Nufy#9901
Sziasztok, remélem tudd nekem valaki segíteni.
Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy most vettem egy AMD-s gépet X2 6000+ és a következő a problémám: CPU-m hőmérséklete játék közbe 55C-tól olyan 60-ig terjed. GPU-mé (videókari) pedig olyan 75-80C és mindkettő hőmérséklete igen csak idegesít engem, mivel soknak találom.
Mit tudok ez ellen tenni? gépembe jelenleg 4 venti van. elöl ami van az befelé szívja a levegőt. videókarimon ami van ahhoz nem nyúltam. procimon ami van hűtő az gyári, és még raktam egy minimális hűtőgélt a procira, a gyári hűtőn is volt egy kicsi. (így is melegedett, utána letöröltem a felét, kb anyi maradt rajta mint gyárilag volt rajta, úgy-is melegedett ugyan úgy.) illetve a gépem hátoldalán van egy hűtő, ami kifelé fújja a levegőt.
Eddig a következőket csináltam:
1. ventik fújási irányával variáltam, de az előbb leírtak vált eddig a legjobban be.
2. levettem minden oldalt róla. kb így egy fokkal jobb, mintha rajta lenne az oldala.
3. egyik oldalról zárt polcomról levettem, és leraktam a földre a gépem, hogy mégtöbb levegőt kapjon, de így is nagyon melegszik.
Tudnátok nekem valami tanácsot adni? Tudom az lesz az első tanácsotok hogy vegyek egy nagyon durva 10ezer feletti procihűtőt. de az a baj, hogy most kiköltekeztem, és így gépvásárlás után nem sok zsém maradt. pedig egy jobb táp is elférne még a gépembe.
Légyszives ha tudtok valami hasznos tippet, akkor írjatok.
Előre is köszi.
ui.: Ha azt tanácsoljátok, hogy cseréljem le a CPU hűtőm, attól még nem oldódna meg a videókártyám hőmérséklete.