Normális????
  • VinylToy #93
    Móri-bankrablás: kiszáll az ügyvéd, ha a DNS-teszt védence bűnösségét bizonyítja
    [2002.július 26.]





    Ha a DNS-teszt az előzetes letartóztatásban lévő ügyfele bűnösségét bizonyítja, valószínűleg nem vállalja tovább a védelmet - nyilatkozta az InfoRádióban Kiss Attila, a móri bankrablás elkövetésével gyanúsított H.László ügyvédje. Kiss, aki a Bárándy és Társai ügyvédi irodának a tagja ugyanakkor azt is elmondta, hogy a rendelkezésére álló adatok és személyes tapasztalata alapján is úgy véli: védence ártatlan, hozzátette azonban, hogy a férfinak egyelőre nincs alibije május 9-re.
    A móri bankrablás elkövetésével gyanúsított két férfi DNS-vizsgálatának eredményét várhatóan ma hozzák nyilvánosságra. A rendőrségi szakértők összevetik a pénzintézetben talált maradványokat a két férfi DNS-mintáival, az eredmény döntő bizonyíték lehet az ügyben.

    Móron május 9-én két fegyveres hat embert lőtt agyon az Erste Bank fiókjában, két sérült később a kórházban halt meg. A rablók mintegy 7,5 millió forintot zsákmányoltak.


    Nem egyeznek meg a móri rablógyilkosság helyszínén rögzített, és a gyanúsítottaktól levett DNS-minták. Az ORFK ennek ellenére továbbra is K. Edét és H. Lászlót gyanúsítja a móri vérengzés elkövetésével. "A DNS-vizsgálat eredménye azt a feltételezést erősíti, hogy hárman követték el a móri rablógyilkosságot" - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.


    A móri rablógyilkosság ügyében elkészültek a DNS-összehasonlító vizsgálatok. A szakértők megállapították, hogy a helyszínen rögzített, és a gyanúsítottaktól vérvétel segítségével levett DNS-minták nem egyeznek. Ez azonban nem zárja ki, hogy a gyanúsítottak a helyszínen jártak volna - áll az ORFK közleményében. "A vizsgálat eredménye azt a korábbi feltételezést erősíti, hogy hárman követték el a móri rablógyilkosságot, és a helyszínen talált DNS a harmadik elkövetőtől származik" - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

    A rendőrség változatlanul K. Edét és H. Lászlót gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével, akik továbbra sem hajlandók vallomást tenni.

    ***


    A két gyanúsítottat hétfőn vették őrizetbe a rendőrség különleges egységei, Csepelen és Zuglóban. A 27 éves budapesti H. Lászlóról és K. Edéről szerdán derült ki, hogy a móri bankrablás gyanúsítottjai. A Budai Központi Kerületi Bíróság még aznap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte őket. K. Edét több móri szemtanú is felismerte, állítólag ő volt az, aki a bankfiók ajtajában állt a rablás idején. A csütörtökön meghallgatott tanúk azonban nem ismerték fel a férfit.

    [origo]