steweee#5931
semeddig, gondolod vmi amatőr vagyok? két éve cseréltem koplett konfigot, bruttó 330.000 körül.úgyhogy azóta ezért nem voltam mindenben naprakész, mert nem volt aktuális.de azért figyelgetem a mozgásokat és a fejlődést.most válik majd aktuálissá, bár nem sürgős, mert(csak a légyeget említve) 1700+proci 9500 radeon 3*256 mb kingstone ram még mindig elég a játékra, csak néhány nagyon húzós nem fut rajta rendesen(nfsu2, morrowind maxon stb)olyanokkal mint nwn, prince warrior within stb. maxon játszok akadásmentesen,úgyhogy ez most sem egy rossz gép.a proci vásárlása után ment 1800+ -on egy évig, aztán nem állt fel vele a rendszer, visszavettem 1700+ -re és azóta tökéletesen működik, szeptemberben lesz három éves.bár ezt nem igazán értem hogy mi produkálja ezt a jelenséget, ELMÉLETILEG nem lehetne ilyen, vagy megy vagy nem megy húzva.a pentiumnál meg arra gondoltam hogy a cerka annyiban más mint a sima p hogy nincs benne annyi l2 cashe, de ez játékok alatt nem mérvadó.
úgy tudtam, hogy a semprom is ilyen butított athlon, bár ebben nem vagyok biztos.annyi a különbség hogy tbred magja van? de miért alacsonyabb az órajele?és akkor az előbb leírt két proci közül melyik a jobb választás?