Ps2 Vcd&Divx player help!
-
Sziasztok!
Sok helyen sokmindent lehet olvasni erről és már-már abban a hitben voltam, hogy ez is csak egy nagyvárosi legenda... és szerencsére nem :-)
Jómagam innen kezdtem el az okosságokat:
http://www.techtree.com/techtree/jsp/article.jsp?article_id=57797&cat_id=584
De sokra nem mentem vele.
Kezdtem azt hinni egy napos szenvedés után, hogy ez csak a PS2 "SLIM" verziójával megy, de ma végre sikerült és MEGY A RÉGI -természetesen chippelt- PS2-vel is!
Szóval leírom mivel ne próbálkozzon aki most vágna bele:
1.CD-vel... bővebben: bármilyen CD-vel. Méghozzá azért ne, mert a legtöbb film 697-699MB és a lejátszóval ez a méret már 720-730 MB is lehet ami az általánosságban elterjedt 80 perces CD-knél már túl sok. 90-essel nem próbáltam, azzal biztos jó.
DE! Ha már egyszer bebootol az ember a progival, akkor utánna már szabadon cserélgetheti a diskeket így nem kell azt a metódust követni, hogy 1film mellé legyen ott a lejátszó is.
2.Karcos DVD-vel/CD-vel ne próbálkozzatok. Olyan szörnyű hangokat adott ki szegény PS-em egy karcos CD-nél, hogy a szívem szakadt bele :-(
3. Újraírható CD-vel NEKEM nem ment! DE egy TDK 1-4x újraírható DVD+RW-el tökéletesen!
4.Sokan panaszkodnak arra, hogy szaggat némely movei...
"A PS2 nem igazán erős hardver ahhoz, hogy magas felbontással és bitrátával képes legyen szaggatásmentessen dolgozni. Néhány optimalizáló eljárást, mint a Qpel, GMC nem ajánlatos használni amikor Divx-et, X-videt tömörítünk.
A felbontási limit 640x480 (de az 512x384 az optimálisabb). Amikor Divx-et/xvidet készítesz a video bitrate 800kbps alatt legyen. Mp3 legyen az audio rész. Ezekkel a beállításokkal egy korrekt eredményt kapsz ami TV-n nézve abszolút élvezhető és szegény PS2-t sem terheli meg annyira." -fordítás angolból.
Szóval, aki úgy gondolja az szépen szedje le a Virtualdub legújabb verzióját és a nagyon high/szaggatós cuccokat kódolja át és máris élvezheti a masináján.
5.kill3r22 2006. jan. 08. 20:07 #74 -es hsz-ében leírtak TÖKÉLETESEN működnek!
Tehát NEM kell a "cdgenps2" progi hozzá... megy szépen Nero-val is és nem kell a CDRWIN sem!
Remélem lesz aki ennek a hsz-nek is hasznát veszi.