16997
  • stupido
    Nekem sikerült levadászni az Aqua-nál egy 2800+-os bartont dobozosat, de én sem értem miért nincs itthon. Bár lehet, hogy a népet akarják ránevelni az athlon64-re...

Mi az a Hyperdrive?
  • vinjos
    a Sempron az csakugyan gyengébb mint a barton .....de csak kicsivel...(és a nagy különbség hogy a sempront az meg tudod venni mertt van a boltokba ...de a barton az nincs...)
    ja és fele az L2---és mégis alig van különbség
  • Falconer
    A Sempron az egy nagy rakás szar. A Barton az nagyon jó. Hogy melyik alaplap? Ez olyan, mintha megkérdeznéd, hogy melyik a jó autó.
  • kircso13
    barton L1 128 L2 512kb
    Sempron L1 128 L2 256kb

Barton procinál a szorzót nem tudod állítani csak egy kis mókolássa, a sempronnál nem tudom mert nekem barton van!

Kiecso13
  • Laciiiiiii
    Hali! Nekem olyan kérdésem volna h. Barton vs. Sempron között mi a kül? meg melyik proci jo? és alaplap ? Köszi!!!
  • stupido
    hali! Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi az a hyperdrive?
  • JimKirk
    Anugy nekem is ugyan ilyen procim van. Most szeretnem levaltani a ti 4200-t egy 6600GT-re es beledobni 1 giga ram-ot. Aztan jovore remelhetoleg veszek egy uj masinat. Addig kihuzom ezzel a dragaval:)
  • JimKirk
    Zalman huto 10 rongy korul, ha jol tudom. Bar a magyar arakkal nem vok tisztaban. Belgiumban 40 € korul vannak.
  • Balumann
    Hellosztok, ha procit akarok húzni, akkor hűtést is kell venni, vagy valameddig lehet húzni gyári hűtéssel is?
    AMD Athlon XP 2400+ (most 2000Mhz-el megy)

És mennyiért lehet kapni olyan hűtőt amivel feltom húzni egy erősebbre?
  • JimKirk
    Ott a megoldas:D

Anyam vett a mult hetvegen egy a7n8x-deluxe/sempron 2800 parost. Hat nem sokkal gyorsabb mint az en 2 eves a7n8x/athlon 2400+ parositasom:D De viszont nem volt draga
  • Zsoldos
    Hat nekem a regi oreg lapom 1600+ -ig van hitelesitve (via kt266a). Ehhez kepest ott muzsikal benne a 2200+ -os proci 2500+-ra huzva :) Biosfrissites elott annyi volt vele, hogy unknown cpu -t irt ki az elejen. Frissites utan mar az is jo, nem mintha ne lenne mindegy. Szoval szerintem menni fog, k7-eken nem nagyon valtoztattak a 900-as athlon ota, csak a cachemeretet varialtak, meg az fsb-t noveltek, de az mar az alaplapra tartozik.
  • Tom911
    Igen a kérdés legfontosabb része tényleg a Sempron vagy Barton volt, de akkor megveszem, legfeljebb visszaviszem
  • JimKirk
  • JimKirk
    Hat az azt jelenti igen! Csak a srac azt nem tudta, hogy a Sempronra is vonatkozik-e. De szerintem is menni fog!
  • mesor
    Szerintem egy bios frissítés után megfogja enni az alaplap!
    Mert ha a leírásban az van hogy "2800+ or higher" akkor szerintem ez azt jelenti hogy 2800+ vagy nagyobb!
  • Tom911
    Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy szeretnék venni egy 3E+(Sempron)-os procit de nem vagyok biztos benne, hogy belemegy e az alapba(MSI KT400 Ultra 6590), mert a leírása szerint csak 2800+ or higher de biosfrissítéssel azt írja, hogy támogatja a 3e+-t is de ott csak Bartont ír, tehát akkor Sempront nem fogja bevenni? Tudtommal a mag a Sempronban is Barton viszont a foglalat tuti mindketőnél 462(soc A) kivéve persze 754es változatot? Vagyis beletehetem és működni fog a Sempron vagy mindenképpen Bartont kell vennem?
  • Tufa
    egy normál alaplap nem egy nagy összeg sztem...
  • Trade
    akkor meg mar uj gepet is vehetek.Csak egy kis frissitesre gondoltam.
  • Punkerwork
    nézd meg az abit honlapon hogy bios frissítéssel mit támogat, amúgy szerintem jobban jársz ha veszel újat.
  • Trade
    Hello!

Tudna vki segiteni?
    Van egy 2 eves gepen Abit KT7 alaplappal.Csak egy uj procit akarok hozza venni.Tudna vki segiteni hogy milyen jo hozza?
  • steweee
    semeddig, gondolod vmi amatőr vagyok? két éve cseréltem koplett konfigot, bruttó 330.000 körül.úgyhogy azóta ezért nem voltam mindenben naprakész, mert nem volt aktuális.de azért figyelgetem a mozgásokat és a fejlődést.most válik majd aktuálissá, bár nem sürgős, mert(csak a légyeget említve) 1700+proci 9500 radeon 3*256 mb kingstone ram még mindig elég a játékra, csak néhány nagyon húzós nem fut rajta rendesen(nfsu2, morrowind maxon stb)olyanokkal mint nwn, prince warrior within stb. maxon játszok akadásmentesen,úgyhogy ez most sem egy rossz gép.a proci vásárlása után ment 1800+ -on egy évig, aztán nem állt fel vele a rendszer, visszavettem 1700+ -re és azóta tökéletesen működik, szeptemberben lesz három éves.bár ezt nem igazán értem hogy mi produkálja ezt a jelenséget, ELMÉLETILEG nem lehetne ilyen, vagy megy vagy nem megy húzva.a pentiumnál meg arra gondoltam hogy a cerka annyiban más mint a sima p hogy nincs benne annyi l2 cashe, de ez játékok alatt nem mérvadó.
    úgy tudtam, hogy a semprom is ilyen butított athlon, bár ebben nem vagyok biztos.annyi a különbség hogy tbred magja van? de miért alacsonyabb az órajele?és akkor az előbb leírt két proci közül melyik a jobb választás?
  • Narancs
    "mert pentiumok/celeron esetében nincs eltérés játékokhoz."

Ez baromság. P4 ratyi, celó mégratyibb.
    A Sempron a Tbred magos Athlon XP új neve. Ugyanaz a proci, csak mondjuk a 2400+ sempron az vmivel alacsonyabb órajelen jár, mint a sima Athlon XP. De ez húzással orvosolható.
    De mondom, PH! -n nem egy srácnak sikerült 2400MHz -re nyomni majdnem alapfeszen az 1700+ os procit. Ez 3400+ nak felelne meg kb, ha lett volna ilyen Athlon XP.
    Szóval vannak nagyon jól húzható 1700+ ok is, ki kéne próbálni meddig tudod húzni...
  • steweee
    AMD ATHLON XP 2400+ 15 040 Ft 18 800 Ft
    lehet ez jobban megérné mint a
    AMD Sempron 2400+ 11 000 13 750
    mennyivel erősebb a sima mint a butított? mert pentiumok/celeron esetében nincs eltérés játékokhoz.amd-nél inkább érdemesebb NEM sempront venni? és mennyire húzhatóak? mondjuk kis szerencsével egy 2400+ -est lehet hajtani mintha 2800+ -as lenne?
  • Narancs
    Hát, ha 1700+ TbredB, akkor bezony könnyen lehet, hogy tovább is megy mint a 2400+ sempron.
    Amúgy a tuning nem exakt tudomány. 2400+ sempron úgy húzható mint a többi Tbred amd. Elég jól.
  • steweee
    jelenleg egy athlon xp 1700+ -em van, ezt szeretném fejleszteni, de nem tudom megéri e. arra lennék kíváncsi hogy mondjuk egy :
    AMD Sempron 2400+ 11 000 13 750
    mennyivel lenne erősebb(százalékosan)illetve lehet e a procit húzni. ha jól emléxem már ezek szorzólockosak, viszont 333hz-n mennek alapban, vagyis ha 400hz-s memóriákat veszek mellé, akkor az alaplapi freki növelésével van e esély a húzására illetve ez milyen mértékű lehet?
  • izb
    Mindegyik halk.
  • pepe003
    ha vki ért a hardwerhez, jöjjön át legyen szíves a !!SEGÍTSÉG!!! topicba, mert fontos lenne! köszönöm
  • JimKirk
    Athlon 2400+(Tbred)-re melyik a leghallkabb Zalman huto?
  • littleNorbi
    AZ AMD A KIRÁLY !!!!!!!
  • HUaRC
    Sikerult!Most mar 2800+nak ismeri fel!Meg1x ezer koszonet.A halam uldozzon a sirig!..csak meg ne talaljon ;)
  • HUaRC
    Oh!Szuper!
    1009 Description:
    1.Support AMD Sempron CPU
    2.Patch 3D Labs AGP card compability issue

Akkor asszem meg is vagyunk ^^
  • DanyyX
    Szerintem kipróbálhatod, csak olvasd el, hogy mit irnak róla (Mi változott az elözö verzióhoz képest...).
  • HUaRC
    Beta BIOS-al erdemes probalkozni?
  • DanyyX
    Mivel csak a 2.0-ás PCB-hez javasolt, ezért nem ajánlom.
    Egy elcseszett BIOS az nyilván nem jobb, mint egy kicsit régebbi, de megbízható verzió.
  • HUaRC
    Koszi a tanacsot megcsinaltam a bios updatet,meg megy a gep ahogy latod :)
    Viszont a PCB 1.06-os volt, igy nincs hozza 1010 bios update csak az 1007, igy meg mindig 2400+ sajnos, de hat ez van.Gyanitom a 2.0as verziojut nem kene rarakni az 1.06-ra..ehe ^^.Egyebkent at 1010-ttol ismeri fel Sempronnak,semmi esetre se rakjam fel az 1010-et?
  • DanyyX
    BIOS-t mondjuk, itt keress:
    A7N8X BIOS

Itt az alaplap PCB verziószámát kell csak tudni, ez rá van matricázva az alaplapra, általában az 1-es PCI slot-ra, vagy vmilyen vonalkódra, de rajta van!

A7N8X BIOS 1010 for PCB revision 2.0 and later only.
    A7N8X BIOS 1007 for PCB revision 1.03, 1.04, and 1.06 only.

Elöbbi a 2.0 verziószámtól, utóbbi az 1.03, 1.04, 1.06-hoz van.
    Szerintem kézzel sokkal biztonságosabb bios-t frissiteni, mert akkor tudod, hogy mit töltesz le, és tudod, hogy hogyan frissíted a dolgokat, nem úgy, mint a liveupdate.
    Remélem tudtam segíteni.
  • Punker
    live update mostanában vacakol, csináld kézzel bios frissítés a gondja, ha nem mered magadnak akkor 1 megérsz egy ismerőst 2 beviszed egy boltbe és megcsináltatod ott (persze ha te/ismerős csinálja akkor jóval olcsóbb)
  • HUaRC
    Nah.Teljesitmenyben u.a mint a 2400+ most neztem meg Sisoft Sandra benchmarkal, viszont akkor nem ertem miert fagy ki egyes alkalmazasokban??ASUS oldalan,valszeg van uj bios, de 1.Beszart a floppy meghajtom 2.meg nem frissitettem biost 3.nem akarom el*rnia az alaplapom.A Live Update elvileg nekem automatan frissitene BIOSt ha talalna megfelelo filet, de nem talal!...lol
  • petee
    sztem tuti az a hiba,hogy nem ismeri fel helyesen az alaplap a procid.Jól megnézted az ASUS oldalán a bios frissítést?
  • HUaRC
    Ja a 3DMark 2001 meg 1.98-as Duronnak irja ki?Most mi van??!