wars.Episode.II.Attack.Of.The.Clones.TS-FTF
-
Totee #149 Tegnap láttam a filmet és kicsit csalódtam...Sokan mondták, hogy ez aztán igazi Star Wars, meg hogy helyreállítja a sorozat becsületét.Tényleg nem rossz (az ep.1-et magasan veri),DE:
-a Baljós Árnyaknak és ennek is nagy hibája a rossz oldal kidolgozatlansága:az eredeti trilógia népszerűségéhez nagyon hozzájárult a remekül felépített birodalmi gépezet,a sötét úr,Darth Vader illetve a sátáni Palpatine császár.Ehhez képest itt Darth Maul egy zéró volt, és most sincs kimunkálva a Sith-lovagok szerepe(Dooku gróf sem egy nagy lövet, bár C.Lee nagyon jó)
-ez az én hibám is, de engem nem lehet nagyon lenyűgözni a látvánnyal.Ha ezt mondjuk 5-6 éve látom,padlót fogok,de manapság-ismervén a digitális technika képességeit-még egész világok pusztulásán is ásítoznék.Ez jellemzi egyébként az egész "trükkipart":aki valami nagyot akar alkotni,az most nehéz fába vágja a fejszét.(arról nem is beszélve,hogy a "fantasztikus" trükkökről messziről látszik, hogy számítógéppel csinálták őket:mintha egy jobb játék intróját látnám(ez azért túlzás))
-Mi szükség van bohócokra???Jar-Jar Binks iszonyatos volt, de most a két robot sem sokkal jobb.Éppen zajlik a nagy csata ,a Jedi-lovagok nemes és ádáz küzdelme a Rossz ellen,amikor C3PO elkezd hülyéskedni.MIÉRT KELL EZT LUCAS???ELRONTJA A HANGULATOT!!(ha a 8 éveseknek kell egy ilyen idióta,akkor legyen ,de ne a film tetőpontján!)
A sok kritika ellenére ez egy jó film, és sokan méltatlanul szólják le az eredeti részekkel összehasonlítva.Ha visszaemlékezünk,azok sem voltak forgatókönyv meg szereplőgárda szempontjából oscar esélyesek.Az akkori szinten kiváló effekteknek (érdemes a gagyi supermannel összehasonlítani) sokat köszönhet a Star Wars,amellett hogy a régi részekben volt valami "ünnepélyes",valami sejtelmes és magasztos hangulat.Ez hiányzik a legjobban,ez az,amit már a magyarul írt felvezető ("II.rész A klónok támadása"-nekem már ez is fura) is rombol egy kicsit,a néhol SW-idegen szinkronról nem is beszélve.