Kedvenc ételeid elkészítése
-
#11 Császármorzsa
(smarni vagy smórni)
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
25 dkg búzadara
4 tojás, kb. 0,5 l tej
15 dkg vaj, kevés só
15 dkg porcukor
ribizlibefőtt vagy lekvár
Elkészítés:
A lisztet és a darát a tejjel összekeverem, és fél órát állni hagyom. Ezután belekeverem a tojássárgákat, majd 5 dkg porcukorral a habnak felvert tojásfehérjéket.
A masszát forró vajra öntöm, és folyamatos keverés mellett szilárd, kb. diónyi morzsákká sütöm a tésztát.
Ribizlibefőttel és porcukorral tálalom. Ribizlibefőtt helyett nem jó bármilyen gyümölcslekvár, csak pótolja a ribizli hiányát - ezt mindenki pontosan tudja, aki ette már ribizlibefőttel.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, bablevest, gulyáslevest vagy palóclevest követően kolosszális menüt alkot.
csokipundinggal leöntve is isteni, és gyümölcsmártással is, és málnaszörpökkel- még kólaszörppel is finom! és mindenféle pudinggal és csokiöntettel és fagyival és és és :) MINDENNEL ISTENI KEDVENC KAJCSIM! :)))