Melyik a jó winchester?
-
Borg #34 Na, lassan nekem is aktuálissá válik az újwinyó:(
1év és 1 hónap után a DTLA 307030as IBMem sipolni kezdett. Nincs semmi baja, se badsector se semmi, smart status 100%, csak épp magas frekvencián sipol ahogy pörög.
Leszedtem a disk utilt, beállitottam leghalkabb seek üzemmódba, abszolut hangja nincs seeknél (0 kerregés), de a teljesitménye is visszaesett ezzel jól. Sipolás viszont nem szünik.
Jövö héten megy garba, 3 év van rá.
Viszont veszek egy másikat is mellé.
Hosszas utánanézés után, a következő 3 modellre szükitettem a kört, 60GB-os 7200 legalább ATA100 winyot keresve:
-WD 600BB
-Seagate Barracuda IV
-Maxtor 6L060J3 (D740X-6L?)
WD: Előnye hogy nagyon gyors, IBMet kerülgeti, és a megbizhatósága is messze a "DeathStar"-é felett van...+halk is viszonylag, és az access time is jó. (nagyobb WDké még jobb pl 1200JJ)
Seagate: Állitólag kinőtte a seagate a régi betegségeit, szinte CSAK dicséret van erre a tipusra. Ez a leghalkabb winyo ami létezik, a folyadékcsapágyazás miatt. Transzfer sebessége ugyancsak csúcskategóriás, access time viszont enyhén lemarad a mezönytöl (nem nagyon). meghát ütésvédelem, és az elörejelzésekkel ellentétben a fluid csapágyazás és a gumitok miatt SEM melegedik jobban mint bármely másik!
Maxtor: Ez meg hát mittomén... jó, óccsó, nem panaszkodnak rá sokan, noha haveromnak 2 hétig birta 1, de a 2. már okésan megy... előnye a külsö I/O és disc access time, hátránya a rendivül nagy belsö transzfer time, pl particiorol particiora iszonyat szar.. másrészt meg a hivatalos maxtor dokban 5év lifetime, röhej:)) HANGOS, NAGYON HANGOS a seek... összes többinél hangosabb! (van L-sorozatos, ami fluid csapágyas mint a seagate, azonban ezt nemigen kapni, amit taláktam az J-s tehát golyos)
Nekem ez a 3 tűnt most piacvezetőnek, miután 5-6 oldal tesztjeit és fórumait átnézegettem.
Külföldi fórumokon egyre többen a WDre (igaz a nagyobbakra 1200JJ stb) esküsznek, és a Seagate Barracuda IVre.
Maxtorokat feltünöen hanyagolják külföldön...
IBM általános nickneve meg "DEATHSTAR".. szal kilöve, saját tapasztalatom után is...
Ember legyen a talpán aki választani tud, deha valaki használja valamelyiket a fenti 3ból, ossza már meg velünk tapasztatait. Köszi.
Személy szerint nagyona Barracuda IV felé tendálok. (ezek a felsorolt winyok, amiket ténylegesen meg is tudok venni itthon, elérhetőség és ÁR miatt, a 3 modell mind 30e netto kisker körül mozog +-200ft)
Remélem azért segitettem is valamelyeset kis összefoglalómmal..