16997
-
#9911 A vga-hoz használj rivatunert..én játékra 40%-on forgatom, igy max 70 fok gém alatt! -
Nufy #9910 Remélem jól fogja bírni. de annak ellenére szerintem beszerelek mégegy ventit valahogy, vagy csak átrendezem a dolgokat, de az is lehet, hogy marad így. Amúgy nem tudjátok hogy miért nem működik a DualCoreCenter nevű programom? Ezt az MSI alaplapokhoz adják, és a proci ventijét lehet vele szabájozni, hőmézsékletet lehet vele nézni, illetve húzni lehet(nincs szándékomba húzni) Egyszer elindult, és onnantól kezdve nem megy. Vagy nem tudtok egy összetett hőmérsékletfigyelő progit ajánlani? mivel ami nekem van az a SPEEDFAN nevű program, de az már elég régi. THX -
dara #9909 Az a 80°C túró, simán bírja a chip. Az X850XT-k simán felmentek 90-100°C felé is, nálam 3 évig ment így, és kutya baja. Ezek nem sima CPU-k, sokkal jobban bírják a hőterhelést. -
Nufy #9908 Engem nem zavar a hőfok, ha ez nem káros a procinak, vagy a karinak, de hát a 80 körüli szerintem sok a videókarinak. alapjáraton is 62 szokott lenni. De tegyük fel ezekkel az értékekkel ha tavaszig használnám a gépem akkor lesz valami baja valamelyiknek? Mi az a maximum ami lehet a hőfok? -
#9907 Link Most nem értem miért csodálkozol, gyári coolerrel és evvel az 1 slotossal teljesen normálisak ezek az értékek. Megoldás mindkettőn a hűtőcsere ha zavar a hőfok. -
Nufy #9906 jah tényleg azt nem írtam. HD3870 gyári hűtővel.
tudsz egy linket dobni a hyper-ről? amúgy már sajna nincs arra keretem. amúgy ez egy elmehet egy darabig? az nem lenne megoldás, hogy-ha teljesen leszedném a hűtőgélt, és utána raknék rá megint, amit teljesen elsimítanék?Ez az a kari. hűtője is így nézz ki. -
#9905 #9899-re akart menni... -
#9904 Milyen vidikarid van, nem írtad.. Vegyél egy Hyper TX2-t 4k HUF. Megoldódik a CPU-hőfok problémád. -
#9903 pcjátékmizériához nem értek,konzolon játszok:D
maax blizzard offline játék jöhet,de azok tudnak ügyesek lenni hogy ne keljen lemondani roluk sokaknak. -
#9902 Akkor új hús lehet, szuper.. Mé' csak most adták ki???
o -
Nufy #9901 Sziasztok, remélem tudd nekem valaki segíteni.
Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy most vettem egy AMD-s gépet X2 6000+ és a következő a problémám: CPU-m hőmérséklete játék közbe 55C-tól olyan 60-ig terjed. GPU-mé (videókari) pedig olyan 75-80C és mindkettő hőmérséklete igen csak idegesít engem, mivel soknak találom.
Mit tudok ez ellen tenni? gépembe jelenleg 4 venti van. elöl ami van az befelé szívja a levegőt. videókarimon ami van ahhoz nem nyúltam. procimon ami van hűtő az gyári, és még raktam egy minimális hűtőgélt a procira, a gyári hűtőn is volt egy kicsi. (így is melegedett, utána letöröltem a felét, kb anyi maradt rajta mint gyárilag volt rajta, úgy-is melegedett ugyan úgy.) illetve a gépem hátoldalán van egy hűtő, ami kifelé fújja a levegőt.
Eddig a következőket csináltam:
1. ventik fújási irányával variáltam, de az előbb leírtak vált eddig a legjobban be.
2. levettem minden oldalt róla. kb így egy fokkal jobb, mintha rajta lenne az oldala.
3. egyik oldalról zárt polcomról levettem, és leraktam a földre a gépem, hogy mégtöbb levegőt kapjon, de így is nagyon melegszik.
Tudnátok nekem valami tanácsot adni? Tudom az lesz az első tanácsotok hogy vegyek egy nagyon durva 10ezer feletti procihűtőt. de az a baj, hogy most kiköltekeztem, és így gépvásárlás után nem sok zsém maradt. pedig egy jobb táp is elférne még a gépembe.
Légyszives ha tudtok valami hasznos tippet, akkor írjatok.
Előre is köszi.
ui.: Ha azt tanácsoljátok, hogy cseréljem le a CPU hűtőm, attól még nem oldódna meg a videókártyám hőmérséklete. -
#9900 Ezt nem lehet megjósolni... Mindenesetre ha eljön a "4 magos korszak", amúgy is lapot kell cserélned, mert antik. Nem rosszból írom. Jelenleg bőven megfelel egy X2 az igényeidnek. -
mikiking #9899 elég lenne,csak azon gondolkodom,hogy nem e fog rövid időn belül tulsagosan divatba jönni a 4 magos.és mindenhol az ajánlott gépigényhez 4 magosat ognak tenni...vagy ez még 1-2 év ? -
#9898 énis ma láttam.
ph-n irják 2.8 alap,és 3.2 bir sima szorzoállitásal,vagymicsoda. -
#9897 Nah, nem is tudtam hogy létezik 5400+-ban is... :)
-
#9896 nem lenne elég oda egy 5400+ black edition? (talán tuningal se kell nagyon trükközni) -
#9895 #9892: szépen leírtad, nem is tudnék mit hozzáfűzni, úgyhogy vedd meg és ne kínozz már minket Persze muszáj beruháznod egy coolerre, a gyárival nemigen fogod tuningolni. Még mielőtt 3 napig kérdezed milyen kúler: Coolermaster Hyper TX2. Olcsó és jó. -
mikiking #9894 most nem azért kérdeztem,hogy letudásbol mondd,hanem mondd meg nekem,h mért nem lesz jo,ha megveszem -
#9893 Jó, vedd meg!!! VEDD MEG! -
mikiking #9892 hát nemtom...sokba lenne benne az az uj alaplap most + uj proci ??? az nem lenne egy jo megoldás,hogy megvenném a 9600 x4 et,ami belemegy az alaplapomba... 2,3 ról gondolom felhuznam 2,8 - 2,9 re.... az a grafikus kártyának is pászolna azért + 4 magos is lenne , uj alaplap sem kéne.... és pénzből is futna rá.... -
#9891 37eft-ért már kapni -
#9890 Üzleti Phenomok és Athlonok az AMD-től
-
#9889 23 százalékkal gyorsabb a HyperTransport 3.1
-
#9888 Egyébként:
GIGABYTE GA-MA770-DS3: 14.364 Ft
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H: 16.584 Ft
Utóbbit érdemesebb a 700-as SB miatt. -
#9887 Mutass valami tót oldalt ahol meg tudod venni. -
mikiking #9886 akkor most nem tudom mit tegyek.... milyen alaplapot ajánlasz ? ami olcsó,és jo ? -
#9885 Gyárival, hogyne... 10k-s hűtőkkel meg vízzel, drága alaplappal, szétfeszelve. Nem az a kérdés hogy fel lehet húzni 3-ra meg 3.2-re hanem hosszú ideig, működőképes-e. gondolsz ajövőre nincs evvel gond, de akkor lapot is kell cserélned mert a jelenlegivel nem fog összejönni. -
TOMARGUS #9884 Sziasztok. Egy kis kompatibilitási gondom van az új proci valószinü és régi játékok között.
CoD uo ban szoktam játszani és azt vettem észre, hogy az uj gépem ócskább FPS t produkál mint a régi:S Egyenlőre gőzöm sincs hogy mitől lehet. Növényzetnél füstnél lemegy ilyen harmincakra:S
Régi gép: AMD3500+ , giga 400as kingmax, Ati 850XT tehát kb egy 2005 ös csúcs, na most ez egy coduot 333on tart a legtöbb pályán, de irdatlan efektekre se megy le 150 alá, növényzet egyáltalán nem zavarja.
Ezzel szemben most AMD 9850 phenopm négy magos, 4 G OCZ 800as, ATI HD4870 és SEMMIVEL SE TÖBB FPS :S növényzertre FX re szaggat:S Mi a tök? Ilyen com_maxfps , vsync ilyenek természetesen be vannak lőve. Hogyan tudnám cod ra hangolni ezt a konfigot?
Egyáltalán nem értek a proci hangoláshoz, állitgatáshoz, egyúttel szivesen fogadok ésszerü tuningolási tanácsokat is, ez egy PHenom 9850 Black Edition állitolag lehet vele bütykölni... Érdekes hogy pl Mass Effectet csumán tolta röccenés nélkül, de egy ilyen CoD uo ra betojik:S IDegesítő.... -
mikiking #9883 ja és Gyári hütővel is lehet 3 ghz körülire nyomatni -
mikiking #9882 jo.de én gondolok a jövőre...érted ??? én azért akarom venni az uj procimat,hogy kihajtsa a kártyát,ha majd szükséges lesz az uj gameknél éssss a 4 magos,az vagy 2 évig szerintem elég lesz -
#9881 Alig van játék ami kihasznál 4 magot, 3GHz-ra meg biztos nem fogod húzni... -
mikiking #9880 görcsölök,mert biztosra kell menni.... akkor mi lenne,ha megvenném a x4 9600 at ? -
#9879 Javítva.. max. Phenom 9600: link
Nem tudom mit görcsölsz ezen ennyit.. Nyugodtan megveheted a 6000+ -t, Phenomok alá valami értelmesebb deszka kell különben is. -
mikiking #9878 akkor 9600 Quad-Core BOX - ot ne vegyem,hanem inkább amazt ??? és a 9600 at nem lehet felhuzni 3 ghzre ??? amazt gondolom siman -
mikiking #9876 van is jo nagy ára :S és ezek a 4 magosak belemennek az alaplapomba ???? -
#9875 9850 Quad-Core Black Edition a best -
mikiking #9874 vagy van még 1 lehetőség.gyüjtökegy kis pénzt,és veszek egy
AMD PHENOM 9600 Quad-Core BOX (AM2+) (2,3 ghz) vagy
még több pénzt,és veszek egy AMD PHENOM X4 9850 Quad-Core Black Edition (AM2+)-ot..... inkábbb csináljam igy ? -
#9873 65 ja jó
de sztem az a phenom x3 jobb választás a jővőre nézve -
mikiking #9872 akkor az 65 nm ??? vagy 90 nm ??? akkor az jo ,ugye ? -
#9871 ez EE-sek azok Brisbane