Divine Divinity demo
  • ollie
    Nekem az Icewind Dale-ek jöttek be nagyon. Érdekes hogy az kifejezetten egy hentelő RPG-nek készült, de a DD-hez képest nudli (hentelésben), sőt a szerepjáték része is sokkal érdekesebb. Ja meg szebb a zene és a grafika is életszerűbb, csak úgy mint a Baldur's Gate-ekben. Nekem a DD csak egy kis kitérőnek számít. Nem mondom hogy nem jó, de nem tudnám ezt soxor elővenni. Viszont a BG-t már többedszerre játszom, sőt az IWD-t többször végigjátszottam. A DD-ben a grafika szép, de pont ez a hátránya is, ugyan is végig az az érzésem, hogy egy mesterséges világban vagyok. A Diablo 2-nek tényleg nem szebb, de sokkal valóságosabbank érzi az ember, és ezért sokkal élvezhetőbb is (a grafikára gondolok). Persze a D2-ben az újragenerálódó térkép és ellenfelek kicsit furcsák, de sokat dob az újrajátszhatósági értékén a játéknak. A DD-ben sok előnye van az előre elkészített térképnek is, viszont valjuk be e miatt is, valamint az univerzális fejlődésrendszer miatt is erősen lecsökken az újrajátszhatósági értéke. Még az is sokat mond, hogy a Diablo-hoz hasonlítjuk és nem a Baldur's Gate-hez. A DD egy feltuningolt Diablo, amiben egy kicsit többet kell foglalkozni a küldetésekkel, ill. sokkal több van. És persze az is mond valamit, hogy közel sincs olyan rajongótábora, mint pl a D2-nek, vagy akár BG-nek.